iPad Pro 2021 hands-on van The Verge.

Round-up: Dit zijn de eerste internationale ervaringen met de iPad Pro 2021

De eerste reviews en hands-ons van de iPad Pro 2021 zijn online verschenen. Hoe ervaren testers het nieuwe scherm en de nieuwe chip? In deze round-up van iPad Pro 2021 hands-ons lees je het.

Internationale hands-ons round-up iPad Pro 2021

Meestal delen de grote internationale media vlak voor de pre-orders van een nieuw Apple-product alvast hun eerste ervaringen in hands-ons en previews, maar deze keer gaat het allemaal wat anders. De hands-ons van de iPad Pro 2021 zijn nu pas beschikbaar, daags voordat de eerste bestellingen bij kopers afgeleverd worden. We weten daarom nu wat de ervaringen met het nieuwe mini-LED scherm zijn en hoe de M1-chip in de iPad Pro uitpakt. In deze round-up verzamelen we de belangrijkste hands-ons van de nieuwe iPad Pro 2021.

Eerste indruk van MKBHD

De bekende YouTuber MKBHD heeft de nieuwe iPad Pro 2021 ook al vroeg van Apple ontvangen en kon ermee aan de slag. De titel van zijn video geeft al veel weg: The Ultimate Spec Bump. De M1 zorgt voor nog snellere prestaties. Dat merkte hij vooral bij zwaardere apps. Voor de test gebruikte hij het model met 16GB RAM, waarbij hij gemerkt heeft dat apps altijd meteen opstarten, zelfs die ver in het geheugen staan, zonder opnieuw te hoeven laden.

The Verge hands-on iPad Pro 2021

Dieter Bohn van The Verge heeft al flink wat ervaring met Apple-apparaten en geeft meteen aan waar het bij de nieuwe 12,9-inch iPad Pro om gaat: het nieuwe scherm. Het is volgens hem het beste niet-tv apparaat om films en series op te kijken. Als hij het scherm vergelijkt met die van de 11-inch iPad Pro (dat geen mini-LED display heeft), valt op dat het zwart op het kleinere model toch wat meer grijs is. In het dagelijks gebruik merk je niet zo veel van het nieuwe scherm, maar je ziet het verschil van het mini-LED display pas echt bij het kijken van films. De M1-chip is krachtig, maar iPadOS is nog steeds beperkt.

Lees verder bij The Verge

CNET gaat hands-on met de iPad Pro 2021

CNET legt de focus op de M1-chip en de nieuwe 5G-optie. De combinatie maakt de iPad Pro 2021 volgens hen bijna de perfecte tablet. Maar de beperkingen van iPadOS houden de mogelijkheden tegen, vooral op het gebied van multitasking. De M1-chip is volgens CNET tot meer in staat, dan nu mogelijk is met de iPad Pro. Bij zware taken met augmented reality en 3D-modellen wordt de nieuwe iPad Pro minder heet dan bij het model van vorig jaar.

Lees verder bij CNET

Engadget over de iPad Pro 2021

Ook Engadget is duidelijk over de iPad Pro 2021: de hardware overstijgt de software. In theorie is de iPad Pro een laptop, maar de software zorgt voor de beperkingen. Het is de beste mobiele computer die Apple ooit gemaakt heeft, zegt Chris Velazco. Hij is ook enthousiast over de Center Stage-functie, waarmee de ultrawijde frontcamera met je ‘meebeweegt’ zodat je altijd in beeld blijft. In het begin voelt het wat onwennig, maar het zorgt ervoor dat de camera goed met je meebeweegt en in- en uitzoomt. Wat hij wel storend vindt, is dat de camera nog steeds aan de korte kant zit, terwijl de iPad steeds vaker horizontaal gebruikt wordt.

Lees verder bij Engadget

Video’s van iJustine, René Ritchie en meer

Er zijn nog veel meer videoreviews voorbij gekomen, onder andere van bekende YouTubers en Apple-fans als iJustine en René Ritchie.Wil je meer weten over de iPad Pro 2021? Lees dan onze uitleg met functies van de iPad Pro 2021. Ben je van plan om de nieuwe iPad te kopen, dan kan je kiezen uit meerdere modellen en kleuren. Lees ook onze iPad vergelijking waarin we alle modellen naast elkaar gezet hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2021, 15:32
Categorie iDevices
Onderwerp iPad Pro 2021
Device iPad Pro 2021

iPad Pro 2021

De iPad Pro 2021 is de nieuwste iPad voor professionals. Dit nieuwe model is aangekondigd in april 2021. Er zijn wederom twee modellen: in 11- en 12,9-inch. Het 12,9-inch heeft een beter mini-LED display voor hogere helderheid. De iPad Pro 2021 heeft een M1-chip, dezelfde die je in de meest recente MacBooks vindt. Er zit ook een ultrawijde TrueDepth-camera op, die je volgt tijdens een FaceTime-gesprek. De iPad Pro 2021 bevat ook een dubbele camera met ultragroothoeklens en LiDAR Scanner.

iPad Pro 2021
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.