Twitter bladwijzers overzicht

Zo kun je tweets opslaan om later te bekijken met de Bladwijzer-functie

Met de Bladwijzer-functie in de Twitter-app kun je interessante of grappige tweets bewaren, bijvoorbeeld om later nog eens te lezen. Maar hoe kun je deze tweets opslaan? In deze tip lees je hoe de Bladwijzer-functie in Twitter werkt.

Ben je een actief Twitter-gebruiker en volg je veel accounts, dan heb je lang niet altijd de tijd om alle tweets en eventuele bijbehorende artikelen te lezen. Twitter heeft daarvoor een handige Bladwijzer-functie. Met deze functie sla je alle tweets op een aparte plek op. De Twitter bladwijzer werkt met alle tweets op het sociale netwerk.

Hoe kan ik tweets bewaren met de Bladwijzer-functie?

Om gebruik te kunnen maken van de Bladwijzer-functie, heb je de officiële Twitter-app nodig. Je gebruikt de Bladwijzer-functie gewoon vanuit je Twitter-tijdlijn. Het werkt als volgt:

  1. Open de Twitter-app en zoek de tweet op die je wil bewaren.
  2. Tik op het deelicoontje bij de tweet, naast het hartje.
  3. Kies nu voor Bladwijzer.

Twitter bladwijzer voor tweets

Je tweet wordt nu toegevoegd aan de pagina Bladwijzers. Hier vind je dus een overzicht van alle tweets die je opgeslagen hebt om later terug te lezen.

Hoe kan ik Twitter bladwijzer bekijken?

Om de Twitter-bladwijzers te bekijken, moet je het overzicht openen. Zo doe je dat:

  1. Open de Twitter-app.
  2. Tik op je profielfoto linksboven.
  3. Kies in het zijmenu voor de optie Bladwijzers.

Twitter bladwijzers bekijken

Je ziet hier nu een overzicht van alle opgeslagen tweets. Wil je een specifieke tweet weer verwijderen, tik dan opnieuw op het deelicoontje en kies voor Verwijder bladwijzer. Wil je alle opgeslagen tweets verwijderen, tik dan in het overzicht op de drie stripjes rechtsboven, gevolgd door Verwijder alle bladwijzers.

Op zoek naar meer handige tips voor Twitter? We leggen je uit hoe je Twitter zo veilig mogelijk gebruikt, hoe je meldingen voor Twitter voor specifieke accounts inschakelt, hoe de donkere modus in de Twitter-app werkt en nog veel meer. Wil je helemaal geen Twitter meer gebruiken? Dan lees je in onze gids hoe je accounts van apps verwijderd, zoals Twitter, Facebook en nog veel meer.