Tunemoji en Snapchat

Snapchat laat je nu muzikale gifs sturen

Dankzij TuneMoji

TuneMoji gaat samenwerken met Snapchat. Daardoor wordt het makkelijker om muzikale gifjes te sturen naar vrienden.

Heb je de TuneMoji-app geïnstalleerd, dan kun je clips sturen naar je Snap Story. Je kunt ze ook binnen een chat gebruiken. Gifjes zijn meestal geluidloos, maar bij TuneMoji zijn ze voorzien van muziek of gesproken audio. Het werkt op dezelfde manier als Giphy, waarbij je een database van beschikbare gifs kunt doorzoeken. Ook kun je zoeken op emoji. Na het kiezen van je muzikale gif bepaal je zelf hoe je het wilt delen. Snapchat is nu een van de mogelijkheden.

Muzikale gifs in Snapchat

De ontwikkelaars hebben hiervoor gebruik gemaakt van Snap Kit, het nieuwe ontwikkelaarstool van Snapchat. Dat kwam in juni beschikbaar en geeft ontwikkelaars van externe apps de mogelijkheid om Snapchat-functies te bereiken vanuit hun eigen apps. Helaas zijn er wel beperkingen. Je hebt altijd de TuneMoji-app nodig en het delen gebeurt dan ook vanuit die app. Vanuit Snapchat is het niet mogelijk om rechtstreeks toegang te krijgen tot de muzikale gifs.

Toch is het leuk om te doen, zeker omdat zo’n muzikaal gifje net iets leuker is dan een stil plaatje. Gebruik je geen Snapchat? Geen probleem: TuneMoji CEO James Fabricant heeft aangegeven dat ze kijken naar meer mogelijkheden om samen te werken met berichtenapps zoals Instagram en WhatsApp. Een iMessage-app van TuneMoji is er overigens al. Volgens Fabricant passen de apps goed bij elkaar omdat ze zich allebei richten op Generatie Z.

Tinder werkt al langer samen met Snapchat, net als de donatiesite Patreon en de logistieke dienstverlener Postmates. Misschien had je nog nooit van TuneMoji gehoord, maar bij investeerders staan ze wel op de radar. Zo kregen ze 6 miljoen dollar investeringsgeld van muzikant will.iam, Napster-oprichter Sean Parker en DJ David Guetta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2018, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen emoji, gif, snapchat

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.