iTranslate voor Apple Watch.

Beste Apple Watch-apps

Welke Apple Watch-apps kun je alvast proberen als je watchOS 2 hebt geïnstalleerd? iCulture maakte een lijstje van de beste en handigste apps.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

watchOS 2 is beschikbaar en dat betekent dat we allerlei nieuwe Apple Watch-apps kunnen gaan gebruiken. Het gaat om native apps, die zelfstandig op het horloge zelf draaien. Dat houdt in, dat je niet meer afhankelijk bent van de dataverbinding van de iPhone, waardoor de apps veel sneller kunnen reageren. In deze lijst vind je native Apple Watch-apps die al zijn aangepast voor watchOS 2, zodat je meteen kunt kijken hoe het bevalt.


Heel wat native Apple Watch-apps werken met complicaties. Weet je nog niet wat dit is, lees dan onze gids. Daarin leggen we uit wat complicaties zijn en hoe je ze instelt op de wijzerplaat van je Apple Watch.

Aanbevolen native Apple Watch-apps

Er zijn inmiddels zoveel apps voor watchOS 2 verschenen, dat we een selectie hebben gemaakt. Deze apps moet je zeker even proberen!

Gebruik met iTranslate de ingebouwde stemherkenning van de Apple Watch om woorden en zinnen te vertalen naar meer dan 90 talen. De vertaling speel je ook af via de speaker van de Apple Watch. Je kunt bovendien een complicatie instellen met de tekst ‘goedemorgen’ of ‘goedenavond’ in de lokale taal, waar je op dat moment bent. Ook ondersteunt deze app Tijdreizen, zodat je alvast een lijstje met handige vertaaltermen kunt klaarzetten. Lees ook onze review over iTranslate op de Apple Watch.

Ben je al door je databundel heen? De app van DataMan is nu uitgevoerd in het nieuwe San Francisco-lettertype, maar je kunt dit ook nog aanpassen. Op de Apple Watch is een complicatie beschikbaar waarmee je op elk moment kunt zien hoe het met je dataverbruik staat.

Kijk naar de sterren met de app The Night Sky. Ontdek bijvoorbeeld wanneer de ISS over jouw locatie vliegt en bekijk de nieuwe Sky View voor de Apple Watch. Hiermee kun je rondkijken naar de sterren boven je hoofd, door aan de digitale kroon van de Apple Watch te draaien.

Populaire wachtwoorden-app, die nu ook native op de Apple Watch werkt.

Omnifocus heeft heel wat verbeteringen doorgevoerd voor iOS 9 en watchOS 2. Zo kun je multitasking met Split View en Slide Over gebruiken op de iPad Air 2. Op de apple Watch kun je de takenlijst raadplegen via een complicatie op je wijzerplaat. Ook kun je de snelle blik nu aanpassen aan jouw wensen.

Met de app CityMapper kun je routes plannen met de fiets, trein, metro, bus, veerpont en Uber. Werkt alleen in de Randstad en Brussel, maar als je daar vaak moet zijn krijg je wel heel uitgebreide informatie. De app wordt bovendien vaak bijgewerkt.

De Nederlandse beleggings-app BUX is al aangepast voor watchOS 2. Bekijk op de Apple Watch jouw portfolio, sluit een positie en ontvang notificaties als er belangrijke ontwikkelingen zijn in de aandelenwereld. Met BUX kun je een virtuele aandelenportefeuille beheren en met BUX Battles nodig je vrienden uit om te kijken wie de beste beurshandelaar is.

Deze weerapp kan nu ook het weerbericht tonen als je niet met de iPhone verbonden bent. Met complicaties, zodat je op de wijzerplaat een snelle indruk hebt wat het weerbericht wordt.

Drafts is een veelzijdige notitie-app voor elke schrijver en vanwege zijn uitgebreide schrijfopties en deelfuncties een grote aanrader.

