Apps delen via de App Store op iPhone.

Leuke iPhone- en iPad-apps delen met vrienden

Zowel vanuit de App Store op je iPhone, iPad en iPod touch als via de App Store in iTunes kun je eenvoudig apps delen met vrienden en familie. Dit kan zowel via Facebook, Twitter, e-mail en andere apps. Je kunt ook de link naar de app kopiëren. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Je hebt een leuke nieuwe app ontdekt en wilt die aanbevelen bij vrienden en kennissen. Hoe doe je dat? Zowel in iTunes als in de App Store kun je eenvoudig een app delen met vrienden via bijvoorbeeld e-mail, Twitter, Facebook en andere apps. In deze tip lees je hoe je dat makkelijk kunt doen.

App delen via App Store op iPhone, iPad en iPod touch

Als je door de App Store aan het bladeren bent en op een leuke app stuit, kun je deze heel snel delen met een vriend of vriendin. Dit gaat het eenvoudigst via de App Store op je iPhone, iPad of iPod touch. Dit werkt vrij eenvoudig: het enige wat je hoeft te doen is op de app-pagina te tikken op het delen-icoontje (hieronder aangegeven in roze), waarna je een app naar keuze kunt aantikken om de app mee te delen. Wat je in feite doet is de link naar de desbetreffende app versturen naar een vriend of vriendin. Als zij hierop tikken, worden ze naar de App Store gebracht. Om de app te gebruiken moeten ze deze dus wel zelf installeren.

Apps delen via de App Store op iPhone en iPad.

Apps delen via App Store in iTunes

Ook in iTunes op de desktop vind je een optie om een app te delen. Zowel in iTunes op Mac als Windows zie je naast de prijs van een app op de app-pagina een pijltje staan. Klik hierop en er verschijnen vier opties in beeld: Vertel anderen, Deel op Twitter, Deel op Facebook en Kopieer link. iTunes op de desktop maakt geen gebruik van het standaard delen-menu van de Mac, maar werkt via de site van Twitter en Facebook. Na het klikken op de knop om een app te delen, wordt dan ook Safari geopend en wordt de juiste pagina weergegeven. Bij Kopieer link wordt direct de link naar de app op je klembord gezet.

Apps delen en aanbevelen via iTunes.

Het zelf plakken van de links kan handig zijn als je de app op een andere manier wilt delen, bijvoorbeeld op Tumblr of Pinterest of in een tekstbericht. Vrienden die de link ontvangen worden meteen doorgestuurd naar de App Store. Heb je te maken met een lange link, bijvoorbeeld https://itunes.apple.com/nl/app/iculture/id504842981?mt=8, dan is het goed om te weten dat er ook een kortere versie van de link bestaat, bijvoorbeeld appstore.com/iculture.

Als je een link deelt met mensen zonder iPhone, iPad of iPod touch en iTunes op de desktop, dan wordt een preview van de app weergegeven in de internetbrowser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen app store, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes