Safari-URL-bug-check

Bekijk een link met QuickLook in Safari voor de Mac

QuickLook is een handige functie waarmee je dingen snel vooraf kunt bekijken. Op de Mac werkt dit ook in Safari en in deze tip lees je hoe dit werkt.

QuickLook is een functie op de Mac waarmee je snel bestanden kunt bekijken zonder dat je ze hoeft te openen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een grote stapel afbeeldingen moet doorzoeken. QuickLook werkt ook in Safari. Hierdoor kun je een voorvertoning van een webpagina bekijken zonder dat je de huidige pagina hoeft te verlaten. In deze tip laten we zien hoe dat werkt.

Safari QuickLook

QuickLook in Safari werkt heel simpel: tik met drie vingers op een link en er opent een nieuw venster waarin je de website kunt zien, waar de link naartoe verwijst. Hierdoor kun je de pagina bekijken zonder dat je de huidige pagina hoeft te verlaten. Je kunt zelf met twee vingers door de pagina in QuickLoock scrollen, als je de muispijl boven het QuickLook-venster houdt. Door op het QuickLook-venster te klikken open je de link in een nieuw tabblad.

Heb je een Magic Trackpad 2 of een MacBook met Force Touch Trackpad, dan moet je stevig drukken om deze functie te gebruiken.

QuickLook voor Safari instellen

QuickLook in Safari werkt alleen met het trackpad van je MacBook of de Magic Trackpad die Apple los verkoopt. Als je die gebruikt, dan staat QuickLook staat standaard aan.

Je kunt de optie inschakelen via Systeemvoorkeuren. Ga hiervoor naar  > Systeemvoorkeuren > Trackpad en zorg dat in het tabblad Aanwijzen en klikken de optie Opzoeken en datadetectie is aangevinkt.

Je kunt ook op de iPhone een preview van een Safari-pagina krijgen. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Mac
Onderwerp safari
Software macOS, OS X 10.10 Yosemite, OS X 10.11 El Capitan