Televisiekijken op iPhone en iPad met apps.

De beste apps voor tv-series bijhouden op je iPhone en iPad

Kijk nou eens die serie af!
Kijk je veel tv-series? Dan heb je een oplossing nodig om bij te houden welke tv-series en films je wilt kijken en al gezien hebt. Met deze apps voor tv-series kun je op de iPhone of iPad precies bijhouden welke tv-series je nog wilt kijken!

TV-serie apps voor je iPhone

Met deze apps om tv-series bij te houden vergeet je nooit meer om een serie af te kijken en zit je nooit met je handen in het haar welke tv-serie je nu weer eens zult kijken.

Apps voor tv-series

We kijken in Nederland steeds meer series. Streaming videodiensten zoals Netflix groeien iedere maand, terwijl alternatieven zoals Videoland en NLZiet ook steeds meer kijkers trekken. Daarnaast heb je Disney+ en Apple TV+ met nieuwkomers HBO Max en ViaPlay, om nog maar te zwijgen over de vele tv-shows die je op de normale tv-zenders vindt. Hoe houd je als couch potato deze series bij en houd je overzicht? Met speciale apps voor je iPhone en iPad! Daarmee leg je vast welke tv-series je wilt kijken en welke je al gekeken hebt. Zo kun je afvinken welke afleveringen je al hebt gezien.

Even voor de zekerheid: deze apps kunnen niet worden gebruikt voor het kijken van tv-series, maar alleen voor het bijhouden van je kijklijsten en voortgang. Wil je tv-series kijken, check dan ons overzicht van streaming tv-diensten voor de iPhone en iPad, of ons artikel over tv-kijken op de Apple TV.

Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

iCulture adviseert: Trakt

Werkt met Trakt: ja, wat dacht je?

Trakt heeft sinds kort ook een eigen app om tv-series en films bij te houden. Je bent dan niet meer afhankelijk van apps van derden om je kijklijst te maken. De kijklijst is waar het allemaal om draait en waar je als eerste mee aan de slag gaat na het maken van een gratis account. Voeg tv-series en films toe die je zou willen kijken. Zodra je gaat kijken naar een tv-show wordt het automatisch afgevinkt op de lijst. Ook je voortgang wordt bijgewerkt. Op het tabblad Discover vind je series die leuk zijn om te kijken. Je ziet welke series trending zijn en wat anderen aan het kijken zijn. Ook kun je zien welke populaire aanstaande series op komst zijn, zodat je ze alvast kunt plannen. Trakt laat je ook zien waar je een serie kunt kijken. Daarbij worden honderden diensten in meer dan 45 landen ondersteund. Tenslotte biedt Trakt ook nog statistieken.

Wat is Trakt?

Trakt.tv is een online dienst waarmee je series kunt bijhouden – net als veel van de apps die we in dit artikel bespreken. Trekt is vergelijkbaar met Last.fm, de dienst die bijhoudt welke muziek je luistert. Er is geen officiële app voor Trakt beschikbaar, maar apps van andere ontwikkelaars kunnen wel met de dienst verbinden. Dat doet ook het gros van de apps die we in dit artikel bespreken.

Omdat Trakt met verschillende soorten apps werkt, kun je jouw serievoortgang op veel meer manieren bijhouden. Gebruik je de mediaspeler Infuse? Dan zal Trakt een bekeken aflevering automatisch afvinken in je Trakt-account, waarna dit weer gesynchroniseerd wordt met een van de tv-showapps in deze vergelijking. Uiteraard alleen mits deze ondersteuning biedt voor Trakt.

MijnSerie: uit Nederland

Werkt met Trakt: nee

“Dit is de ultieme app om je favoriete tv-series bij te houden”, belooft de Nederlandse ontwikkelaar van deze app. Dat klinkt veelbelovend! Je kunt zien waar je gebleven bent per serie, gekeken afleveringen afvinken, je persoonlijke tv-gids inzien, series toevoegen aan je profiel en cijfers geven. Zo hou je zicht op je voortgang en welke tv-series je nog wil ontdekken. Verder kun je zien welke series er vandaag online gaan. Je krijgt een notificatie als er een nieuwe aflevering is van jouw favoriete series. Maar daarmee houdt het niet op: je kunt nieuws en recensies lezen over series, series toevoegen aan je profiel en informatie per serie bekijken (zoals trailer en acteurs). Erg compleet dus. En dat ook nog in het Nederlands en Engels én op de iPhone, iPad en Mac.