CARROT Weather is de weerapp met een eigen persoonlijkheid. Deze app heeft nu een complicatie: til je pols omhoog, om op de wijzerplaat te zien wat voor weer het wordt. Je ziet in een oogopslag wat voor weer het nu is

Met deze app kun je je slaapgedrag meten terwijl je in bed ligt. Je moet daarvoor de Apple Watch wel de hele nacht dragen en kunt dus niet opladen. Maar daar heeft de ontwikkelaar iets op gevonden, zoals je in ons artikel over Sleep++ leest.

Nog veel meer watchOS 2 apps

Er zijn nog veel meer native Apple Watch-apps voor watchOS 2 verschenen. Om het overzichtelijk te houden, hebben we ze verdeeld over de categorieën gezondheid, productiviteit, informatie, sociaal, entertainment en games.

Gezondheidsapps voor watchOS 2

Streaks app op de Apple Watch.

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Meet met Runtastic PRO meteen je hartslag op je pols, tijdens het sporten. De app leest daarvoor de hartslagmeter van de Apple Watch uit. Sinds watchOS 2 is dat mogelijk; ontwikkelaars hebben eindelijk toegang tot de sensoren en andere ingebouwde functies van de Apple Watch.
 • Streaks (€5,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 12.0+) - Een takenlijst om gezonde gewoontes aan te leren, inclusief complicaties. Zie foto.
 • Lifesum: Recepten & Dieet Tips (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.2+) - Werk aan gezonde doelen, zoals meer sporten, afvallen, leninger worden, uithoudingsvermogen verbeteren en meer spiermassa ontwikkelen. Deze app ondersteunt watchOS 2 op twee manieren: met complicaties en tijdreizen. Je kunt terugkijken naar eerdere gebeurtenissen en via de complicatie snel een nieuwe taak aanmaken. Ook zie je je voortgang op de wijzerplaat.
 • Runbit (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Hardlopen, wandelen, fietsen: ontdek je eigen stad door buitenshuis te gaan sporten. Je verzamelt daarbij sterren, moet ontsnappen aan monsters en op dieren jagen. Ook kun je je vrienden uitdagen. De watchOS 2-app toont een kaartje met je huidige locatie.
 • FITIV Pulse Heart Rate Monitor (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Een workout-tracker met overzichtelijke kleurtjes. Overzichtelijke grafieken van je hartslag, rechtstreeks op de Apple Watch.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Snel fit worden met de 7 minuten workout. De Watch-app toont de instructies op je pols.
 • Zova: #1 Watch Workout App (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 11.0+) - Fit worden met deze app, die bomvol zit met trainingsplannen voor mensen die thuis, in het park of op de hotelkamer willen trainen.
 • Cycles Period & Cycle Tracking (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Makkelijker te kalibreren met de digitale kroon. Bevat ook complicatie, zodat je in één oogopslag kunt zien waar je in je menstruatiecyclus zit.
 • WebMD: Symptoms, Rx, & Doctors (gratis, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - Met complicatie, zodat je kunt zien hoe laat je weer medicijnen moet innemen.
 • WaterMinder® (€5,49, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.2+) - Drink jij wel genoeg? Deze app laat in een voortgangscirkel op de Apple Watch kunt zien of je al aan de geplande 100% zit.
 • Feed Baby - Breastfeeding App (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Borstvoedingsapp, waarmee je precies kunt timen hoe lang je bezig bent geweest.

