Bevestiging voor uitschrijving van een nieuwsbrief.

Zo schrijf je je makkelijk uit voor nieuwsbrieven in de Mail-app

Je kunt je in iOS eenvoudig uitschrijven voor ongewenste nieuwsbrieven via de standaard Mail-app. In deze tip leggen we je uit hoe je dat doet, zodat je niet meer lastiggevallen wordt door ongewenste emails.

Nieuwsbrieven uitschrijven

Sinds iOS 10 is het een stuk makkelijker geworden om je uit te schrijven voor nieuwsbrieven via de standaard Mail-app. Met slechts enkele tikken kun je je afmelden, waardoor je in het vervolg geen mails meer van het desbetreffende bedrijf of winkel meer krijgt. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Uitschrijven voor nieuwsbrieven via Mail-app

Het is vrij eenvoudig om je uit te schrijven voor een nieuwsbrief via de standaard Mail-app in iOS. Het enige wat je hoeft te doen, is om een nieuwsbrief te openen waar je je voor wil uitschrijven en op de juiste knoppen te drukken:

  1. Open de Mail-app op je iPhone of iPad.
  2. Kies de nieuwsbrief in je inbox waar je je voor wil uitschrijven.
  3. Bovenaan de mail verschijnt een banner met de tekst Dit bericht is van een mailinglijst. Tik daaronder op de blauwe tekst Zeg abonnement op.
  4. Bevestig je uitschrijving in de melding die in beeld verschijnt.

Uitschrijven voor een nieuwsbrief in de Mail-app.

Wat de Mail-app in feite doet, is namens jou een mail sturen naar het systeem dat gebruikt wordt door de nieuwsbrief. Daarin wordt bevestigd dat jouw mailadres uit de lijst verwijderd moet worden, zodat je in het vervolg geen nieuwsbrief meer krijgt van het desbetreffende bedrijf.

Mail uitschrijven van nieuwsbrieven

Je kunt dit controleren door te kijken bij je verzonden emails. Hier vind je een mail die verstuurd is naar een ingewikkeld mailadres met een standaard tekst. Het is niet nodig om deze verzonden mail te bewaren.

Deze functie om jezelf makkelijk uit te schrijven, werkt mogelijk niet voor alle nieuwsbrieven. Het werkt bijvoorbeeld niet bij mails van LinkedIn, omdat je dit soort berichtgeving moet regelen via je profiel. In dit soort gevallen vind je onderaan de mail vaak alsnog een knop om je uit te schrijven, waarna je doorgestuurd wordt naar de website van de verzendende partij.

Bevestiging voor uitschrijving van een nieuwsbrief.

Meer tips om je mail onder controle te houden vind je hier:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen e-mail, nieuwsbrief