Foto's verwijderen van iPhone

Foto’s verwijderen van je iPhone en iPad

Hoe verwijder je snel alle foto's van je iPhone of iPad, zonder dat je het allemaal stuk voor stuk moet selecteren? Deze tip legt uit hoe je met een simpele handeling honderden of zelfs duizenden foto's tegelijk van een iPhone en iPad wist.

Foto’s verwijderen van iPhone en iPad

Je wilt opslagruimte op de iPhone vrijmaken en wilt daarom heel veel foto’s tegelijk verwijderen. Hoe kun je snel alle foto’s verwijderen, zonder dat je ze definitief kwijtraakt? Deze tip legt twee manieren uit om het sneller te doen. Daarnaast leggen we uit hoe je foto’s definitief verwijdert.

Een foto verwijderen van iPhone of iPad

Wil je een foto verwijderen van de iPhone or iPad, dan is dat heel eenvoudig:

 1. Open de foto die je wilt verwijderen.
 2. Tik op het prullenbak-icoon.

De foto komt nu terecht in de map ‘Recent verwijderd’ in de Foto’s-app. Daar blijven ze 30 dagen staan en worden daarna automatisch verwijderd. Je hebt dus nog even de mogelijkheid om een per ongeluk verwijderde foto terug te halen.

Foto’s definitief verwijderen van iPhone en iPad

Foto’s die je hebt verwijderd vind je terug in de map ‘Recent verwijderd’. Je kunt wachten tot de foto’s vanzelf uit dit mapje verdwijnen, maar wil je een bepaalde foto écht zo snel mogelijk verwijderen, dan kan dat ook:

 1. Open de Foto’s-app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar Albums.
 3. Blader naar beneden en tik op Recent verwijderd.
 4. Selecteer de foto’s die je definitief wilt verwijderen.
 5. Tik op Verwijder en bevestig je keuze.

De foto is nu definitief verdwenen en is ook niet meer terug te vinden in iCloud.

Meerdere foto’s verwijderen van iPhone of iPad

Tip: maak eerst een back-up van alle foto’s voordat je ze verwijdert van je iPhone of iPad. We hebben hiervoor twee gidsen:

Je kunt heel gemakkelijk meerdere foto’s selecteren op de iPhone of iPad, zodat je daarna meerdere foto’s kunt e-mailen of delen. Dit is ook dé manier om meerdere foto’s te verwijderen.

Maar wat als je honderden foto’s uit de camerarol wilt wissen? Dan is het selecteren van alle foto’s niet meer haalbaar. Gelukkig is er een snellere manier.

Een niet zo bekende manier om snel honderden foto’s te wissen, is gewoon op de iPhone te vinden.

 1. Ga naar de Foto-app op de iPhone (of iPad).
 2. Tik op het tabblad Foto’s linksonder.
 3. De Foto-app sorteert foto’s via een boomstructuur op basis van Jaren > Verzamelingen > Momenten.
 4. Via de knoppen linksboven kun je van Momenten teruggaan naar Verzamelingen en Jaren. Wil je dieper in de boomstructuur, dan tik je vanuit Jaren op een Verzameling en vervolgens op een Moment.

Foto's verwijderen van de iPhone

 1. We willen naar het scherm waarop de Momenten te zien zijn, dus blader daar naartoe.
 2. Rechtsboven zie je de knop Selecteer. Klik erop.
 3. Bij elke collectie zie je een kleinere knop Selecteer (zie blauwe pijl). Tik op de Selecteer-knop van alle momenten die je wilt verwijderen. Elk moment kan uit tientallen foto’s bestaan dus als je hier meerdere momenten aanvinkt gaat het al snel om honderden of duizenden foto’s.
 4. Tik vervolgens op het prullenbakicoon onderin het scherm. Alle geselecteerde momenten, bestaande uit meerdere foto’s, worden nu verwijderd uit je fotobibliotheek.

Foto’s verwijderen met een app: Gemini

Een andere manier om snel al je foto’s te verwijderen van een iPhone of iPad is met de app Gemini. Maar let daarbij op dat ook meteen alle foto’s van iCloud worden verwijderd. Je raakt dus al je foto’s kwijt (tenzij je eerst een backup op een ander opslagmedium hebt gemaakt).

Foto’s op de iPhone verwijderen via de Mac

fotolader-icoonWil je snel alle foto’s van een iPhone (of iPad) verwijderen, dan kun je daarvoor ook de Fotolader-app op de Mac gebruiken. Zo werkt het:

 1. Start de app Fotolader op de Mac, te herkennen aan het appicoon hierboven.
 2. Sluit de iPhone of iPad met een kabeltje aan op de Mac.
 3. Wacht tot de iPhone of iPad verschijnt in de Fotolader-app. Alle foto’s zullen na een paar seconden in beeld verschijnen.
 4. Klik op Importeer alles als je eerst een backup van alle foto’s wilt maken (aanbevolen).

Fotolader Mac: foto's verwijderen

 1. Is de backup klaar, dan kun je twee dingen doen: selecteer met de rechtermuisknop een losse foto en verwijder deze. Of selecteer met de muis meerdere foto’s en verwijder ze daarna tegelijk.
 2. Alle foto’s worden van de iPhone of iPad gewist.

Fotolader voor Mac: foto's verwijderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Foto
Onderwerpen foto, fotografie
Devices iPad, iPhone
Software iOS