Telegram exporteren.

Telegram op de desktop laat je nu je chats exporteren

Plus nieuwe meldingsinstellingen op iOS

Telegram op de desktop en iOS hebben een update gekregen. Met de desktopversie kun je vanaf nu al je chats exporteren. Op iOS is er een nieuwe optie voor meldingen

Telegram is beschikbaar op al je apparaten, maar met de desktopversie is er nu ook een mogelijkheid om al je gegevens offline te bewaren. Met Telegram Desktop kun je nu je gegevens exporteren naar een offline JSON-formaat, maar je kan ook kiezen uit een HTML-indeling. De nieuwe Uitzondering-instelling geeft je op iOS in één keer een overzicht van chats waarvoor je aangepaste meldingen ingesteld hebt.

Zo kun je in Telegram Desktop chats exporteren

Telegram heeft meerdere desktopapps beschikbaar, waardoor het soms wat onoverzichtelijk kan zijn welke versie nu precies wat heeft. De officiële Telegram Desktop-versie die je via de website van Telegram kan downloaden, is nu alvast bijgewerkt voor de nieuwe exportopties. Dit geldt nog niet voor de Mac App Store-versie, maar hopelijk komt deze update op een later moment nog beschikbaar.

Er zijn twee manieren om je chats te exporteren: allemaal tegelijk of per stuk. Om al je chats tegelijk te exporteren, ga je naar het menu linksboven en tik je op Settings. Helemaal onderaan vind je de optie Export Telegram data. Nadat je hierop geklikt hebt, kun je kiezen welke gegevens je allemaal wil exporteren. Naast chats zijn dit ook je contacten en accountinformatie. Als je alleen een enkele chat wil exporteren, ga je naar het desbetreffende gesprek en klik je op de drie puntjes rechtsboven, gevolgd door Export chat history. Ook hier kies je uit de verschillende onderdelen voor het exporteren, waaronder foto’s en video’s.

Telegram Desktop chats exporteren.

Mogelijk krijg je een melding dat je je gegevens nog niet kan exporteren en dat je 24 uur mag wachten. Dit is een beveiligingsmaatregel van Telegram en kan bijvoorbeeld voorkomen als je net ergens voor het eerst bent ingelogd.

Uitzonderingen voor meldingen in Telegram
Heb je de meldingen in Telegram voor iOS per persoon anders ingesteld? Dan zie je nu een handig overzicht van alle contacten met aparte meldingsinstellingen. Je vindt deze optie bij Instellingen > Berichtgeving > Uitzondering. Hier staan de chats met meldingsinstellingen die anders zijn dan de overkoepelende instellingen in het Berichtgeving-scherm.

Telegram uitzonderingen voor meldingen.

Tot slot heeft Telegram nog verbeteringen doorgevoerd voor Telegram Passport. Zo ondersteunt de optie nu vertalingen en is het algoritme verbeterd om de functie veiliger te maken. Al kort na de beschikbaarheid riepen beveiligingsexperts dat Telegram Passport onveilig was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2018, 14:30
Bron Bron Telegram
Categorie Apps
Onderwerp telegram
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.