De Premium-functies omvatten het bekijken van informatie per aflevering, informatie over acteurs bekijken en het achterwege laten van reclame.

iTV Shows: ook Nederlandstalig

Werkt met Trakt: ja

Deze app werd ons aangeraden door meerdere lezers, ook al krijgt de app de afgelopen tijd wat minder goede beoordelingen. Je kunt hiermee je tv-shows vastleggen en nieuwe ontdekken. Je hoeft niet in te loggen en er zitten geen reclames in. Ook belooft de maker dat je data niet wordt doorverkoopt. De app is beschikbaar in vele talen, waaronder Nederlands.

iTV Shows bestaat al heel lang en maakt gebruik van meerdere databases om de informatie over tv-shows op te halen. Met de handige widget kun je snel zien wat er zoal te zien is en welke volgende aflevering voor je klaar staat. Na het kijken markeer je de aflevering als bekeken. Je krijgt ook een notificatie als er nieuwe afleveringen zijn om te kijken. Installeer je iTV Shows op meerdere apparaten, dan zorgt de iCloud-synchronisatie ervoor dat alles op elkaar is afgestemd.

Deze app werkt ook met Trakt (zie verderop) en geeft aanbevelingen op basis van series die je al kijkt. Of kijk welke series op dit moment door anderen worden gekeken. Je kunt er zelfs mee zien hoeveel tijd je besteedt aan tv-kijken.

Hobi: goed beoordeeld

Werkt met Trakt: ja

Hobi is een mooi ontworpen app voor het vastleggen van tv-series. Je kunt zien wat je voortgang per serie is, krijgt meldingen als er weer iets nieuws te zien is of als de releasedatum voor het volgende seizoen bekend is gemaakt. Je kunt ook statistieken bijhouden over je tv-kijkgedrag. Met de premium-versie van de app kun je inloggen op meerdere apparaten en krijg je geavanceerde statistieken, meldingen op maat en meer. Maar ook met de gratis versie kun je goed uit de voeten.

Bij het openen van de app kun je de tv-shows aanvinken die je van plan bent om te kijken of reeds gezien hebt. Je geeft ook aan waar je bent gebleven. Hobi voegt de rest van de serie dan toe aan je kijklijst. Dit werkt ook voor tv-series die al zijn afgelopen. Met de Discover-functie krijg je aanstaande tv-series, trending shows en meer te zien. Je krijgt aanbevelingen op basis van genre en streaming dienst. Hobi geeft persoonlijke statistieken van je kijkgedrag.

Watcht: gemaakt door de community

Werkt met Trakt: ja

Watcht ziet er ook goed uit en wordt gemaakt door de community rondom Trakt. Het werkt dan ook samen met deze trackingdienst. Het werkt zoals de naam al aangeeft met Trakt. Je kunt informatie doorbladeren zonder een Trakt-account, maar je hebt het wel nodig om data te synchroniseren en je kijkhistorie bij te werken. Ook ratings en je kijklijst zijn afhankelijk van Trakt. Je complete historie is beschikbaar op al je apparaten.

Je kunt zowel tv-series als films vastleggen, zoeken naar populaire shows op basis van genre en kijken op welke streamingdienst een serie te zien is. Daarbij houdt Watcht rekening met je lokatie. Op de geïntegreerde kalender kun je herinneringen instellen om naar specifieke shows te kijken op een bepaalde dag. Ook kun je de app op allerlei manieren aanpassen. Eentje om te proberen.

JustWatch: bevat ook Videoland

Werkt met Trakt: nee

Zie je met de vele streamingdiensten door de bomen het bos niet meer? Met de app JustWatch zie je in één overzicht wat er nieuw is bij de verschillende streamingdiensten: van Netflix tot Videoland en van Disney+ tot Apple TV+. We hebben al eens over JustWatch geschreven, toen de app net nieuw was. Het mooie is dat je populaire shows kunt vinden, gebaseerd op de streaming diensten die je gebruikt. Behalve voor de hand liggende diensten als Netflix en Amazon Prime Video kun je ook lokale diensten toevoegen. Er zitten meer dan 100 diensten in, ook voor sport. Je kunt zien wat anderen kijken, soortgelijke tv-series zoeken en shows op een kijklijst zetten.

Met de app hou je komende releases in de gaten, waarna je met één klik kunt gaan kijken. Vind je iets nieuws, dan kun je met een tik op ‘Track’ zorgen dat je op de hoogte blijft en precies weet waar je bent gebleven. De app is te gebruiken op de iPhone, Android, Fire TV en in de webbrowser. Wij hebben de app het rapportcijfer 7.5 gegeven. In onze review lees je waarom.

Bekijk ook

Review: JustWatch geeft overzicht in het aanbod van streamingdiensten

Zie je met de vele streamingdiensten door de bomen het bos niet meer? Met de app JustWatch zie je in één overzicht wat er nieuw is bij de verschillende streamingdiensten: van Netflix tot Videoland en van Disney+ tot Apple TV+.

Cinetrak: lijstjes maken

Werkt met Trakt: ja

Met Cinetrak kun je bijhouden welke tv-series en films je wilt kijken, maar je moet eerst inloggen bij Trakt om lijstjes te kunnen maken. De app toont ook reclames onderin het scherm, maar de rest van de app ziet er duidelijk en intuïtief uit. Je kunt bij tv-series zoeken op genre, trending, populair en meest bekeken (al lijkt dit wel wat op elkaar). Cinetrak geeft informatie over de serie en je kunt vervolgens besluiten of je het wilt toevoegen aan je kijklijst. Met de kalenderfunctie kun je zien welke afleveringen je al bekeken hebt en welke er nog aan komen. De app is gratis te gebruiken. Betalende gebruikers krijgen extra functies zoals het maken van liked-lijsten, delen van lijstjes met zijn vrienden en gecureerde collecties.

