iPad uitlegvideo's iOS 11

Apple legt iPad-functies in iOS 11 uit in videoserie

Apple heeft een serie uitlegvideo's gemaakt over de vernieuwingen voor iPad-gebruikers in iOS 11. Zo ben je snel bijgepraat door een paar video's te kijken.

Apple heeft een serie uitlegvideo’s gemaakt over de vernieuwingen voor iPad-gebruikers in iOS 11. Zo ben je snel bijgepraat door een paar video’s te kijken.


iOS 11 komt er bijna aan en Apple stoomt je daarom alvast klaar voor de nieuwe functies. Ze hebben een serie uitlegvideo’s gemaakt waarin ze de nieuwe iPad-functies in iOS 11 langslopen. In feite zijn het natuurlijk reclamevideo’s, net zoals ze eerder al een videoserie maakten over het maken van iPhone-foto’s. Maar er zitten toch ook wel wat nuttige weetjes in.

De eerste reclamespot laat zien hoe je in iOS 11 met bestanden omgaat. Apple laat de iPad-dock zien waarmee je snel recent geopende documenten kunt bekijken. Ook tonen ze het draggen en droppen van bestanden. De iPad voelt dan meer als een Mac.

Met de tweede reclamespot richt Apple zich meer op de Bestanden-app, de speciale app die in iOS 11 aanwezig is om je bestanden te bekijken. Je kunt bladeren door bestanden en mappen, mappen maken, bestanden slepen en favorieten aanmaken. Ook kun je zoeken naar bestanden bij de ondersteunde online opslagdiensten.

Bestanden is een van de meest gewilde nieuwe functies, omdat je eindelijk zelf je bestanden kunt beheren. Wel zitten er nog talloze beperkingen aan, want je kunt nog steeds niet door je bestanden bladeren zoals in Finder op de Mac.

Een populaire nieuwe functie is ook de samenwerking met Apple Pencil. In iOS 11 krijg je de mogelijkheid om snel notities te maken zonder het scherm te ontgrendelen. Ook kun je e-mailbijlagen voorzien van een krabbel of notitie. Apple legt meteen ook even uit hoe de nieuwe screenshot-functie werkt, waarbij je meteen een gemaakte screenshot kunt bewerken.

We hebben meerdere tips gemaakt die uitleggen hoe je met Notities omgaat in iOS 11:

Je hebt hiervoor natuurlijk wel de Apple Pencil nodig, de €109 kostende tekenpen die alleen op de iPad Pro werkt. De meeste andere video’s die Apple heeft gemaakt werken op alle iPads die geschikt zijn voor iOS 11.

Ben je op zoek naar productiviteit, dan legt Apple uit hoe je het meest uit je handen krijgt met een iPad. Zo laten ze zien hoe je meerdere bestanden tegelijk kunt verslepen.

Apple heeft ook een nieuwe functie ingebouwd om documenten te scannen, ondertekenen en verzenden. Een nieuwe documentenscanner in de Notities-app zorgt dat je formulier er altijd strak op staat. Zo raak je eindelijk van die berg papier af op je bureau. De app corrigeert automatisch het formaat, de kleur en de kijkrichting. Dergelijke apps waren er natuurlijk al lang van derden, maar het is mooi dat Apple het nu in iOS zelf heeft ingebouwd.

De eenmaal gescande documenten kun je met de markup-functie van iOS 11 verder bewerken, bijvoorbeeld door bepaalde dingen te omcirkelen, door te strepen of te ondertekenen.

Tenslotte nog even de multitasking-functies in iOS 11. Je kunt apps slepen vanuit de dock, om direct apps te kunnen openen. Ook kun je meerdere schermen tegelijk geopend hebben en daarbij tekst, afbeeldingen en andere data verslepen tussen de apps.

In iOS 11 kun je maximaal vier apps tegelijk bekijken. Apple noemt overigens niet alles, want ook Slide Over en Picture in Picture helpen je om meer dingen tegelijk te doen.

iOS 11 komt in de loop van september beschikbaar voor iedereen met een geschikte iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2017, 9:25
Categorie iDevices
Onderwerpen ios 11, ipad
Devices iPad, iPad 9,7" [2017], iPad Air, iPad mini, iPad Pro
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.