Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Gerucht: ‘2018 OLED iPhones vooral gericht op snelheid en camera’

We weten al voor een groot deel wat we dit jaar kunnen verwachten van de 2018 iPhones. Bloomberg vat de geruchten nogmaals samen en beaamt eerdere verwachtingen. Apple legt de focus vooral op snelheid en de camera.

Over twee weken verwachten we de aankondigingen van de 2018 iPhones. Apple zal tijdens het event de iPhone X 2018, iPhone X Plus en 6,1-inch LCD iPhone aankondigen. De vernieuwingen zijn dit jaar minder groot dan vorig jaar, zo herhaalt ook de betrouwbare Mark Gurman vandaag. Geen van de nieuwe iPhones krijgt een nieuw design, want Apple focust vooral op betere specificaties. Pas volgend jaar staan er grotere vernieuwingen op de planning.

‘Focus ligt op snelheid en camera’

Bij de iPhone 9, of hoe de nieuwe iPhones ook gaan heten, draait het vooral om specificaties en verbeteringen ten opzichte van vorig jaar. Intern zou dit dan ook al een S-jaar genoemd worden. Voorgaande jaren bracht Apple om het jaar een S-iPhone uit, zoals de iPhone 6s en iPhone 5s. Hiermee gaf Apple een duidelijk signaal: hetzelfde design als een jaar ervoor, maar dan met betere specs. Dat geldt dus ook voor dit jaar. Apple overwoog ook de naam iPhone XS te gebruiken, maar dat is volgens Bloomberg niet definitief.

iPhone 2018 in verschillende kleuren.

Voor de grote iPhone X Plus voorspelt Bloomberg dat Apple het mogelijk maakt om content naast elkaar te tonen in apps als Mail en Agenda. Verwacht hierbij geen Split View zoals op de iPad, maar meer de gesplitste weergave zoals op de Plus-modellen. Apple overweegt om de Plus-benaming dit jaar weg te laten, maar de bronnen merken op dat de uiteindelijke namen nog kunnen veranderen.

Bekijk ook

Alles over de 2018 iPhone-kleuren

Welke kleuren krijgen de 2018 iPhones? Kies uit 6 verschillende iPhone XR kleuren of ga voor de klassieke kleuren van de iPhone XS (Max).

Tot slot heeft Apple nog de 6,1-inch iPhone op de planning (codenaam N84), die volgens Bloomberg een lagere prijs krijgt dan de andere modellen. Dit komt overeen met eerdere geruchten, al noemen ze geen exacte prijs. Wel benoemt Bloomberg dat er meerdere kleuren aankomen. De behuizing is van aluminium om kosten te besparen. Een leuk detail daarbij is dat de aluminium rand niet per se dezelfde kleur is als de glazen achterkant. Dit opent deuren voor allerlei nieuwe kleurencombinaties. Over de naam van dit model is niets bekend. In het geruchtencircuit noemt men dit model ook wel iPhone 9.

Het zal voor Apple een uitdaging worden om logische namen te gebruiken, zonder dat gebruikers in de war raken. De goedkoopste nieuwe iPhone is namelijk niet de kleinste, maar het middelste model. Bovendien zien de toestellen er allemaal op het eerste gezicht hetzelfde uit, met een volledig scherm en Face ID. Wat de volledige namen worden, weten we tijdens de keynote, mogelijk op 12 september. Dat is namelijk de mogelijke datum van het iPhone-event.

Bekijk ook

iPhone XR: specificaties, functies, deals en meer

De iPhone XR is een betaalbaar toestel van Apple, met een vrijwel randloos 6,1-inch scherm met Face ID. Op deze pagina lees je alles over de specs, prijs en wat je verder moet weten over de iPhone XR.

‘Dualsim in twee grootste modellen, maar niet overal’
Het eerdere gerucht dat de dualsim iPhone niet in Nederland uitgebracht wordt, herhaalt Bloomberg in het bericht van vandaag. De twee grootste modellen, de 6,5- en 6,1-inch iPhones, krijgen in sommige regio’s een apart model met twee simkaarten. Dualsim is vooral populair in China, dus het is de verwachting dat dat model vooral daar populair is.

Bekijk ook

Gerucht: 'Toekomstige dualsim iPhone komt niet naar Nederland'

De 6,1-inch dualsim iPhone die later dit jaar op de markt moet komen, zal alleen in China verkrijgbaar zijn. Dat zegt het Chinese Economic Daily News.

Verder bespreekt Bloomberg nog de nieuwe Apple Watch Series 4. Het design blijft nagenoeg gelijk, maar dan wel met een groter scherm. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je bandjes niet meer werken, want de afmetingen blijven verder hetzelfde. Verwacht tijdens het event ook aankondigingen over nieuwe AirPods en de AirPower. De iPad Pro wordt vernieuwd in twee versies (12,9-inch en ongeveer 11-inch) met Face ID en veegbewegingen. Of ze ook tijdens het september-event besproken worden, blijft gissen. Mocht je nog de hoop hebben op een nieuwe iPad mini, dan moeten we je helaas teleurstellen.

Lees ook onze verwachtingen van het iPhone-event in september.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het iPhone event 2018

Wat gaat Apple allemaal in september aankondigen? In deze vooruitblik kijken we naar de komst van de nieuwe iPhones en andere aankondigingen tijdens het iPhone-event in september 2018. Wat kun je verwachten?

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.