iPhone XR met dualsim met providers.

Gerucht: ‘iPhone XR 2019 krijgt langste gebruiksduur ooit’

Zodra WWDC voorbij is komen de geruchten over de volgende iPhones alweer snel op gang. Deze keer kijken we naar de iPhone XR 2019, die volgens gelekte informatie de grootste accu ooit krijgt. Het moet een fenomenale batterijduur opleveren.

‘iPhone XR 2019 krijgt langste gebruiksduur’
De accu van de iPhone XR 2019 heeft vijf procent grotere capaciteit dan zijn voorganger, zo meldt Ameperx Technology Limited (ATL). Dit bedrijf zou door Apple zijn ingeschakeld voor de productie van de accu’s voor de opvolger van de iPhone XR. De accu zou een capaciteit krijgen van 3110 mAh, de grootste tot nu toe. De huidige iPhone XR heeft ook al een opmerkelijk lange accuduur, met zijn capaciteit van 2942 mAh en relatief lage schermresolutie van 1792 bij 828 pixels. Daardoor hoeven de processor en de GPU minder pixels aan te sturen en verbruikt de backlight minder energie. Als Apple in de komende hard- en software nog meer optimalisaties doorvoert zou dat wel eens voor een erg lange gebruiksduur kunnen zorgen. Eerder was je aangewezen op de iPhone SE, als je een toestel met een erg lange gebruiksduur wilde, maar dat toestel is niet meer de meest logische keuze als je nog jarenlang updates wilt blijven installeren.


De iPhone XR 2019 is waarschijnlijk voorzien van een nieuwe A13-chip, als Apple zich aan het patroon van de afgelopen jaren houdt. Deze chip is waarschijnlijk weer iets energiezuiniger. Als Apple ook nog de schermresolutie van de huidige iPhone XR handhaaft zou dat wel eens een record gebruiksduur kunnen opleveren.

Er zijn de afgelopen weken al meerdere details over de iPhone XR 2019 gelekt. Zo wordt gesproken over een dubbele camera aan de achterkant, mogelijk voor optische zoom. Ook zou Apple twee nieuwe kleuren willen introduceren, groen en lavendelblauw. Nieuwe iPhones worden traditioneel in september aangekondigd en we verwachten dat het dit jaar ook weer het geval is. Eén ding weten we in ieder geval zeker: het toestel draait op iOS 13, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem voor de iPhone. Dit jaar splitst Apple het besturingssysteem voor de iPad af naar iPad OS 13.

De andere twee toestellen die Apple in september zou willen aankondigen zijn opvolgers van de iPhone XS en XS Max, beide met OLED-scherm. Ze worden ook wel iPhone 11 genoemd en zijn voorzien van een drievoudige camera en een glaspaneel dat uit één stuk bestaat.

Ben je toe aan een nieuwe iPhone en kun je niet wachten tot het september is? De huidige iPhone XR is ook een prima idee als je een lange accuduur wilt.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2019, 17:36
Bron Bron PhoneArena
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen accu, batterijduur, iPhone XR
Device iPhone XR

Actuele iPhone XR deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.