Magic Mouse trackpad

Sneller scrollen met je muis of trackpad in macOS

Vind je dat het trackpad of de muis van je Mac te langzaam scrolt? iCulture legt uit hoe je zelf de snelheid van het scrollen kunt instellen in OS X.

Magic Mouse trackpadOf je nu met tekstdocumenten, webpagina’s, grote afbeeldingen of lange formulieren bezig bent: de kans is groot dat je moet scrollen om de rest van het document te kunnen lezen. Het verschilt per persoon hoe snel je die afgesteld wil hebben. De een vindt het namelijk fijn om te kunnen zien waar hij of zij naartoe gaat, terwijl de ander vooral zo snel mogelijk wil navigeren. Gelukkig kun je de scrolsnelheid van je muis en trackpad in macOS afstellen. In deze tip laten we zien hoe je dat doet.

De scrolsnelheid bepaalt hoe snel je van boven naar beneden en van links naar rechts scrolt, zodra je ergens een schuifbalk tegenkomt. Door de scrolsnelheid aan te passen in Systeemvoorkeuren kun je deze optie sneller of langzamer maken, al naar gelang je eigen wensen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe je de scrolsnelheid van de muis, het ingebouwde trackpad van een MacBook en de Magic Trackpad van Apple kunt aanpassen.

Scrolsnelheid muis en trackpad aanpassen

  1. Ga naar  > Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Toegankelijkheid.
  3. Scrol in de zijbalk van de opties voor Toegankelijkheid naar beneden en klik op onder het kopje Interactie op Muis en trackpad.
  4. Klik op de knop Trackpadopties of Muisopties.
  5. Gebruik de schuifbalk Scrolsnelheid om te bepalen hoe snel het scrollen werkt.

scrollsnelheid trackpad

Als je wilt kun je het scrollen ook zonder vertraging instellen. Scrollen met vertraging betekent dat de pagina doorscrolt als je de pagina een zwiep geeft tijdens het scrollen. Een Apple-trackpad staat standaard zo ingesteld. Als je dit niet fijn vindt, kun je dat hier ook aanpassen. Hou er wederom een testdocument naast, zodat je kunt kijken of je de afstelling prettig vindt werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2017
Categorie Mac
Onderwerpen muis, trackpad