WattUp draadloos opladen

Meer hints voor draadloos opladen iPhone 8

Het begint er steeds meer op te lijken dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt. Hierdoor kan je van enkele meters afstand je iPhone opladen. Daarbij zou de techniek van Energous gebruikt gaan worden, aldus de CEO van dat bedrijf.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

WattUp draadloos opladen
Het begint er toch steeds meer op te lijken dat de iPhone 8 draadloos opladen zal ondersteunen. Na meerdere geruchten van betrouwbare bronnen, is het opnieuw het bedrijf Energous dat hint naar een samenwerking met Apple. De gebruikte techniek voor de iPhone 8 is nog niet precies bekend, maar een blik op het portfolio van Energous geeft wellicht een beeld van hoe Apple draadloos opladen gaat integreren in de nieuwe iPhone.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Het opladen op afstand is echter niet mogelijk. Ook gaat Apple een eigen draadloze oplader uitbrengen met de naam AirPower.

‘Energous gaat samenwerken met Apple’

Tegenover The Verge heeft het bedrijf Energous aangegeven wat hun plannen zijn voor draadloos opladen. De CEO van het bedrijf geeft aan dat hun techniek voor volledig draadloos opladen aan het einde van het jaar gelanceerd zal worden. CEO Steve Rizzone zegt dat ze hiervoor samenwerken met “één van de grootste bedrijven voor consumentenelektronica ter wereld”. Hij kon niet zeggen welk bedrijf dat dan is, maar hij kon wel wel verklappen dat je “zeker producten van dit bedrijf bezit, zowel thuis als op kantoor als voor persoonlijk gebruik”. Deze uitspraken komen overeen met eerdere berichten van het bedrijf, dat ze samen gaan werken met een bedrijf in de top vijf van consumentenelektronica. Aangezien veel bedrijven hierbij afvallen, werd al snel gedacht aan Apple.

De nieuwe techniek van Energous maakt het mogelijk om apparaten tot ongeveer vijf meter afstand draadloos op te laden. Je hoeft hiervoor je telefoon niet op een specifieke plek te leggen, want hij maakt via radiofrequenties contact met een verzender. Deze WattUp-techniek is al gedemonstreerd tijdens de CES van 2015, maar werkte toen nog niet vlekkeloos. Energous heeft ook de nodige techniek gemaakt voor overige producten die draadloos opladen ondersteunen, zoals via een charging pad, maar die zullen gebruikt worden voor veel kleinere en onbekende merken.

De berichtgeving en exacte plannen van Energous blijven echter vaag. De techniek is nu al meerdere keren uitgesteld en concrete plannen zijn nog steeds niet gemaakt, behalve dat het nog eind dit jaar beschikbaar moet zijn. Maar Energous heeft dit eerder beloofd, waardoor de uitspraken met een korrel zout genomen moeten worden. Apple heeft Energous bijvoorbeeld ook niet overgenomen, terwijl ze dat juist vaker doen als een bedrijf een techniek ontwikkeld heeft waar Apple interesse in heeft.

De iPhone 8 zou in ieder geval draadloos opladen ondersteunen dankzij de glazen behuizing, terwijl Foxconn de maker producent zou zijn van de draadloze oplader zelf. Of daar inderdaad de techniek van Energous voor gebruikt is, zal blijken als Apple de iPhone 8 in september presenteert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 12:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.