Passkeys in Safari

Reacties voor: Al 95 procent van iCloud-gebruikers heeft tweefactor ingeschakeld

Apple zegt dat 95% van de iCloud-gebruikers tweefactorauthenticatie heeft ingeschakeld. Dat komt mooi uit, want het is verplicht voor de aanstaande functie Passkeys.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik vraag me nog altijd af hoe dat dan moet als je slechts 1 device hebt en je die kwijtraakt.. verlies je dan niet je toegang tot alle bewaarde wachtwoorden/passkeys?

  2. Origineel geplaatst door Arnoud
    Ik vraag me nog altijd af hoe dat dan moet als je slechts 1 device hebt en je die kwijtraakt.. verlies je dan niet je toegang tot alle bewaarde wachtwoorden/passkeys?

    Staat toch in je iCloud?

  3. Origineel geplaatst door Arnoud
    Ik vraag me nog altijd af hoe dat dan moet als je slechts 1 device hebt en je die kwijtraakt.. verlies je dan niet je toegang tot alle bewaarde wachtwoorden/passkeys?

    Origineel geplaatst door JeroenT
    Staat toch in je iCloud?

    Maar zonder Device geen toegang tot ICloud door 2FA.

    Maand geleden was telefoon gestolen toen we op vakantie waren. Moet je toch even geduld hebben op nieuwe Simkaart die naar woonadres gestuurd wordt ( en een andere telefoon).

  4. Vraag mij af in hoeverre Passkey handig is om te gebruiken op je Apple apparaten als je ook een Windows PC gebruikt. In principe wil ik mij niet afhankelijk maken van één platform, ongeacht welke. Daarom gebruik ik een op zichzelf staand systeem voor wachtwoorden, Safe in Cloud. Op elk apparaat heb ik hiervan een app staan en die synchroniseren automatisch met elkaar via One drive cloud. Bovendien is Safe in Cloud een volledige database waarin je naast alle wachtwoorden ook andere belangrijke informatie kunt opslaan. Die informatie kan je niet in een gewone wachtwoordmanager plaatsen. Eerst maar eens kijken hoe dat Passkey gaat werken.

  5. @hans: Keychain van Apple werkt perfect samen met Windows pc’s. Met name met de Edge en Chrome browsers. Wellicht kan iCulture er een artikel aan wijden.

  6. @Ton: Edge is gewoon Chrome met een ander jasje, de oude Edge niet de gene van tegenwoordig is gewoon chromium basis :).

  7. @Kllipmans: Ja precies, zonder device geen toegang tot iCloud. De 2-factorcode wordt namelijk alleen naar het device gestuurd dat Apple kent. Die je dan niet meer hebt..

  8. Origineel geplaatst door Arnoud
    @Kllipmans: Ja precies, zonder device geen toegang tot iCloud. De 2-factorcode wordt namelijk alleen naar het device gestuurd dat Apple kent. Die je dan niet meer hebt..

    Inderdaad… iphone van mijn vrouw was zoek. Inloggen op haar icloud om haar iphone te vinden lukt niet. Apple stuurt dan de 2-factor code naar haar telefoon die je dus niet meer hebt. Heb lang gezocht wat hier de oplossing voor is maar nog niet gevonden (iphone is bij toeval wel weer terecht)

  9. @Jeen: Best zorgen dat je meer dan 1 vertrouwd apparaat koppelt aan je account. Je kan dan kiezen naar welk apparaat je de verificatiecode laat sturen. Mijn vrouw en ik hebben elkaars telefoonnummer als ‘vertrouwd’.

  10. Volledig met eens @hans. Daarom gebruik ik ook SafeInCloud. Ook zij bieden de mogelijkheid om de 2FA in de app te houden,

    Of het allemaal makkelijk werkt betwijfel ik @Ton, ik krijg het niet aan de praat omdat mijn werkgever bepaalde functies heeft dichtgezet (Windows Hello), dan kan je het wel vergeten op je Windows machine.

  11. @Jeen: wanneer je naar iCloud.com gaat en vervolgens je mail en wachtwoord invoert zie je een Zoek mijn logo zonder dat je verder ingelogd bent. Vervolgens kun je gewoon je iPhone vinden. Meer kun je daar ook niet.

  12. 95% vind ik niet zo gek, aangezien Apple het min of meer door je strot duwd. Het is veilig, maar is sommige gevallen is het niet handig. Maar echt keuzevrijheid om het niet aan te zetten ontbreekt.

    @Jeen: Dan heeft u waarschijnlijk de backup codes die Apple geeft bij het instellen van TFA niet goed bewaard. Anders zou dit probleem er niet hoeven zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.