Vrouw op MaBook

Favicons gebruiken in Safari: zo krijg je icoontjes op tabs te zien

Ben je de Chrome-browser gewend en mis je in Safari de icoontjes van websites in je tabbladen? Met deze truc krijg je deze favicons ook in de Safari-browser te zien.

Favicons in tabbladen en bladwijzers

In tegenstelling tot Chrome laat Safari geen favicon zien in de tabbladen. Favicons zijn de kleine icoontjes die bovenaan in het tabblad staan bij Chrome en andere browsers, zoals in onderstaande afbeelding te zien is.

Favicons in Chrome

Het zorgt ervoor dat je sneller tussen tabbladen kunt wisselen, omdat je in één oogopslag ziet om welke website het gaat. Met favicons wordt het ook makkelijker om bladwijzers te herkennen. Standaard toont Safari geen favicons, maar met een omweg is het alsnog voor elkaar te krijgen. In deze tip leggen we je uit hoe het werkt.

Favicons instellen in Safari-tabbladen

Het instellen van favicons voor tabbladen is niet heel ingewikkeld. Je moet hiervoor een app downloaden en een paar kleine instellingen aanpassen. Volg hiervoor de volgende stappen:

Faviconographer: icoontjes in Safari

  1. Open de website www.faviconographer.com en klik op Free Download.
  2. Start het installatieprogramma en sleep Faviconographer naar de map Programma’s.
  3. Open Faviconographer en geef toestemming voor toegankelijkheid. Klik hiervoor op Open Accessibility Preferences.
  4. Wanneer je hierop klikt worden je Systeemvoorkeuren geopend. Klik op het hangslot links onderin om de instellingen te wijzigen. Na het invoeren van je wachtwoord kun je Favicongrapher aanvinken.
  5. Als je nu Safari opent, krijg je de favicons te zien.

Faviconographer: favicons in Safari

Favicons voor bladwijzers in Safari

Mocht je het fijn vinden, dan kun je ook nog instellen dat je de favicons ook ziet bij Safari-bladwijzers. Dit vink je simpelweg aan in de app. Het is nog wel even de vraag of deze truc altijd blijft werken. Faviconographer maakt namelijk gebruik van informatie die afkomstig is van Safari. Het kan dus zijn dat de app er ineens mee ophoudt, maar voor nu werkt het gewoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Bron Bron iDownload Blog
Categorieën Internet, Mac
Onderwerpen icoon, mac, safari
Devices Mac, MacBook
Software macOS