1Password voor iOS op iPhone en iPad

Reacties voor: 1Password 8 voor iOS heeft een nieuw design en breidt de Watchtower-functie uit

Nu beschikbaar
De makers van 1Password hebben de nieuwste versie voor iPhone en iPad uitgebracht. In versie 8 heeft de app voor iPhone en iPad onder meer een nieuw design, een aanpasbaar beginscherm plus een bekende functie van de Mac.
Daniel Vischjager -

Reacties: 16 reacties

  1. Versie 7 is waarschijnlijk de laatste die ik ooit heb gekocht. Die kon je nog via een eenmalig bedrag aanschaffen. Tegenwoordig alleen maar abbo. Daar pas ik voor.

  2. Wachtwoorden zijn belangrijk. K betaal t lachend.

  3. Ik gebruikte de wachtwoorden app: “Dashlane”. Beviel goed. Nu Apple alle functionaliteit in iOS en macOS heeft ingebouwd zie ik geen nut meer voor Dashlane of een andere externe wachtwoorden app. Alles over gezet naar “Passwords” Abo voor Dashlane opgezegd (loopt nog tot December dit jaar). Weer een appje minder.

  4. Dat er een abonnementsmodel achter zit vind ik op zich geen probleem. Voor een goede app wil ik best betalen. Maar dan bepaal ik wel zelf waar ik m’n data bewaar.

  5. Origineel geplaatst door Lourens
    Wachtwoorden zijn belangrijk. K betaal t lachend.

    Ik heb er ook lachend voor betaald, maar via een eenmalige aankoop.
    Mocht 1 Password 7 niet meer bruikbaar worden, dan ga ik over naar Enpass.

    Ook daar wil ik weer betalen, maar dan ook 1 keer.
    Bij Enpass kun je ook zelf kiezen waar je je kluis bewaart

  6. @Smurf: Precies dat. Abbo kom ik overheen. Maar data en sleutels staan niet bij dezelfde dienst. Jammer, kan ik weer op zoek naar een alternatief.

  7. “Betaald Account” ?? Nee, het gaat helemaal niet om een “Betaald Account”. Ik heb betaald voor 1Password, dus ik zou ook een “Betaald Account” zijn! Maar zo werkt het dus niet bij de geld graaiers. Ze bedoelen een abonnement. Zeg dat dan ook gewoon.

  8. Origineel geplaatst door Ranney
    @Smurf:
    Precies dat. Abbo kom ik overheen. Maar data en sleutels staan niet bij dezelfde dienst. Jammer, kan ik weer op zoek naar een alternatief.

    Alhoewel ik je gedachte zeker snap, maak ik mij juist geen zorgen. Alhoewel ze (lees: criminelen) op de door jouw gekozen opslaglocatie maar 1 kluis vinden en bij 1Password duizenden, is jouw medium ongetwijfeld een stuk minder beveiligd. 1Password heeft regelmatig audits en laat meermaals per jaar diverse (penetratie)testen uitvoeren door externe partijen. Tot nu toe zijn ze het best beveiligd van alle partijen in dezelfde branche. Ik vertrouw ze wel.

    On-topic: Ik zie dat ze een vaste, direct te benaderen locatie voor de zoekfunctie hebben. Eindelijk. Wat vond ik dat eigenlijk altijd maar verwarrend. Altijd klikken op ‘alle categorieën’ om dan pas een zoekfunctie te hebben. Dat zou echt direct beschikbaar moeten zijn. Gelukkig lijkt dat nu opgelost.

  9. Gebruik al jaren 1Password. Nog nooit een cent betaald. zou ook niet weten wat er nog voor functies bij zouden moeten komen. Alles werkt prima

  10. Heb al een jaar of twee geleden Safe in Cloud gevonden dankzij een tip in een reactie op iculture.
    Os 1x betalen voor alleen de ios app, voor de rest is t gratis, kan het hetzelfde als 1password (iets minder gelikt). En je kan zelf bepalen waar je versleutelde data staat, tot en met op je eigen nas

  11. €40 per jaar? Veel te duur.

  12. Bitwarden is een perfecte password manager
    Betaal als je wilt maar het hoeft niet.

  13. Iedere ontwikkelaar kan een wachtwoord app maken. De vraag is: hoe veilig is zo’n app? Een app waar je al je wachtwoorden en wellicht ook je BSN, paspoort, Creditcard info etc in opslaat.

    Vanuit het Cyber Center van de Rijksoverheid worden 1Password, Lastpass en Keepass aangeraden. iOS Keychain is ook prima.

    Jaren terug zijn Passwordmanagers ook al eens door de Britse overheid getest, ivm keuze voor hun eigen medewerkers. Toen vielen er heel veel door de mand en hebben alleen 1Password en Keepass de test doorstaan.

    Ook is een paar jaar geleden uitgelekt dat Apple 1Password gebruikt intern (het “niet alle eieren in hetzelfde mandje” principe).

    De rekenkracht en methoden van criminelen verbeteren steeds, een goede wachtwoord app wordt continu hierop aangepast en verbeterd. Dat doe je niet met één persoon, dat vereist onderzoek, code reviews, testen en ontwikkelen. En weer coderen, reviewen, testen, onderzoeken en ontwikkelen etc.

    Als software ontwikkelaar vind ik het daarom niet erg dat ik voor de belangrijkste app op m’n telefoon en Mac geld uitgeef voor een abo. Zo weet ik dat 1Password doorontwikkeld kan worden en veilig blijft.

  14. (Red.) De nieuwe app is nu voor iedereen beschikbaar. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.

  15. Bij iedere nieuwe versie komt dezelfde discussie ook weer terug, wel of niet te duur.
    Echt duur is als je wachtwoord in verkeerde handen komt. Als het goed is betaal je jaarlijks ook “voor niets” je verzekering. Die heb je ook alleen nodig bij problemen.

  16. Wat ook opvallend is is dat nu de app op de Mac niet meer via de App Store wordt aangeboden. Ik ben 1Password gebruiker van het 1e uur. In het begin kon je hem downloaden via hun website, later kon het weer via de App Store en nu gaat het weer via hun website en NIET via de App Store. Ze willen minder afhankelijk zijn en wellicht geen delen van hun abonnement aan Apple hoeven te betalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.