TV Time: een populaire keuze

Werkt met Trakt: nee

TV Time is een van de populairste apps om tv-series bij te houden en is zowel beschikbaar op iOS als op Android. Er zitten relatief veel functies in. Markeer welke series je wilt kijken of check welke trending series momenteel populair zijn. Je geeft aan welke seizoenen je hebt al gekeken. Open je de app, dan zie je een lijst van nog niet bekeken afleveringen die binnenkort te zien zijn. Ook kun je een reactie, foto of gif posten. Met een watchlist kun je je voortgang bijhouden en zien wat er nog aankomt.

Je kunt meedoen aan quizzen om te laten zien dat je goed hebt opgelet. Ook deze app stuurt een notificatie als het weer tijd is voor je favoriete serie. In vergelijking met andere apps is TV Time veel meer een sociaal netwerk voor al je series. Je krijgt ook aanraders te zien, bijvoorbeeld op basis van wat je vrienden kijken. We vonden in deze app echter geen ondersteuning voor Trakt.

Television Time: voortgangsbalken

Werkt met Trakt: ja

Television Time is een andere tv-seriestracker voor de iPhone en iPad. De nadruk ligt op een mooi design, waarmee je makkelijk kunt navigeren naar de gewenste show of aflevering. Het synchroniseert met iCloud en Trakt. Notificaties houden je op de hoogte als er een nieuwe tv-serie aankomt die je mogelijk zou willen kijken. Je ziet per tv-serie allerlei nuttige informatie. Deze kun je ook opvragen via Spotlight op je thuisscherm. En met de voortgangsbalken zie je hoe ver je al in een serie gevorderd bent en hoeveel tijd je al hebt zitten tv-kijken. Al zul je het laatste misschien liever niet willen weten. Exporteer afleveringen naar een agenda, zodat je een kijkschema kunt maken. Je kunt met de speciale iMessage-app met vrienden kletsen over je favoriete series.

Sofa: ook voor boeken en podcasts

Werkt met Trakt: nee

Sofa kan veel meer dan tv-series bijhouden. Het is bedoeld voor allerlei media, dus ook boeken, podcasts en films. Deze app is vooral handig als je wil terugzien wat je zoal gekeken hebt, ook als je niet per aflevering je voortgang wilt vastleggen. Zo kun je in Sofa ook per seizoen zeggen dat je iets gekeken hebt. Je maakt in Sofa een lijst van verschillende media-items, zoals tv-shows, films en zelfs muziekalbums en games. Daarbij ben je vrij om elk type lijstje te maken.

Het toevoegen van een film of serie gaat heel snel, omdat Sofa alle info al in een database heeft staan. Dit is het grote verschil met het bijhouden van een lijstje in de Notities-app: je hoeft minder te zoeken en maakt geen spelfouten. Bovendien ziet het er net iets aantrekkelijker uit. Sofa toont de releasedatum van de film of serie en geeft een korte samenvatting. Je krijgt ook een cover te zien. Het grootste nadeel is dat Sofa niet samenwerkt met Trakt (zie uitleg verderop). Er is een bijna gelijknamige Sofa Time-app, maar die werkt alleen met films en series.

TodoMovies: voor films

Werkt met Trakt: nee

Gaat het vooral om films, dan is TodoMovies is een mooie app om je favoriete films bij te houden. Je kunt precies zien wat je nog wilt kijken. Het leuke van TodoMovies is dat het heel geschikt is om iets nieuws te ontdekken. Je krijgt lijsten met populaire films en samengestelde afspeellijsten rond een bepaald thema. Kijk bijvoorbeeld naar de beste liefdesfilms tijdens Valentijnsdag. De afspeellijsten brengen je op het idee om een bepaald genre te ontdekken, maar je kunt ook kijken wat er nu in de bioscoop draait of wat er binnenkort wordt verwacht. Ook kun je in TodoMovies een waardering invoeren, de cast en crew bekijken en trailers afspelen. Grote posters en extra informatie zoals bonus-scenes maken dit een heel complete app.

Upflix: meer dan Netflix

Werkt met Trakt: nee

Deze app laat zien wat er op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max en Apple TV+ te zien is. De app doorzoekt de enorme catalogus van deze diensten. Bekijk welke series en afleveringen eraan komen. De Roulette Mode helpt je bij het kiezen van films en series, wanneer je niet weet wat je moet kijken. Je kunt filters instellen op basis van categorie en scores voor IMDB, TMDB en Rotten Tomatoes. Ben je fan van een bepaalde acteur of regisseur, dan kan Upflix ook zorgen dat je niets mist.

Wil je tv-series kijken, check dan ons overzicht van streaming tv-diensten voor de iPhone en iPad, of ons artikel over tv-kijken op de Apple TV.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.