iPad Pro 2017 met Pencil

Apple Pencil wordt een betere notitiepen, dankzij deze iOS 11-functies

Dankzij iOS 11 wordt de Apple Pencil nog handiger voor tekenen en notities maken. Deze 7 nieuwe functies verschijnen najaar 2017 en maken van de Apple Pen een betere tekenpen.

De Apple Pencil gaat erop vooruit met de komst van iOS 11. Apple’s tekenpen krijgt een verbeterde latency van 20ms, waardoor de Pencil nog beter geschikt is voor tekenen en schetsen. Maar er zijn nog meer nieuwe functies zoals Instant Markup en Inline Drawing.

iPad Pro 2017 met Pencil

Meer functies voor Apple Pencil

Grote kans dat je de Apple Pencil nog meer gaat gebruiken. Apple heeft in iOS 11 namelijk allerlei handige functies toegevoegd voor de tekenpen, ook voor mensen die de huidige iPad Pro’s gebruiken. Hieronder hebben we onze 7 favorieten op een rijtje gezet.

#1 Betere reactiesnelheid met Pro Motion

De nieuwe iPad Pro-modellen zijn voorzien van ProMotion-technologie. Dit gaat de reactiesnelheid (responsiveness) en de latency van de Apple Pencil verbeteren. De vertraging is teruggebracht tot 20ms, volgens Apple “nagenoeg nul”. Door deze hoge reactiesnelheid voelt de Apple Pencil soepeler en natuurlijker aan dan andere tekenpennen. Voor fabrikanten van andere tekenpennen (zoals Adonit en Wacom) wordt het nog lastiger om de reactiesnelheid van de Apple Pencil te verslaan.

iPad Pro 2017 Pro Motion

#2 Makkelijk screenshots bewerken met Instant Markup

Instant Markup houdt in dat elk screenshot op de iPad wordt omgezet naar een miniatuur in de dock. Deze kun je meteen bewerken met tekentools, die tevoorschijn komen als je erop tikt. Dit werkt trouwens ook op de iPhone, maar je zult dan met je vinger of een alternatieve tekenpen moeten werken, want de Pencil is nog steeds niet geschikt voor iPhone-schermen.

Instant Markup op iPhone

#3 Slimme tekstherkenning en zoeken met Spotlight

iOS 11 krijgt slimme technieken die handgeschreven notities kunnen ontcijferen, als je ze met de Apple Pencil hebt gemaakt. Daardoor wordt het mogelijk om je notities via Spotlight te doorzoeken en bestanden te vinden waarin bepaalde woorden voorkomen. Zelfs als je ze met de hand hebt geschreven.

#4 Meteen een leeg tekenblad met Instant Notes

Raak je het ontgrendelscherm aan met je Pencil, dan opent automatisch een leeg tekenblad in de Notities-app. Je kunt meteen beginnen te tekenen. Deze Instant Note wordt bewaard in de Notities-app.

iPad Pro met Apple Pencil en hand

#5 Tekst illustreren met Inline Drawing

Met Inline Drawing kun je in de Notities-app extra ruimte creëren tussen twee stukken tekst, zodat je ruimte krijgt voor een tekening, schets of handgeschreven notitie. Zo kun je je tekst makkelijker illustreren met een tekening.

Apple Pencil Nebo-app

#6 Direct tekenen in Safari, Mail en meer

In iOS 11 wordt het veel gemakkelijker om direct in een e-mail of bijlage te schetsen of te schrijven. Dat werkt trouwens ook in allerlei andere apps van derden, zoals Nebo (zie hierboven), PDF Expert 6, Annotable en Microsoft Word.

Pencil: Safari tekenen

#7 Supersnel formulieren ondertekenen met Scan & Sign

De Notities-app bevat nu een ingebouwde scanner-functie. Daarmee maak je razendsnel een foto van een formulier, die je met de Pencil meteen ondertekent. Je hebt dus geen speciale apps nodig. Overigens werkt dit ook met andere tekenpennen en met je vinger, maar vanwege de betere performance van de Apple Pencil werkt dit veel prettiger.

Ook leuk: lederen Apple Pencil-hoesjes

Apple heeft ook een nieuw accessoire voor de Apple Pencil uitgebracht: een lederen etui. De Pencil-hoesjes zijn gemaakt van duurzaam leer en zijn verkrijgbaar in de kleuren zadelbruin, taupe, middernachtblauw en zwart. Voor €35 kun je je Apple Pencil beschermen tegen krassen en van de tafel rollen. De hoesjes hebben namelijk een vlakke achterkant.

Apple Pencil etui liggend

Je kunt deze hoesjes niet vastmaken aan je tas, hoes of ander accessoire, maar ook daar heeft Apple iets op gevonden. Ze hebben namelijk speciale hoezen voor de iPad uitgebracht met een sleuf voor het opbergen van de Apple Pencil. Deze kosten €169.

Meer info:

iPad Pro accessoires met Pencil-etui

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2017, 17:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple pencil, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.