WhatsApp Web

WhatsApp brengt Status-functie naar de desktop

WhatsApp is begonnen met de Status-functie op de desktop. Via WhatsApp Web kun je zo eenvoudig de statusberichten van vrienden bekijken.

WhatsApp Web
WhatsApp heeft haar Status-functie uitgebreid, waardoor dit ook te bekijken is via je desktop. WhatsApp Status werd in het voorjaar geïntroduceerd en is de WhatsApp-versie van de bekende Instagram Stories en Snapchat Verhalen. WhatsApp is nu begonnen met de uitrol van WhatsApp Status op de desktop, waardoor je dus ook vanaf je computer de statusberichten kunt bekijken en uploaden.

WhatsApp Status naar desktop

De afgelopen maanden is WhatsApp bezig geweest om de Status-functie van je mobiel naar de desktop te brengen. Vanaf vandaag is WhatsApp begonnen met de uitrol van Status naar de desktop, zowel via WhatsApp Web als de aparte desktop-app van WhatsApp. Je vindt WhatsApp Status op de desktop niet in een apart onderdeel onderaal zoals in de mobiele app, maar links bovenaan. Op moment van schrijven werkt de Status-functie nog niet in de Mac App Store-versie van WhatsApp, maar wel via WhatsApp Web in Safari.

WhatsApp Status op desktop.

Op dit moment kun je alleen nog de WhatsApp Status-updates van je vrienden bekijken en hierop reageren. In onze test was het nog niet mogelijk om daadwerkelijk zelf een nieuwe WhatsApp Status te posten, maar dit zou er wel snel aan moeten komen. Volgens de laatste cijfers heeft WhatsApp Status wereldwijd 250 miljoen dagelijkse gebruikers, zo liet WhatsApp in juli weten. In Nederland lijkt de functie wat minder in trek, al heeft WhatsApp hier nooit per land specifieke cijfers voor bekendgemaakt.

Recente en aankomende WhatsApp-updates
WhatsApp heeft onlangs de ondersteuning toegevoegd voor een dienst genaamd Multi Media Server. Deze dienst zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een verstuurde video kunt kijken terwijl deze gedownload wordt. Ook kunnen meerdere gifs, documenten en video’s tegelijk gedownload worden, in plaats van dat ze stuk voor stuk binnengehaald worden. In de praktijk zul je niet heel veel verschil merken tussen deze nieuwe manier en oude manier van media ontvangen.

Waar je wel wat van gaat merken, zijn de nieuwe functies waar WhatsApp nog steeds aan werkt. Zo wordt het binnenkort mogelijk om je bericht terug te trekken nadat je deze verzonden hebt en kun je straks live je locatie delen met vrienden. Tegelijkertijd wordt er ook nog gewerkt aan de ondersteuning van rijke notificaties voor WhatsApp, zodat je bijvoorbeeld een afbeelding direct vanuit een melding kunt bekijken. Hierdoor hoef je de app zelf niet eerst te openen. In een eerder artikel hebben we aankomende WhatsApp-functies op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2017, 10:09
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.