AirBuddy-icoontje.

Met deze app werken je AirPods met de Mac net zo goed als met je iPhone

Mis je sommige functies van de AirPods met je iPhone op je Mac? Dan is deze app wat voor jou. Met AirBuddy check je eenvoudig de batterijstatus en maak je makkelijker verbinding.

De AirPods werken heel nauw samen met de iPhone en iPad. Het koppelen van de AirPods gaat heel eenvoudig en daarna gaat alles eigenlijk vanzelf. Op de Mac is dat helaas iets anders, want je kan bijvoorbeeld niet op dezelfde manier de batterijstatus bekijken. Ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft daarom AirBuddy gemaakt, een Mac-app die je AirPods net zo goed laten werken als met je iPhone.

AirBuddy voor de Mac

Om de batterijstatus van je AirPods op te halen, hoef je de case alleen maar in de buurt van je iPhone te houden en het klepje open te doen. Er verschijnt een mooie animatie op het scherm, met daarbij de oplaadcase en de AirPods. Met AirBuddy krijg je deze weergave ook op je Mac. Na het installeren van de app, kun je kiezen waar dit venster moet verschijnen. Met een klik op het scherm maken je AirPods meteen verbinding met je Mac en kun je beginnen met luisteren.

AirBuddy instellen.

Net als op de iPhone kun je dankzij AirBuddy een Batterijen-widget toevoegen aan de Vandaag-weergave van het Berichtencentrum. De widget van AirBuddy toont daar niet alleen de status van je AirPods, maar je ziet ook meteen het accuniveau van je iPhone, Mac en andere geschikte Bluetooth-apparaten die in de buurt zijn. Behalve met de AirPods werkt AirBuddy namelijk ook met andere W1-koptelefoons, waaronder die van Beats. In de instellingen van de app kun je dit in- of uitschakelen.

Op Twitter geeft de maker aan dat hij nog meer plannen heeft met de app. Zo wil hij ook andere apparaten zoals de Magic-accessoires zichtbaar maken en je een melding sturen als de batterijen leeg raken.

Je downloadt de app via de website van de maker. AirBuddy kost $5, maar je kan ook meer geld doneren als je dat wil. Om AirBuddy te kunnen gebruiken heb je wel een geschikte Mac met Bluetooth LE nodig. Ook is macOS Mojave vereist en heb je uiteraard een setje AirPods nodig. Wil je nog steeds AirPods kopen? Check dan ons artikel voor de beste prijzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.