Handen typen op MacBook-toetsenbord

De kleur van je muiscursor aanpassen op de Mac: zo werkt het

Kun je de zwart-witte muiscursor op je Mac niet goed (genoeg) herkennen? Ontdek dan hier hoe je de kleuren van je Mac-aanwijzer aanpast in de instellingen van je Mac.

Je kunt sinds macOS Monterey de kleur van je Mac cursor aanpassen. Dit is een optie voor toegankelijkheid, maar het kan prima worden gebruikt als je zelf een andere kleurcombinatie dan zwart-wit leuker vindt. Zo kun je je Mac nog meer personaliseren!

Kleur van de Mac-cursor aanpassen

Wanneer we het hebben over het aanpassen van de Mac-cursorkleur, bedoelen we twee dingen: de rand en de invulling. Standaard is de rand van je aanwijzer wit en de invulling zwart. Als je dat witte randje of juist de zwarte invulling wil houden, kan dat. Je hebt keuze uit vrijwel alle kleuren die je je kunt voorstellen.

Zo pas je de kleur van je Mac aanwijzer aan:

  1. Open de Systeeminstellingen-app ( > Systeeminstellingen).
  2. Open het Toegankelijkheid-menu en klik op Beeldscherm.
  3. Scroll naar het deel Aanwijzer.
  4. Pas de contourkleur en/of de vulkleur aan.

Mac-aanwijzer/cursor groter maken, kleur wijzigen en groter maken door te schudden

Ben je toch niet tevreden? Dan kun je de kleuren altijd aanpassen. Er is ook een knop om alles meteen te resetten naar zwart-wit. In dit venster zit ook een knop om de aanwijzer groot te laten worden als je met je muis schudt. Deze functie zit al een tijdje op de Mac. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om je cursor groter te maken.

Bekijk ook

Mac-cursor kwijt? Zo vind je hem terug of maak je hem beter zichtbaar

Als je je muiscursor van de Mac uit het oog verloren bent, dan vind je hem makkelijk terug door met je muis te schudden. De cursor wordt groter, zodat je hem makkelijker kan vinden. Je kunt de functie van het schudden met je muis ook uitschakelen. Het is zelfs mogelijk om de cursor definitief groter te maken of een andere kleur te geven.

De ingestelde kleur van je cursor blijft hetzelfde als je de donkere modus van je Mac gebruikt. Wil je meer weten over deze functie, bekijk dan onze tip.

Bekijk ook

Donkere modus op de Mac: zo gebruik je dark mode van macOS

In macOS vind je een donkere modus (Dark Mode), die ervoor zorgt dat alles een donkere weergave krijgt. De menu's, apps en andere onderdelen worden dan donker weergegeven. Sinds macOS Mojave is deze donkere modus uitgebreid en vanaf macOS Big Sur kun je de donkere tinten n├│g donkerder maken. Hier lees je hoe het werkt.