De Telegraaf op Apple Watch met icoontje.

De Telegraaf brengt Apple Watch-app terug

Na een afwezigheid van een half jaar is de Apple Watch-app van de Telegraaf weer terug. Eerder besloot men hem uit de App Store te halen, maar nu heeft De Telegraaf de app in vernieuwde vorm weer teruggebracht.

Het is een beetje een af en aan rond de app van De Telegraaf. ’s Lands grootste krant lanceerde begin februari de vierde versie van zijn mobiele app. Maar die vernieuwing ging ook gepaard met een verlies, want de Apple Watch-app werd uit de App Store verwijderd. Na maanden afwezigheid, is die app vandaag weer terug.

De Telegraaf terug op Apple Watch

De Telegraaf was er als één van de eerste partijen bij met een Apple Watch-app. Maar enige tijd geleden bleek dat de app niet meer lekker werkte. Ook zag de krant dat niet eens zo heel veel mensen gebruikmaakten van de app, zo verklaarden ze tegenover iCulture. Om die reden besloot men voor onbepaalde tijd de Watch-versie offline te halen en ondertussen te kijken naar nieuwe toepassingen.

Vanaf vandaag is die vernieuwde app te downloaden. De app biedt op de eerste plaats een kort overzicht van de belangrijkste nieuwsberichten waar je horizontaal doorheen kunt scrollen. De Telegraaf gaf aan dat het nog zocht naar een goede toepassing voor de app. De Telegraaf vroeg zich vooral af of mensen wel hele nieuwsberichten zouden willen lezen op de Apple Watch. Daarom zijn de nieuwsberichten in deze nieuwe versie ingekort ten opzichte van de vorige Apple Watch-versie.

Telegraaf op Apple Watch met artikel opslaan.

Door stevig op het scherm te drukken kun je een artikel opslaan en verder lezen op je iPhone, al moet je hiervoor wel ingelogd zijn in de iPhone-versie. Verder is er nog een complicatie, zodat je snel toegang kan krijgen tot de app vanaf je wijzerplaat. Er is ook een uitgebreide complicatie met daarin de headlines, maar die bleef in onze test helaas nog blanco.

Hernieuwde focus
Apple lijkt ondertussen druk bezig met het vormen van een nieuwe strategie ten aanzien van de Watch. Er lijkt minder nadruk gelegd te worden op de ontwikkeling van allerlei apps. Apple kijkt vooral naar manieren om de gezondheidsfuncties van de smartwatch extra onder de aandacht te brengen. Vermoedelijk doet het dat, omdat steeds meer bedrijven hun Watch-app offline halen.

Klaarblijkelijk willen mensen een smartwatch om iets andere redenen hebben dan simpelweg dezelfde apps als een smartphone. En dus legt Apple in marketing en ook op zijn site steeds meer nadruk op de gezondheidsfuncties. Specifiek wordt vooral geschreven over de workouts- en activiteiten-app. Dat De Telegraaf nu toch met een (vernieuwde) app voor de Watch komt, laat zien dat bedrijven het vertrouwen in de mogelijkheden van Apple’s slimme horloge niet kwijt zijn.

Met dank aan iCulture-lezer Wouter!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.