Netflix maakt non-stop series kijken op Apple TV eenvoudiger

Op de Apple TV start Netflix voortaan automatisch de volgende aflevering voor je. Zo wordt non-stop series kijken nog eenvoudiger.

Netflix Apple TVNetflix staat bekend om het zogeheten binge watching, veel afleveringen van series in een korte tijd kijken. Met de app voor iPhone en iPad kan dat prima. Als een aflevering is afgelopen wordt de volgende automatisch gestart. Gemak dient de mens. Op de Apple TV was dat tot nog toe wat omslachtiger. Netflix heeft vandaag een update uitgerold die het non-stop kijken van series ook op de Apple TV een stuk eenvoudiger maakt. Als je klaar bent met een aflevering, wordt na vijftien seconden de volgende aflevering automatisch gestart of kun je dit met één druk op de knop handmatig doen.

Voorheen moest je op de Apple TV met de menuknop terug naar het overzicht met afleveringen van de tv-serie en handmatig de volgende aflevering aanklikken. Ook kun je met de knop ‘Volgende aflevering afspelen’ meteen de volgende aflevering starten of door andere afleveringen bladeren. Na vijf afleveringen krijg je wel een melding met de vraag of je nog aan het kijken bent. Als je die weg klikt, kun je weer ongestoord verder kijken.

Netflix-AppleTV-aflevering

Netflix maakte vanavond bekend dat het inmiddels 50 miljoen wereldwijde gebruikers telt. Cijfers per land geeft het bedrijf niet, maar duidelijk is wel dat de dienst in Nederland erg veel wordt gebruikt. De populaire streaming video-dienst voor films en tv-series kwam in september 2013 naar Nederland. Eind dit jaar moet Netflix ook in België beschikbaar zijn. Een abonnement kost €8,99 per maand en biedt onbeperkte toegang tot films en series, die onder meer op de Apple TV in Full HD-kwaliteit (indien beschikbaar) worden afgespeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 0:06
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.