iphoto-ipad-mac

Meerdere foto’s selecteren in de Foto’s-app van je iPhone of iPad

In deze tip legt iCulture uit hoe je meerdere foto's verwijdert in de standaard-app Foto's van je iPhone, zonder dat je ze één-voor-één hoeft aan te tikken.

Hoe langer je een iPhone gebruikt, hoe meer foto’s er in je fotobibliotheek of camerarol staan. Een gedeelte daarvan wil je niet eeuwig bewaren, omdat ze niet zo belangrijk zijn. Wil je je fotobibliotheek opruimen, dan kun je tientallen tegelijk selecteren en weggooien. In deze tip laten we zien hoe je meerdere foto’s tegelijk verwijdert, zonder dat je ze één voor één hoeft aan te tikken in de Foto’s-app op je iPhone of iPad.

Meerdere foto’s selecteren door te vegen

In de Foto’s-app kun je eenvoudig meerdere foto’s selecteren, zonder dat je deze één voor één aan hoeft te tikken. Zo kun je met één veegbeweging de gehele inhoud van je fotobibliotheek verwijderen, maar je kunt ook eenvoudig een kleinere serie foto’s uit je bibliotheek opruimen. Om dit te doen moet je de volgende stappen uitvoeren:

  1. Open de standaard-app Foto’s op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer het tabblad Albums en kies het album waaruit je foto’s wil verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Selecteer en tik op een foto die je wil verwijderen. Houd nu je vinger op het scherm.
  4. Veeg je vinger naar rechts om alle foto’s die ernaast staan te selecteren. Vervolgens selecteer je de foto’s in de rijen daaronder door je vinger naar beneden te vegen.
  5. Tik tot slot op het prullenbakje om de geselecteerde foto’s te verwijderen.

Foto's selecteren en verwijderen

Deze methode werkt ook de andere kant op, dus van beneden naar boven. Let daarbij wel op dat je je vinger moet slepen van rechts naar links.

Na het selecteren kun je er van alles mee doen, zoals alle foto’s verwijderen of meerdere foto’s e-mailen. Je kunt ook meerdere foto’s op Instagram delen.

Momenten selecteren in de Foto’s-app

In de Foto’s-app kun je ook ‘Momenten’ selecteren. Hiermee vergaar je alle foto’s die op een bepaald moment zijn gemaakt, zodat je in één keer alles kunt weggooien. Bijvoorbeeld een vakantie met je ex, waar je niet langer aan herinnerd wilt worden.

Hiervoor moet je de volgende handelingen uitvoeren:

  1. Open de standaard-app Foto’s op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer het tabblad Foto’s en ga naar de Momenten-weergave. Je kunt ook naar het tabblad Terugblikken gaan om een andere verzameling of collectie te bekijken die de app automatisch heeft gemaakt.
  3. Druk rechtsboven op de knop Selecteer. Tik nu niet op de foto’s die bij alle verschillende momenten staan, maar op de knop Selecteer die naast de datum van het moment staat. Hiermee selecteer je meteen alle foto’s die in een evenement staan.
  4. Tik op het blauwe vinkje om de selectie van een foto ongedaan te maken.

Momenten selecteren Foto's-app

Hiermee kun je in een keer een hele groep foto’s exporteren naar een andere app. Ook kun je gemakkelijk een stapel foto’s weggooien, wat handig is je je fotocollectie wilt opruimen. Heb je het verkeerde moment aangetikt? Druk dan op Deselecteer om alle foto’s van het moment ongemoeid te laten.

Tip: er zijn gespecialiseerde apps waarmee je veel foto’s tegelijk kunt wissen. Kijk daarvoor eens naar Flic.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Foto
Onderwerp foto's