Productiviteitsapps voor watchOS 2

 • Coyomi (gratis, iPhone/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Een mini-maandkalender, speciaal ontworpen voor de Apple Watch.
 • Wedge - Everyday Utilities app (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Met deze app kun je aanpasbare widgets maken.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De bekende notitie-app, nu met betere prestaties en de mogelijkheid om te dicteren. Werkt ook als je niet bij de iPhone bent.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een takenlijst-app waarmee je nu herinneringen kunt zetten door aan de digitale kroon te draaien. Ook kun je via een complicatie de herinneringen zien.
 • SimpleMic (gratis, iPhone/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Opnames maken vanaf je pols. Start en stop de opname, zonder je iPhone tevoorschijn te pakken.
 • App in the Air (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Vliegreizen plannen, met gedetailleerde informatie over vertrektijden en meer.
 • Textkraft Pocket (€5,99, iPhone, iOS 11.0+) - Een professionele notitie-app en documentenlezer. Op de Apple Watch alleen basisfunctionaliteit, zoals teksten opvragen en lijstjes maken.
 • Timely Automatic Time Tracking (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 13.0+) - App waarmee je uren kunt registreren. Via een complicatie kun je meteen zien hoeveel uren je gelogd hebt en hoeveel je hebt verdiend.

Informatieve apps voor watchOS 2

PCalc voor watchOS 2.

 • PCalc (€10,99, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - De rekenmachine-app is er altijd snel bij, met nieuwe functies. Dat mag ook wel, als je naar de prijs van deze app kijkt. Ook bij watchOS 2 is de ontwikkelaar weer snel van de partij, zodat je berekeningen op de Apple Watch kunt uitvoeren. De gratis versie PCalc Lite is ook aangepast.
 • Star Walk 2: Sterren Herkennen (€3,49, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - Star Walk heeft ook de sterrenkijk-app aangepast voor de Apple Watch. Als complicatie op je wijzerplaat zie je de sterrenindex, een cijfer dat aangeeft hoe helder het zicht op de sterrenhemel is, zodat je weet of het zin heeft om te gaan sterrenkijken. Ook zie je komende gebeurtenissen, zoals momenten waarop zon, maan, Jupiter en Mars te zien zijn.
 • TripIt: Travel Planner (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Reizen plannen doe je voortaan op je Apple Watch. Je kunt met TripIt zien welke vluchten je hebt gepland, hoe laat je moet vertrekken, wanneer je kunt inchecken bij welk hotel en waar je je huurauto ophaalt. Vooral handig als iemand anders alles voor je gepland heeft. Ook handig: een stadsplattegrond met de locatie van je hotel, op je Apple Watch.
 • Parcel (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.4+) - De pakketjes-app Parcel is aangepast voor iOS 9 en daarbij werd ook meteen een native Apple Watch-app uitgebracht. Kijk op je smartwatch waar pakketjes zich bevinden en krijg notificaties als er iets bezorgd gaat worden.
 • My Currency Converter Pro (€2,29, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - Valuta omrekenen: tik het bedrag in en je krijgt meteen de waarde in Bitcoin, Zuid-Afrikaanse Rand of een andere munteenheid te zien.
 • My Tide Times Pro - Tide Chart (€2,29, iPhone/iPad/ Watch, iOS 10.0+) - Alle getijden, makkelijk te raadplegen op je Apple Watch.
 • Days Until Pro (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 8.2+) - Simpele app, die laat zien hoeveel dagen het nog duurt totdat… (kerst, verjaardag, jubileum, vul maar in).
 • Wattpad (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.2+) - Gratis boeken lezen, nu gewoon op je Apple Watch.
 • myAltitude (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.0+) - Hoe hoog zit ik? Deze app vertelt het je ook op de Apple Watch.
 • Fit Men Cook - Healthy Recipes (€4,49, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Deze recepten-app voor mannen kan nu je boodschappenlijstje op je Apple Watch tonen. Ook kun je tijdens het shoppen boodschappen afvinken, zelfs als je je iPhone thuis hebt laten liggen. Onderweg voeg je met je stem extra boodschappen toe via spraak of Force Touch.
 • Ångström, the unit converter (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Laat je niet afschrikken door de vreemde naam: deze app kan eenheden omrekenen, gewoon in het Engels. De app bevat geen nieuwe functies, hij is vooral sneller.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Hierboven noemden we DataMan Next al wat uitgebreider. Ook de Pro-versie van de app is nu via een complicatie op je Apple Watch te raadplegen.
 • Currency+ (Currency Converter) (€2,99, iPhone/iPad/ Watch, iOS 13.0+) - Valutaberekeningen uitvoeren in een native app op je Apple Watch.
 • My Hurricane Tracker Pro (€3,49, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - Orkaan op komst? Met deze app volg je de ontwikkelingen.
 • My Earthquake Alerts Pro (€3,49, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - … dan mag deze app voor aardbevingen natuurlijk niet achterblijven. Sneller en stabieler dankzij watchOS 2.
 • MealPlan+ (€4,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.3+) - Boodschappenlijstje, waarmee je op basis van gekozen recepten kunt kijken welke boodschappen je nog bij de slager, bakker en supermarkt moet halen.
 • Simple Matrix Calculator (€1,09, iPhone/iPad/ Watch, iOS 11.0+) - Matrices berekenen voor mensen die van hun Apple Watch een wiskundehulpje willen maken.

