Mail: veenbewegingen op een iPhone

Zo kun je veegacties aanpassen in de Mail-app op iPhone en iPad

In de Mail-app op iPhone en iPad kun je met veegbewegingen snel je e-mail wegwerken. In deze tip lees je hoe je de veegbewegingen van de Mail-app aanpast aan je eigen voorkeuren.

Met veegbewegingen kun je in de standaard Mail-app snel bepaalde handelingen uitvoeren, zonder dat je ieder mailtje hoeft te openen. Hierdoor veeg je vlot door je hele inbox. Niet iedereen vind de standaard veegopties handig, maar gelukkig kun je ze aanpassen aan je eigen voorkeuren. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt op je iPhone en iPad.

Mail: veegopties aanpassen

Je kunt de veegopties aanpassen via de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Daarbij geef je voor links of rechts vegen aan welke actie je eraan gekoppeld wil hebben. Zo werkt het:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Blader naar beneden en tik op Mail.
  3. Tik op Veegopties en maak je keuze.

Mail: veegopties aanpassen

Veegopties: dit is er mogelijk

Let op: Bij Veegopties kun je ALLEEN bepalen wat de twee blauw gemarkeerde knoppen doen. Dit is wat je kunt aanpassen:

  • Veeg naar links. Als je in de Mail-app naar links veegt, verschijnt aan de rechterkant standaard de oranje knop ‘Markeer’. Als je wilt kun je deze instellen op ‘Maak gelezen’.
  • Veeg naar rechts. Als je in de Mail-app naar rechts veegt, verschijnt aan de linkerkant standaard de blauwe knop ‘Maak gelezen’. Als je wilt kun je deze instellen op ‘Markeer’ of ‘Archiveer’.
  • Tot slot kun je beide knoppen uitschakelen door de betreffende optie in te stellen op ‘Geen’.

Mail veegopties

Mail-veegopties: handig voor linkshandigen

Deze instellingen voor veegopties zijn handig voor linkshandige mensen. Je kunt namelijk de veegopties van Mail zo aanpassen dat de opties omgedraaid werken, wat fijner is als je het toestel met je linkerhand bedient. Ook heb je dankzij Veegopties de mogelijkheid om e-mail te archiveren zonder dat je een bericht hoeft te openen op je iPhone en iPad.

Zitten deze opties je alleen maar in de weg? Dan kun je de functie van de knop uitzetten, waardoor deze ook meteen verdwijnt in de app, wanneer je naar links of naar rechts veegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen e-mail, mail