Woning-video met ontbijt.

Apple geeft rondleiding door de Woning-app op vernieuwde website [video]

De Woning-app in iOS 10 laat je al je HomeKit-accessoires bedienen en instellen. In een nieuwe video en vernieuwde websitepagina brengt Apple deze Woning-app onder de aandacht.

Woning-video met ontbijt.
Apple heeft inmiddels al enige jaren zijn eigen domoticasysteem genaamd HomeKit, maar pas sinds iOS 10 is er een officiële HomeKit-app beschikbaar waarmee je al je HomeKit-apparaten in huis mee kunt bedienen en instellen. De Woning-app laat je alles in huis automatiseren en bedienen, ook buitenshuis. Apple heeft de pagina voor HomeKit en de Woning-app vernieuwd en daarbij een nieuwe video online gezet waarin deze app centraal staat.

HomeKit en de Woning-app in nieuwe video

De Woning-app is sinds iOS 10 het kloppend hart van al je HomeKit-apparaten. Hoewel er ook HomeKit-apps van andere partijen zijn, is de Woning-app van Apple ingebouwd in iOS. Het voordeel is bijvoorbeeld dat je snel apparaten kunt bedienen via een apart scherm in het Bedieningspaneel, zodat je niet eens een app hoeft te gebruiken om bijvoorbeeld je lampen aan of uit te zetten. In de video, die alleen te zien is op Apple’s nieuwe HomeKit-pagina, zien we het gebruik van deze Woning-app terug.

De vrouw in de reclame staat ‘s ochtends op en gebruikt Siri om de goedemorgen-scene te activeren, waardoor de lichten aan gaan en de rolgordijnen automatisch geopend worden. Met een aparte scene wordt de koffie gezet en met de schakelaars wordt de Honeywell-thermostaat een tandje lager gezet. Een aparte scene zorgt ervoor dat de deur op slot gaat, de lichten weer uit gaan en de thermostaat uitgezet wordt zodra ze het huis verlaat. Ze sluit de avond af met het kijken van een filmpje, waarbij de rolgordijnen zorgen voor de juiste belichting in huis.

Woning-app afsluiten.

De Woning-app zorgt ook voor automatisering, doordat je met een Apple TV bijvoorbeeld tijd- of locatieschakelaars kunt activeren. Hierdoor worden apparaten op basis van een tijdstip of je locatie geactiveerd, bijvoorbeeld bij binnenkomst. Deze functie zie je niet terug in de video, maar wordt wel gedeeld op de HomeKit-pagina. De pagina is helaas alleen beschikbaar op de Amerikaanse Apple-site.

Wil je meer weten over de Woning-app, dan hebben wij een uitgebreide gids voor je waarin je leest hoe je hem gebruikt en instelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2017, 9:41
Categorie Apple
Onderwerpen homekit, woning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.