Afstandsbediening met Lightning-poort Apple TV 4.

Eerder gebruikte e-mailadressen op de Apple TV beheren en verwijderen

Als je in de instellingen van de Apple TV of in Apple TV-apps een e-mailadres in moet voeren wordt deze automatisch opgeslagen in een aparte lijst. In deze tip leggen we je uit hoe je de lijst van eerder gebruikte e-mailadressen kunt beheren en verwijderen.

Afstandsbediening met Lightning-poort Apple TV 4.
Op de Apple TV moet je in bepaalde instellingen en apps een e-mailadres invoeren. Om het invoeren van deze adressen makkelijker en sneller te maken, slaat de Apple TV elk ingevoerd e-mailadres automatisch op. Dit kan handig zijn als je vaak hetzelfde mailadres in moet voeren, maar als je een tikfoutje gemaakt hebt, wordt ook dit verkeerde adres opgeslagen. In deze tip lees je hoe je de lijst van eerder gebruikte e-mailadressen kunt beheren.

E-mailadressen op de Apple TV beheren

Als je op de Apple TV inlogt in de App Store, Thuisdeling instelt of simpelweg inlogt met je eigen gegevens in een Apple TV-app, dan heb je hiervoor je e-mailadres nodig. De eerste keer moet je deze nog handmatig invoeren, maar de volgende keren als je een mailadres moet invoegen, kun je kiezen uit een lijst van eerder gebruikte mailadressen. Het kan zo zijn dat deze lijst mailadressen bevat die je helemaal niet meer nodig hebt. Als je een tikfout gemaakt hebt, wordt dit verkeerde adres ook in de lijst opgenomen. Dit zorgt voor vervuiling, maar gelukkig kun je deze lijst vanaf tvOS 10.2 eenvoudig opschonen.

E-mailadressen beheren op de Apple TV.

Het opruimen van de lijst van eerder gebruikte e-mailadressen vanaf tvOS 10.2, doe je als volgt:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Ga naar Algemeen.
  3. Scroll naar beneden naar het kopje Toetsenbord en dicteren en kies daar voor Eerder gebruikte e-mailadressen.
  4. Je ziet hier de lijst van alle ingevoerde mailadressen. Onderaan staat een knop Verwijder alles, maar je kunt ook rechtsboven Wijzig selecteren. Kies dan voor het prullenbakje bij het mailadres dat je wil verwijderen.

Eerder gebruikte e-mailadressen op de Apple TV verwijderen.

Als je de lijst helemaal leeg gemaakt hebt of per ongeluk de verkeerde verwijderd hebt, dan is er geen man over boord. Als je het mailadres ergens in de Apple TV opnieuw invoert, wordt deze automatisch weer opgeslagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerp apple tv