Apple Store down, opnieuw aanwijzingen voor witte iPhone 4 [Update]

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

witte iphoneGeruchtensites zoals MacRumors weten het bijna zeker: dat de Apple Store momenteel offline is, wijst op nieuwe producten. Specifiek zou het in dit geval kunnen gaan om de lancering van de langverwachte witte iPhone. Ze baseren zich op een Twitter-bericht van iemand die eerder juiste voorspellingen heeft gedaan en toegang heeft tot recente lijsten van onderdelen. Het zou gaan om modelnummers MC604X/A (16GB) en MC606X/A (32GB) van de witte iPhone 4.

Eerder vannacht circuleerde het gerucht dat het probleem met de witte verf van de iPhone 4 is opgelost. Een nieuwe verfsoort uit Japan zou het productieprobleem kunnen oplossen. Bij deze nieuwe verf kun je de dikte van de verflaag vooraf specificeren. Het levert minder afgekeurde producten op. De informatie komt van het blog Macotakara. Apple is een samenwerking aangegaan met een voorlopig onbekend Japans bedrijf, dat de wonderverf heeft ontwikkeld.

Cult of Mac meldde eerder dat de witte iPhone 4 moest worden uitgesteld, omdat er licht lekte vanuit de behuizing. Daardoor werd het maken van foto’s onmogelijk, vooral bij gebruik van de interne flitser. Apple zelf heeft tot nu toe alleen over productieproblemen gesproken, zonder nader op de details in te gaan. Afgelopen november circuleerden er geruchten dat de witte iPhone 4 definitief was afgelast omdat Apple het productieproces niet onder controle krijgt, maar dat is inmiddels niet meer zo zeker.

Dat de witte iPhone de afgelopen dagen op de websites van diverse operators is verschenen, zou een extra aanwijzing moeten zijn voor de geruchtenfans.

Zodra we weten wat er nieuw is in de Apple Store, laten we weer van ons horen. Eén paar kleine wijzigingen zijn sinds vanochtend wel op de Apple-site te zien: De grijze menubalk met producten is donkerder geworden en er is een duidelijker onderscheid tussen Mac-computers, Apple-software en accessoires gemaakt. Die wijzigingen hebben betrekking op de algemene Apple-site en niet op de Apple Store.

De online Apple Store is inmiddels weer terug. Behalve de eerder genoemde designwijzigingen lijken er geen nieuwe producten te zijn toegevoegd. Wel is de online Apple Store nu ook helemaal aangepast voor Valentijnsdag (14 februari).
De witte iPhone is op dit moment nog niet verkrijgbaar.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.