Ed Sheeran docu op Apple Music

Ed Sheeran-documentaire vanaf 28 augustus op Apple Music

Apple gaat een documentaire over Ed Sheeran exclusief beschikbaar stellen op Apple Music. Vanaf 28 augustus kun je ernaar kijken.

Bekijk Ed Sheeran vanaf 28 augustus

We bespraken de Ed Sheeran Songwriter-documentaire eerder al in onze round-up van Apple-shows. De meeste tv-shows en documentaires die in de lijst worden genoemd zijn nog in ontwikkeling, maar bij de Ed Sheeran-documentaire hoeven we nu niet langer te wachten. Iedereen die abonnee is van Apple Music kan ernaar kijken. De documentaire was eerder al te zien in New York en Los Angeles, maar verder niet.


De documentaire is gemaakt door Sheeran’s neef Murray Cummings, die toevallig filmmaker is. De productie was in handen van Kimmie Kim en als uitvoerend producent werden Stuart Camp en Stefan Demetriou ingeschakeld. Zij zorgden ervoor dat je van binnenuit te zien krijgt hoe het proces van songwriting plaatsvindt. Je ziet hoe een nummer van begin tot einde ontstaat. Filmmaker Cummings wilde een eerlijk kijkje in het leven van de artiest geven, op een manier die alleen mogelijk is “als je familie van elkaar bent”.

Het was niet de bedoeling om te laten zien hoe beroemd Sheeran is of hoe fanatiek zijn fans staan te schreeuwen tijdens optredens in grote stadions. Een zittend interview wilde de filmmaker ook niet.

Ed Sheeran-documentaireMaar wat dan wel? Met terugblikken naar Sheeran’s jeugd, beelden uit het familiearchief en beelden van onderweg moet een beeld ontstaan van de man achter de artiest. We zien hoe Sheeran liedjes schrijft in een tourbus en in luxe landhuizen. Ook zien we hoe Sheeran met bekende producers zoals Benny Blanco werkt en met artiesten zoals Amy Wadge, Johnny McDaid, Foy Vance, Ryan Tedder en Julia Michaels. Op die manier moet blijken hoe getalenteerd Sheeran eigenlijk is.

Ben je lid van Apple Music, dan kun je dus vanaf 28 augustus gaan kijken. Zo niet, dan kun je drie maanden op proef luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.