Safari voor de Mac met video.

Zo voorkom je dat video’s automatisch afgespeeld worden in Safari op de Mac

Via een aantal handige instellingen in Safari op de Mac kun je per website bepalen of video's op websites automatisch afgespeeld worden of niet. In deze tip leggen we je uit hoe je dit instelt.

Er is niets vervelenders dan filmpjes op websites die automatisch afgespeeld worden, helemaal als dit met geluid is. Gelukkig heeft Safari vanaf versie 11.x (de standaardversie zoals meegeleverd met macOS High Sierra) een handige functie, waardoor je ervoor kan zorgen dat filmpjes niet meer automatisch afgespeeld worden. Zo voorkom je dat filmpjes automatisch afspelen op de Mac in Safari.

Voorkom automatisch afspelen op de Mac in Safari

Met de instelling in Safari voor de Mac kun je zelf bepalen hoe filmpjes moeten reageren als je websites opent. Je kunt gebruikmaken van een overkoepelende instelling, maar je kunt het ook per website instellen. Volg hieronder de stappen om de instellingen aan te passen:

  1. Open Safari op de Mac en klik linksboven op Safari > Voorkeuren.
  2. Ga naar het onderdeel Websites en klik in het linker menu op Automatisch afspelen.
  3. Je ziet vervolgens een overzicht van websites die je nu open hebt staan, inclusief eventueel geconfigureerde websites. Standaard staat de instelling per website op Stop media met geluid. Je kunt dit aanpassen naar Speel nooit automatisch af en Sta automatisch afspelen van alles toe.
  4. Zodra je de instelling voor een website aangepast hebt, wordt deze instelling verplaatst naar het kopje Geconfigureerde websites.
  5. Onderaan kun je de instelling voor andere websites aanpassen naar één van de drie hierboven genoemde instellingen.

Safari-instellingen voor automatisch afspelen.

Je kunt daarnaast ook rechtstreeks vanuit het Safari-venster een instelling aanpassen voor je huidige website. Als je bijvoorbeeld Facebook open hebt staan en daarvan snel de instelling wil aanpassen, klik je met de rechter muisknop op de adresbalk en kies je Instellingen voor deze website. Vervolgens selecteer je bij Automatisch afspelen voor de gewenste instelling.

Safari-Instellingen voor een website.

Je kunt op de pagina Websites ook de instellingen voor meldingen van websites aanpassen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in onze aparte tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!