Sociale apps en entertainmentapps voor watchOS 2

 • FastCheckin (€1,09, iPhone/ Watch, iOS 12.0+) - Snel inchecken op Foursquare, nu ook vanaf je Apple Watch.
 • Chord Cheats & Metronome (€1,09, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.0+) - Check op je Apple Watch de gitaaraccoorden en speel op de maat dankzij de metronoom. Zie afbeelding.

Chord Cheats op de Apple Watch.

 • Tappd That for Untappd (€5,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 14.4+) - Met deze app kun je bijhouden welke bieren je al hebt gedronken.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een metronoom, waarmee je ook BPM kunt berekenen en het tempo kunt bepalen. Nu vanaf je pols.
 • VERO - True Social (gratis, iPhone, iOS 12.0+) - Sociaal netwerk, met nadruk op privacy. Via de Apple Watch heb je een snelle antwoordmogelijkheid.
 • BuzzFeed - Quizzes & Celebrity (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 13.0+) - BuzzFeed heeft een Apple Watch-app gemaakt, waarin je niet de befaamde lijstjesartikelen kunt lezen. In plaats daarvan kun je op de Apple Watch zorgen voor een soort Tamagotchi. Handig als je op de wc zit en wat te doen wilt hebben.

Games voor watchOS 2

 • Rules! (€3,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.2+) - Het bekende spelletje Rules. Op de Apple Watch kun je je dagelijkse status en score zien, maar je kunt zelfs op de Apple Watch spelen. Bevat complicatie en werkt sneller.
 • Nuggetz (€1,09, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 13.0+) - Een simpel kleurenspelletje, waarbij je snel moet reageren.
 • Twisty Color (€1,09, iPhone/ Watch, iOS 9.0+) - Speciaal voor Apple Watch! In deze game kun je punten verdienen door aan de digitale kroon te draaien, zodra de gekleurde bollen overeen komen met de getoonde afbeelding.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een doolhofspelletje in een werkelijk lelijke blokjesuitvoering. Maar
 • Trivia Crack in het Nederlands (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - De gekte rond Trivia Crack is alweer een beetje over, maar mocht je het willen, dan kun je nu ook op je Apple Watch spelen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe game starten op je Apple Watch.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Op het eerste gezicht erg pixelig, maar dat is ook meteen de charme van deze game, waarin je schatkisten verzamelt.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Omdat het kan: Sudoku spelen op je pols.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Mollen meppen op je Apple Watch.
 • Timecrest (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.2+) - Een spelletjes dat al is aangepast voor watchOS 2. De native app zorgt voor veel snellere laadtijden. Ook is er een complicatie beschikbaar, waarmee je op de wijzerplaat kunt zien hoe de voortgang van hoofdfiguur Ash is.

Helaas hebben we nog weinig Nederlandse Apple Watch-apps kunnen vinden, die zijn aangepast voor watchOS 2. De afbeelding bovenaan dit artikel toont de app Bus & Trein, die nog moet worden aangepast voor watchOS 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, watchos 2
Software watchOS 2