Foto's verwijderen van iPhone

Foto’s verwijderen van je iPhone en iPad

Hoe verwijder je snel alle foto's van je iPhone of iPad, zonder dat je het allemaal stuk voor stuk moet selecteren? Deze tip legt uit hoe je met een simpele handeling honderden of zelfs duizenden foto's tegelijk van een iPhone en iPad wist.

Foto’s verwijderen van iPhone en iPad

Je wilt opslagruimte op de iPhone vrijmaken en wilt daarom heel veel foto’s tegelijk verwijderen. Hoe kun je snel alle foto’s verwijderen, zonder dat je ze definitief kwijtraakt? Deze tip legt twee manieren uit om het sneller te doen. Daarnaast leggen we uit hoe je foto’s definitief verwijdert.

Een foto verwijderen van iPhone of iPad

Wil je een foto verwijderen van de iPhone or iPad, dan is dat heel eenvoudig:

 1. Open de foto die je wilt verwijderen.
 2. Tik op het prullenbak-icoon en bevestig het verwijderen.

De foto komt nu terecht in de map ‘Recent verwijderd’ in de Foto’s-app. Daar blijven ze ca. 30 dagen staan en worden daarna automatisch verwijderd. Je hebt dus nog even de mogelijkheid om een per ongeluk verwijderde foto terug te halen. Wil je een onflatteuze foto zo snel mogelijk vergeten, dan kun je ook definitief verwijderen.

Foto's verwijderen van iPhone

Foto’s definitief verwijderen van iPhone en iPad

Foto’s die je hebt verwijderd vind je terug in de map ‘Recent verwijderd’. Je kunt wachten tot de foto’s vanzelf uit dit mapje verdwijnen, maar wil je een bepaalde foto écht zo snel mogelijk verwijderen, dan kan dat ook:

 1. Open de Foto’s-app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar het Albums-tabblad.
 3. Blader naar beneden en tik op Recent verwijderd.
 4. Tik rechtsboven op Selecteer en tik op de foto’s die je definitief wilt verwijderen.
 5. Tik op Verwijder en bevestig je keuze.

De foto is nu definitief verdwenen en is ook niet meer terug te vinden in iCloud. Als je rechtsboven op Selecteer tikt, maar geen specifieke foto(‘s) kiest, dan kun je linksonder met Verwijder alles in een keer alles verwijderen.

Meerdere foto’s verwijderen van iPhone of iPad

Tip: maak eerst een back-up van alle foto’s voordat je per ongeluk alles verwijdert van je iPhone of iPad. We hebben hiervoor twee gidsen:

Je kunt heel gemakkelijk meerdere foto’s selecteren op de iPhone of iPad, zodat je daarna een serie foto’s kunt e-mailen of delen. Dit is ook dé manier om meerdere foto’s te verwijderen.

Maar wat als je honderden foto’s uit de camerarol wilt wissen? Dan is het selecteren van alle foto’s misschien te veel werk. Gelukkig is er een snellere manier om meer foto’s tegelijk te selecteren.

Een niet zo bekende manier om snel honderden foto’s te wissen, is gewoon op de iPhone te vinden.

 1. Open de Foto’s-app en tik op het Bibliotheek-tabblad linksonder.
 2. Tik rechtsonder op Alle foto’s.
 3. Tik rechtsboven op Selecteer en veeg met je vingers over alle foto’s die de prullenbak in moeten. Dit kan wat oefening vergen.
 4. Kies rechtsonder voor het prullenbakje en bevestig je keuze.

Op deze manier gaat het verwijderen van foto’s veel sneller. Eventueel zou je eerst met de zoekfunctie je foto’s kunnen filteren. Wil je bijvoorbeeld alle foto’s uit 2016 of alle foto’s waarop je ex staat wissen, dan kan dat door ze op te zoeken zodat ze allemaal op één scherm staan.

Werk je liever op de Mac? Dat kan ook! In dat geval start je de Foto’s-app op de Mac en verwijder je de foto’s die je niet meer wilt bewaren. Je zou ook via iCloud.com door je fotocollectie kunnen bladeren, als je eigen Mac niet in de buurt is (bijvoorbeeld op vakantie, als je de computer van iemand anders leent).

Foto’s verwijderen met een app: Gemini

Een andere manier om snel al je foto’s te verwijderen van een iPhone of iPad is met de app Gemini. Maar let daarbij op dat ook meteen alle foto’s van iCloud worden verwijderd. Je raakt dus al je foto’s kwijt (tenzij je eerst een backup op een ander opslagmedium hebt gemaakt). Gemini is te vinden in SetApp en is gratis te gebruiken voor iedereen die abonnee is.

Bekijk ook

Gemini Photos ruimt op een slimme manier je camerarol op

Gemini Photos is een nieuwe iPhone-app van ontwikkelaar MacPaw. Met deze app ruim je op een slimme manier je camerarol op. De app herkent dubbele foto's, onscherpe foto's en meer.

Wil je meer weten over de Foto’s app voor iPhone? Bekijk dan onze uitgebreide gids waar we het haarfijn aan je uitleggen.

Bekijk ook

Zo werkt de Foto's app op iPhone en iPad

De standaard-app Foto's in iOS is de plek waar alle foto's verschijnen die je gemaakt hebt met je iPhone of iPad of gedeeld hebt met iCloud Fotobibliotheek. In deze gids vertelt iCulture wat de mogelijkheden van deze app zijn.