Foto's verwijderen van iPhone

Snel alle foto’s verwijderen van je iPhone en iPad

Hoe verwijder je snel alle foto's van je iPhone of iPad, zonder dat je het allemaal stuk voor stuk moet selecteren? Deze tip legt uit hoe je met een simpele handeling honderden of zelfs duizenden foto's tegelijk van een iPhone en iPad wist.

Foto’s verwijderen van iPhone en iPad

Je wilt opslagruimte op de iPhone vrijmaken en wilt daarom heel veel foto’s tegelijk verwijderen. Hoe kun je snel alle foto’s verwijderen, zonder dat je ze definitief kwijtraakt? Deze tip legt twee manieren uit om het sneller te doen.

Tip: maak eerst een back-up van alle foto’s voordat je ze verwijdert van je iPhone of iPad. We hebben hiervoor twee gidsen:

In een andere tip hebben we uitgelegd hoe je meerdere foto’s kunt selecteren op de iPhone of iPad, zodat je bijvoorbeeld meerdere foto’s kunt e-mailen. Het gaat dan om enkele foto’s. Maar wat als je honderden foto’s uit de camerarol wilt wissen? Dan is het selecteren van alle foto’s niet meer haalbaar. Gelukkig is er een snellere manier.

Foto's verwijderen van de iPhone: jaren en sets

Veel foto’s verwijderen van iPhone of iPad

Een niet zo bekende manier om snel honderden foto’s te wissen, is gewoon op de iPhone te vinden.

 1. Ga naar de Foto-app op de iPhone (of iPad).
 2. Tik op het tabblad Foto’s linksonder.
 3. De Foto-app sorteert foto’s via een boomstructuur op basis van Jaren > Verzamelingen > Momenten.
 4. Via de knoppen linksboven kun je van Momenten teruggaan naar Verzamelingen en Jaren. Wil je dieper in de boomstructuur, dan tik je vanuit Jaren op een Verzameling en vervolgens op een Moment.

Foto's verwijderen van de iPhone

 1. We willen naar het scherm waarop de Momenten te zien zijn, dus blader daar naartoe.
 2. Rechtsboven zie je de knop Selecteer. Klik erop.
 3. Bij elke collectie zie je een kleinere knop Selecteer (zie blauwe pijl). Tik op de Selecteer-knop van alle momenten die je wilt verwijderen. Elk moment kan uit tientallen foto’s bestaan dus als je hier meerdere momenten aanvinkt gaat het al snel om honderden of duizenden foto’s.
 4. Tik vervolgens op het prullenbakicoon onderin het scherm. Alle geselecteerde momenten, bestaande uit meerdere foto’s, worden nu verwijderd uit je fotobibliotheek.

Alternatief: Gemini

Een andere manier om snel al je foto’s te verwijderen van een iPhone of iPad is met de app Gemini. Maar let daarbij op dat ook meteen alle foto’s van iCloud worden verwijderd. Je raakt dus al je foto’s kwijt (tenzij je eerst een backup op een ander opslagmedium hebt gemaakt).

Alle foto’s verwijderen via de Mac

fotolader-icoonWil je snel alle foto’s van een iPhone (of iPad) verwijderen, dan kun je daarvoor ook de Fotolader-app op de Mac gebruiken. Zo werkt het:

 1. Start de app Fotolader op de Mac, te herkennen aan het appicoon hierboven.
 2. Sluit de iPhone of iPad met een kabeltje aan op de Mac.
 3. Wacht tot de iPhone of iPad verschijnt in de Fotolader-app. Alle foto’s zullen na een paar seconden in beeld verschijnen.
 4. Klik op Importeer alles als je eerst een backup van alle foto’s wilt maken (aanbevolen).

Fotolader Mac: foto's verwijderen

 1. Is de backup klaar, dan kun je twee dingen doen: selecteer met de rechtermuisknop een losse foto en verwijder deze. Of selecteer met de muis meerdere foto’s en verwijder ze daarna tegelijk.
 2. Alle foto’s worden van de iPhone of iPad gewist.

Fotolader voor Mac: foto's verwijderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Foto
Onderwerpen foto, fotografie
Devices iPad, iPhone
Software iOS