App Store met apps en games op iOS 11.

Snel alle geïnstalleerde apps bekijken op iPhone en iPad

Wil je graag een lijst zien van geïnstalleerde apps op je iPhone en iPad? Er zijn meerdere manieren om zo'n lijst tevoorschijn te toveren, afhankelijk van de iOS-versie. In deze tip leggen we het uit.

Als je honderden apps op je iPhone hebt staan wil je misschien achterhalen welke je zoal geïnstalleerd hebt. Een volledige lijst, zou dat niet handig zijn? Het is niet nodig om alle mappen door te spitten en door je beginscherm te bladeren, want je kunt een lijstje opvragen of gericht zoeken naar een app.


Methode 1: Gebruik Spotlight
Wil je weten of een specifieke app op je toestel staat? Gebruik de Spotlight-functie en tik de naam in. Is de app geïnstalleerd, dan kun je deze meteen openen. Zo niet dan zie je een knop met de tekst Bekijk. Je wordt dan naar de App Store doorgestuurd om de app alsnog te installeren.

Geinstalleerde apps zoeken

Spotlight kun je openen door vanaf de bovenste helft van het scherm omlaag te vegen. Doe dit niet vanaf de rand van het scherm, maar iets lager. In onderstaande tip lees je alles over Spotlight gebruiken op iPhone en iPad.

Methode 2: Instellingen-app
Je vindt op het eerste scherm van de Instellingen-app een uitgebreide lijst van alle geïnstalleerde apps. Blader hiervoor zover mogelijk omlaag en je krijgt een lijst te zien van alle apps.

Je kunt hierop tikken door bepaalde instellingen te wijzigen, bijvoorbeeld om te zorgen dat een app je locatie niet meer mag volgen. Of dat een app niet meer met Siri mag werken.

Geïnstalleerde apps op andere plekken vinden

Er zijn nog meer plekken in iOS waar je een dergelijk lijstje kunt opvragen, bijvoorbeeld bij Instellingen > Mobiel netwerk. Je ziet dan alleen apps die gebruik maken van internet en waarbij je het schuifje kunt omzetten om aan te geven dat ze ook gebruik mogen maken van het mobiele netwerk.

Geïnstalleerde apps bekijken op iPhone en iPad

Wil je alleen apps zien die met Siri en zoeken werken, dan tik je op Instellingen > Siri en zoeken. Wil je weten welke apps met iCloud (willen) synchroniseren, dan tik je in de Instellingen-app op je profielfoto en vervolgens op iCloud. Je kunt per app aangeven of ze inderdaad gebruik van iCloud mogen maken.

Zo zijn er in iOS diverse plekken waar je de lijst met geïnstalleerde apps kunt opvragen, al dan niet gefilterd op een bepaalde functie of eigenschap. Vaak staan de apps op alfabetische volgorde of op volgorde van de hoeveelheid opslag die de apps gebruiken of op volgorde van batterijverbruik per app.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp apps