iPad Pro 2021 hands-on van The Verge.

Round-up: Dit zijn de eerste internationale ervaringen met de iPad Pro 2021

De eerste reviews en hands-ons van de iPad Pro 2021 zijn online verschenen. Hoe ervaren testers het nieuwe scherm en de nieuwe chip? In deze round-up van iPad Pro 2021 hands-ons lees je het.

Internationale hands-ons round-up iPad Pro 2021

Meestal delen de grote internationale media vlak voor de pre-orders van een nieuw Apple-product alvast hun eerste ervaringen in hands-ons en previews, maar deze keer gaat het allemaal wat anders. De hands-ons van de iPad Pro 2021 zijn nu pas beschikbaar, daags voordat de eerste bestellingen bij kopers afgeleverd worden. We weten daarom nu wat de ervaringen met het nieuwe mini-LED scherm zijn en hoe de M1-chip in de iPad Pro uitpakt. In deze round-up verzamelen we de belangrijkste hands-ons van de nieuwe iPad Pro 2021.

Eerste indruk van MKBHD

De bekende YouTuber MKBHD heeft de nieuwe iPad Pro 2021 ook al vroeg van Apple ontvangen en kon ermee aan de slag. De titel van zijn video geeft al veel weg: The Ultimate Spec Bump. De M1 zorgt voor nog snellere prestaties. Dat merkte hij vooral bij zwaardere apps. Voor de test gebruikte hij het model met 16GB RAM, waarbij hij gemerkt heeft dat apps altijd meteen opstarten, zelfs die ver in het geheugen staan, zonder opnieuw te hoeven laden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Verge hands-on iPad Pro 2021

Dieter Bohn van The Verge heeft al flink wat ervaring met Apple-apparaten en geeft meteen aan waar het bij de nieuwe 12,9-inch iPad Pro om gaat: het nieuwe scherm. Het is volgens hem het beste niet-tv apparaat om films en series op te kijken. Als hij het scherm vergelijkt met die van de 11-inch iPad Pro (dat geen mini-LED display heeft), valt op dat het zwart op het kleinere model toch wat meer grijs is. In het dagelijks gebruik merk je niet zo veel van het nieuwe scherm, maar je ziet het verschil van het mini-LED display pas echt bij het kijken van films. De M1-chip is krachtig, maar iPadOS is nog steeds beperkt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees verder bij The Verge

CNET gaat hands-on met de iPad Pro 2021

CNET legt de focus op de M1-chip en de nieuwe 5G-optie. De combinatie maakt de iPad Pro 2021 volgens hen bijna de perfecte tablet. Maar de beperkingen van iPadOS houden de mogelijkheden tegen, vooral op het gebied van multitasking. De M1-chip is volgens CNET tot meer in staat, dan nu mogelijk is met de iPad Pro. Bij zware taken met augmented reality en 3D-modellen wordt de nieuwe iPad Pro minder heet dan bij het model van vorig jaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees verder bij CNET

Engadget over de iPad Pro 2021

Ook Engadget is duidelijk over de iPad Pro 2021: de hardware overstijgt de software. In theorie is de iPad Pro een laptop, maar de software zorgt voor de beperkingen. Het is de beste mobiele computer die Apple ooit gemaakt heeft, zegt Chris Velazco. Hij is ook enthousiast over de Center Stage-functie, waarmee de ultrawijde frontcamera met je ‘meebeweegt’ zodat je altijd in beeld blijft. In het begin voelt het wat onwennig, maar het zorgt ervoor dat de camera goed met je meebeweegt en in- en uitzoomt. Wat hij wel storend vindt, is dat de camera nog steeds aan de korte kant zit, terwijl de iPad steeds vaker horizontaal gebruikt wordt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees verder bij Engadget

Video’s van iJustine, René Ritchie en meer

Er zijn nog veel meer videoreviews voorbij gekomen, onder andere van bekende YouTubers en Apple-fans als iJustine en René Ritchie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil je meer weten over de iPad Pro 2021? Lees dan onze uitleg met functies van de iPad Pro 2021. Ben je van plan om de nieuwe iPad te kopen, dan kan je kiezen uit meerdere modellen en kleuren. Lees ook onze iPad vergelijking waarin we alle modellen naast elkaar gezet hebben.

Bekijk ook

Alles over de iPad Pro 2021: functies, verbeteringen en meer

De iPad Pro 2021 met M1-processor was de eerste iPad met een Apple Silicon-processor. Bekijk hier de functies en specs van de iPad Pro 2021 en ontdek of deze professionele tablet iets voor jou is.

iPad Pro 2021

De iPad Pro 2021 is een iPad voor professionals en is de opvolger van de iPad Pro 2020. Dit model met M1-chip is verkrijgbaar in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Een reden om voor de 12,9-inch uitvoering te kiezen is het mini-LED-scherm voor verbeterde helderheid. Dit vind je niet op het 11-inch exemplaar. In onze vergelijking iPad Pro 2022 vs 2020 ontdek je wat de belangrijkste verbeteringen zijn. Of bekijk onze pagina's iPad vergelijken en iPad kopen als je op zoek bent naar meer koopadvies. Dit model is inmiddels opgevolgd door de iPad Pro 2022.

iPad Pro 2021

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.