Notities maken met de Apple Pencil op iPad Pro.

Zo maak je snel een nieuwe notitie met de Apple Pencil

Op een iPad met Apple Pencil kan je direct vanaf het toegangsscherm een notitie maken. In deze tip lees je hoe je dit precies doet en welke instellingen er voor deze functie zijn.

Notities maken vanaf toegangsscherm met Apple Pencil

Als je snel een notitie wil maken, dan is de Apple Pencil daar een handig hulpmiddel voor. Met een tik op het toegangsscherm van je iPad kun je een nieuwe notitie openen en beginnen met schrijven, nog zonder dat je je iPad hoeft te ontgrendelen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de opties zijn.

Snel notitie maken met Apple Pencil

In de Notities-app kun je aantekeningen maken met het toetsenbord, maar je kunt er ook in tekenen. Dit kan bijvoorbeeld met de Apple Pencil, zodat je nauwkeuriger lijntjes kunt trekken en ook de dikte van de lijntjes aan kunt pasen. Met de Apple Pencil kun je vanaf het teogangsscherm een notitie maken. Je hoeft dan niet eerst je iPad te ontgrendelen en de Notities-app aan te tikken. Dit werkt met alle iPads die geschikt zijn voor de Pencil:

Het werkt als volgt:

  1. Tik met de Apple Pencil op het toegangsscherm, wanneer de iPad nog vergrendeld is.
  2. Er wordt nu direct een nieuwe notitie geopend, zonder dat je je iPad hoeft te ontgrendelen. Je kunt daardoor meteen aantekeningen maken.
  3. Wil je je andere notities zien, tik dan linksboven op Alle notities en gebruik Touch ID, Face ID of voer je toegangscode in.

Notities op de iPad vanaf het toegangsscherm met Apple Pencil.

Apple Pencil op toegangsscherm werkt niet?

Werkt het niet? Controleer dan of de functie ingeschakeld staat. Dit doe je via Instellingen > Notities > Open Notities in toegangsscherm. Je kunt hier ook instellen welke notitie er geopend moet worden, zodra je met de Apple Pencil op het scherm tikt. Bij het kopje Hervat vorige notitie kun je kiezen uit altijd, hele dag, 1 uur, 15 minuten, 5 minuten of nooit.

Open notities vanaf toegangsscherm met Apple Pencil op de iPad.

Omdat deze functie gebruikmaakt van de Apple Pencil, werkt dit alleen op de verschillende iPad-modellen die geschikt zijn voor de Pencil. Het werkt bovendien alleen met Apple’s eigen Pencil (de originele en tweede generagie) maar niet met andere soortgelijke tekenpennen.

Bonus: Notitie snel op je iPhone openen

De iPhone ondersteunt (nog) geen Apple Pencil, maar je kan ook daar vanaf het toegangsscherm snel een notitie openen. Dit werkt via de knop in het Bedieningspaneel. Voeg eerst de knop toe door het Bedieningspaneel aan te passen en doe dan het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Notities.
  2. Scroll naar onderen en tik op Open Notities in toegangsscherm.
  3. Kies nu voor Maak altijd nieuwe notitie aan of Hervat laatste notitie.
  4. Op het toegangsscherm veeg je nu omhoog en tik je op de knop voor Notities.

Notities openen vanaf het toegangsscherm op de iPhone.

Er wordt nu snel een notitie geopend, nog voordat je je iPhone hoeft te ontgrendelen.

Meer tips over notities:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2021
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen apple pencil, notities
Devices iPad 2018, iPad 2019, iPad 2020, iPad Air 2020, iPad mini 5, iPad Pro
Software iOS 11, iOS 12, iOS 13, iOS 14, iPadOS