Notities maken met de Apple Pencil op iPad Pro.

Zo maak je in iOS 11 snel een nieuwe notitie met de Apple Pencil

Vanaf iOS 11 kun je op de iPad Pro met Apple Pencil direct vanaf het toegangsscherm een notitie maken. In deze tip lees je hoe je dit precies doet en welke instellingen er voor deze functie zijn.

De iPad Pro heeft vanaf iOS 11 een handige extra functie waardoor je direct een notitie kunt aanmaken met de Apple Pencil. Je hoeft hiervoor de iPad Pro niet te ontgrendelen, want dit werkt gewoon vanaf het toegangsscherm. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de opties zijn.

Notities maken met de Apple Pencil op iPad Pro.

Snel notitie maken met Apple Pencil

In de Notities-app kun je aantekeningen maken met het toetsenbord, maar je kunt er ook in tekenen. Dit kan bijvoorbeeld met de Apple Pencil, zodat je nauwkeuriger lijntjes kunt trekken en ook de dikte van de lijntjes aan kunt pasen. Vanaf iOS 11 heeft de Apple Pencil ook een handige extra functie, waardoor je meteen vanaf het toegangsscherm een notitie kunt maken. Je hoeft dan niet eerst je iPad Pro te ontgrendelen en de Notities-app aan te tikken. Dit werkt als volgt:

  1. Activeer het scherm van je iPad Pro door de homeknop in te drukken (niet met je Touch ID-vinger), de Smart Cover te openen of door op de powerknop te drukken.
  2. Pak de Apple Pencil die aan je iPad Pro gekoppeld is.
  3. Tik met de Apple Pencil op het toegangsscherm.
  4. Er wordt nu direct een nieuwe notitie geopend, zonder dat je je iPad hoeft te ontgrendelen. Je kunt daardoor meteen aantekeningen maken.
  5. Wil je je andere notities zien, tik dan linksboven op Alle notities en gebruik Touch ID (of voer je toegangscode in).

Notities op de iPad vanaf het toegangsscherm met Apple Pencil.

Werkt het niet? Controleer dan eerst of de functie ingeschakeld staat. Dit doe je via Instellingen > Notities > Sta toe op toegangsscherm. Je kunt hier ook instellen welke notitie er geopend moet worden zodra je met de Apple Pencil op het scherm tikt. Bij het kopje Hervat vorige notitie kun je kiezen uit altijd, hele dag, 1 uur, 15 minuten, 5 minuten of nooit. Bij Nooit wordt er dus altijd een gloednieuwe notitie aangemaakt. Heb je deze optie ingesteld op 1 uur, dan wordt de laatst geopende notitie getoond als je binnen een uur gebruikmaakt van deze functie.

Notities op de iPad met instellingen voor Apple Pencil.

Omdat deze functie gebruikmaakt van de Apple Pencil, werkt dit alleen op de verschillende iPad Pro-modellen. Het werkt bovendien alleen met de Apple Pencil en niet met andere soortgelijke tekenpennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen apple pencil, ios 11, ipad pro, notities
Software iOS 11