Magic Trackpad review: trackpad naast het Magic Keyboard 2

Zo controleer je het batterijniveau van Bluetooth-accessoires op je Mac

Op de Mac is het mogelijk om snel via de menubalk te controleren of je Bluetooth-muis of -keyboard nog voldoende batterijlading heeft. In deze tip leggen we uit hoe je het batterijniveau van je Bluetooth-accessoires op de Mac kunt controleren.

Bluetooth-accessoires voor de Mac: batterijniveau controleren

Voor gebruikers van een Mac kan deze tip om het batterijniveau van je Bluetooth-accessoires te checken goed van pas komen. Je bent daardoor tijdig op de hoogte als de batterij(en) van je muis, trackpad of ander accessoire leeg dreigen te raken. De Mac geeft weliswaar tijdig een waarschuwing als de batterijen van je muis, trackpad of toetsenbord bijna leeg zijn, maar het kan handig zijn om het zelf in de gaten te houden.

De makkelijkste manier om de batterijstatus van je Mac-accessoires te controleren is vanuit je menubalk. Deze is het snelst in je zicht en biedt volledige informatie. Heb je het Bluetooth-menu nog niet in je menubalk staan? Dan kun je dit inschakelen via Systeeminstellingen > Bedieningspaneel. Selecteer bij Bluetooth Toon in menubalk en voilà. Gebruik je macOS Monterey of ouder, ga dan naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth en schakel Toon Bluetooth in menubalk in.

Nu staat het Bluetooth-menu in je menubalk. Je zult zien dat er een klein batterij-icoontje verschijnt die weergeeft hoe vol de batterij nog is. Ook zie je het percentage. Let op dat niet ieder accessoire een exact percentage kan doorgeven. Soms gaat het bijvoorbeeld in stappen van 25%.

Batterijniveau van Mac-accessoires controleren in de menubalk

Batterijniveau controleren vanuit Systeeminstellingen

Een iets omslachtiger manier is het controleren vanuit Systeeminstellingen. Dit zou je kunnen gebruiken als je je menubalk niet wilt overspoelen met icoontjes die je niet zo belangrijk vindt. Het vereist voor het controleren alleen wat extra stappen.

  1. Open Systeeminstellingen op je Mac ( > Systeeminstellingen).
  2. Ga naar het Bluetooth-menu. Zit je op macOS Monterey of ouder? Ga dan naar Toetsenbord, Muis of Trackpad, afhankelijk van het accessoire dat je wilt checken.
  3. Je zult in ieder scherm zien hoe vol de batterij nog is.

Bluetooth-accessoires Mac batterijpercentage controleren via Systeeminstellingen

Wist je dat je ook een Windows-toetsenbord of -muis met een Mac kunt gebruiken? Hoe dat werkt lees je in onze aparte tip. Je moet namelijk wel even uitvogelen welke knoppen bedoeld zijn voor Command, Option en Control.

Bekijk ook

Zo gebruik je een Windows-toetsenbord met de Mac

Wil je een Windows-toetsenbord gebruiken in combinatie met de Mac? Dan zullen sommige speciale toetsen net iets anders zitten. Je kunt dit oplossen door het PC-toetsenbord anders in te delen. In deze tip leggen we uit hoe.

Meer tips over Mac Bluetooth-accessoires
Hieronder vind je nog meer tips die met (Bluetooth) toetsenborden, trackpads en muizen op de Mac te maken hebben: