iPad Pro 2021 formaten

Reacties voor: Dit is waarom (volgens Apple) de 11-inch iPad Pro geen mini-LED-display heeft

In een nieuw interview geeft Apple tekst en uitleg waarom de 11-inch iPad Pro geen mini-LED display heeft. Maar is het antwoord wel helemaal eerlijk?

Reacties: 11 reacties

  1. Ik heb net de 12.9 binnen en die is inderdaad loodzwaar dus dit kan best eens kloppen.

  2. Lijkt me een onzin verhaal. Zal eerder met productie problemen en technische (on)mogelijkheden te maken hebben. Om die fantastische contrast te halen zal je echt aan die minimale aantal van 2500 dimming zones moeten komen. Liever nog meer. Maar dat betekent automatisch dat die mini-leds nóg kleiner moeten. Dat zal ofwel heel duur zijn ofwel gewoon nog onmogelijk. Je ziet nu al hoe lastig dat scherm te fabriceren is. Persoonlijk snap ik niet dat Apple er gewoon een OLED scherm in gegooid heeft. Volledig wolwassen schermtechniek met eigenlijk gewoon een nog beter contrast. Op zo’n klein (vergeleken met een TV) kan je de nits ook ruim voldoende oppompen. In zonlicht misschien net even minder maar de iPad Pro zal sowieso zijn leven toch meer op kantoor doorbrengen dan buiten in de zon.

  3. Net de nieuwe 12.9 binnen. Beeldscherm geeft steeds na ca. 10 minuten horizontale strepen die steeds erger worden tot het beeldscherm gewoon op zwart gaat. Fresh install, nieuwe software geïnstalleerd via iTunes. Probleem blijft. Duidelijk hardware probleem. Benieuwd hoe Apple support dit op gaat lossen….

  4. Origineel geplaatst door Joop
    Net de nieuwe 12.9 binnen. Beeldscherm geeft steeds na ca. 10 minuten horizontale strepen die steeds erger worden tot het beeldscherm gewoon op zwart gaat. Fresh install, nieuwe software geïnstalleerd via iTunes. Probleem blijft. Duidelijk hardware probleem. Benieuwd hoe Apple support dit op gaat lossen….

    Dat wordt wachten op een nieuwe. Ze gaan hem zeker omruilen

  5. Origineel geplaatst door WvB22
    Persoonlijk snap ik niet dat Apple er gewoon een OLED scherm in gegooid heeft. Volledig wolwassen schermtechniek met eigenlijk gewoon een nog beter contrast. Op zo’n klein (vergeleken met een TV) kan je de nits ook ruim voldoende oppompen. In zonlicht misschien net even minder maar de iPad Pro zal sowieso zijn leven toch meer op kantoor doorbrengen dan buiten in de zon.

    Niet zo verrassend lijkt mij. OLED is niet zo geschikt voor statische beelden (inbranden)

  6. @Joop: Gewoon, zoals altijd lijkt mij 😅 opsturen of langs brengen en dan krijg je uiteindelijk een gerepareerde of gereviseerde terug..

  7. @Joop: Ligt eraan waar je de iPad gekocht hebt, Apple zelf doet altijd vervangen voor een nieuwe, schermen van ipads repareren ze niet altijd een omruiling.

  8. Deze morgen de 11 inch binnen gekregen. Wat een ding!!!

  9. @Paul: Hoe verwarrend de naam ook is, Mini-Led is niet dezelfde technologie als OLED. Bij OLED is elke pixel individueel verlicht. Bij Mini-Led werkt het in principe hetzelfde als bij een LCD waar er een centrale verlichting achter de pixels is. Alleen zijn er duizenden zones die verlicht kunnen worden waardoor er dicht bij de contrast ratio van OLED gekomen kan worden.

  10. @Brian: Als je direct een kapot apparaat ontvangt wordt die altijd omgeruild voor een nieuwe exemplaar. Zogenaamd DOA proces (Dead on Arrival).

  11. Ik ben eigenlijk totaal niet te spreken over het scherm van de nieuwe iPad Pro 12,9. Het is ENORM storend dat wanneer je naar Netflix kijkt, en er zich een donkere scène afspeelt, er precies een witte gloed rond die personages gloeit, alsof het heiligen zijn. En niet alleen bij mensen, maar ook bij algemene beelden. Ik ben hier enorm teleurgesteld in. Mocht ik de mogelijkheid hebben om hem terug te brengen naar de winkel, dan deed ik het. ECHT superjammer!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.