Manhunt Apple TV Plus

Weekend kijktips: Manhunt, Mean Girls, Taylor Swift en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Manhunt

Een nieuwe thrillerserie op Apple TV+ over de nasleep van de eerste moordaanslag op een Amerikaanse president, Abraham Lincol. De verdachte moet zo snel mogelijk worden gevonden, maar ook de reputatie van Lincoln moet ook opnieuw opgebouwd worden. Manhunt gaat over de complottheorieën en ongelooflijke verhalen die ontstonden over de jacht op John Wilkes Booth (Anthony Boyle), na de moord op Abraham Lincoln. In de zevendelige serie volgen we de langdurige zoekactie – geleid door de Amerikaanse minister van Oorlog Edwin Stanton (Tobias Menzies). Ook Hamish Linklater, Lili Taylor en Patton Oswalt zijn te zien. De serie kreeg lof voor de kwaliteit van de productie, maar critici vonden het ook wat traag gaan.

De eerste twee afleveringen van Manhunt zijn nu te streamen en de overige vijf afleveringen komen elke week online.

Bekijken: Manhunt op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Taylor Swift: The Eras Tour

Het succes van de Taylor Swift ‘Eras Tour’ gaat verder op het grote scherm. De concertregistratie van haar tour is geregisseerd door Sam Wrench. Wrench werkte eerder aan concertfilms van onder meer Billie Eilish, Lizzo en BTS. De concertfilm is opgenomen tijdens Taylor Swifts eerste drie shows in het SoFi Stadium in Los Angeles.

Extraordinary (seizoen 2)

Welkom in een wereld waarin iedereen boven de 18 een superkracht krijgt. Behalve de 25-jarige Jen, die zich een tweederangs burger voelt. Gelukkig zorgen Jens huisgenoten – Carrie, Kash en een mysterieus zwerfdier – dat ze zich niet overgeeft aan zelfmedelijden. Stuurloos in een verwarrende wereld en gewapend met niets meer dan wat hoop en heel veel wanhoop gaat Jen op zoek naar haar superkracht – als ze er al een heeft. Maar ze ontdekt dat het ook fijn is als het gewoon goed met haar gaat.

Nos Vemos en Otra Vida

Deze serie is gebaseerd op het boek van Manuel Jabois getiteld ‘Nos vemos en esta vida o en la otra’ (We zien elkaar weer in dit leven of in het volgende), dat hij schreef naar aanleiding van een interview met Gabriel Montoya Vidal (‘Baby’) in 2014. Het gaat over zijn betrokkenheid bij de ergste jihadistische terreuraanslag op Europese bodem ooit, die in maart 2004 plaatsvond.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Young Royals (seizoen 3)

Prins Wilhelm schikt zich in het leven op zijn prestigieuze nieuwe kostschool Hillerska. Het blijkt lastiger dan hij dacht om zijn hart te volgen. Aan het einde van seizoen 2 verklaarde hij de liefde aan Simon. Dit heeft behoorlijke impact op het Zweedse koningshuis. Dit is het derde en laatste seizoen. De eerste vijf afleveringen zijn nu te kijken, de overige afleveringen verschijnen over een paar dagen.

Girls5eva (seizoen 3)

Een meidengroep uit de jaren 90 probeert een comeback te maken terwijl ze op hilarische wijze door familie, relaties en de lusten en lasten van de middelbare leeftijd laveert. In de nieuwe afleveringen staat een comeback-tour op het programma. Die blijken ze niet zo heel goed te hebben voorbereid, waardoor ze in een busje moeten rondreizen in de hoop weer het grote publiek te bereiken.

Irish Wish

Lindsay Lohan heeft weer een hoofdrol in een Netflix-film te pakken. Maddie (Lohan) zit in een lastige situatie: haar grote liefde heeft zich net verloofd met haar beste vriendin. Ze vertrekt naar Ierland om daar bruidsmeisje te zijn bij de bruiloft. Dan wordt ze ineens wakker… als aanstaande bruid. Maar de wereld waar ze zo op hoopte, blijkt niet de werkelijkheid die ze echt wil.

Chicken Nugget 

Chicken Nugget is de tweede Netflix-productie in minder dan vier maanden die om kipnuggets draait. Maar deze klinkt zo belachelijk, dat het toch weer leuk wordt. De Zuid-Koreaanse serie draait om Choi (Kim Yoo-jung), een jonge vrouw die per ongeluk in een kipnugget verandert, nadat ze een vreemde nieuwe machine heeft aangezien voor een vermoeidheidsverminderende behandeling. In de afleveringen zien we hoe haar vader (Ryu Seung-ryong) en zijn stagiair (Ahn Jae-hong) haar weer in een mens proberen te veranderen. Critici beschrijven Chicken Nugget als een surrealistische komedie die misschien niet naar ieders smaak is. Maar als je van kipnuggets houdt…

Turning Point: The Bomb and the Cold War

Onze keuze voor een documentaire van deze week is Turning Point: The Bomb and the Cold War op Netflix. In negen afleveringen volgen we gesprekken die opnieuw zijn aangewakkerd door Christopher Nolans film Oppenheimer. Het onderzoekt de Koude Oorlog en de nasleep ervan, van de ineenstorting van de Sovjet-Unie tot de opkomst van Vladimir Poetin en de Russische invasie van Oekraïne. Critici beschrijven het als een ‘ontmoedigend overzicht van de mondiale dreiging van een kernoorlog’. Een indrukwekkende documentaire, waar je niet vrolijk van wordt.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Holdovers

Terug in kerstsferen met deze komedie van regisseur Alexander Payne, die ook Nebraska en The Descendants maakt. Een chagrijnige geschiedenisleraar op een afgelegen prestigieuze Amerikaanse school moet tijdens de feestdagen op de campus blijven, om studenten die in een soortgelijke situatie zitten op te vangen. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en een chagrijnige onderwijzer. De film kreeg vijf Oscarnominaties, maar raakte kort daarop in opspraak wegens plagiaat: scenarioschrijver Simon Stephenson vindt dat het verhaal wel heel erg lijkt op een script dat hij eerder naar Payne stuurde.

Invincible seizoen 2 deel 2

Het tweede seizoen van Invincible, een van de beste Prime Video-shows, gaat na een onderbreking van vier maanden verder. In de serie volgen we een jonge superheld, die zijn best doet om niet in de voetsporen van zijn vader te treden. Reken op meer schedelverpletterende actie van onder meer Omni-Man, Atom Eve, The Immortal en natuurlijk Invincible zelf. Met stemmen van onder andere Steven Yeun, Sandra Oh, Seth Rogan en J.K. Simmons.

Titel

Toelichting

Video


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

The Girls on the Bus (seizoen 1)

Vier vrouwelijke journalisten volgen elke beweging van een parade van ondeugdelijke presidentskandidaten en vinden onderweg vriendschap, liefde en een schandaal dat niet alleen het presidentschap maar onze hele democratie ten val kan brengen. Een nieuwe politieke dramaserie die eerst bij Netflix zou draaien, maar nu bij HBO Max terecht is gekomen. Met in de cast Melissa Benoist, Carla Gugino, Natasha Behnam en Christina Elmore.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

The Envoys

Twee Vaticaanse agenten worden naar verschillende delen van de wereld gestuurd om vermeende wonderen en genezingen door leden van de kerk te onderzoeken om te bewijzen wat er werkelijk is gebeurd.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Real Housewives of Cheshire

We volgen het leven van een aantal rijke vrouwen in Cheshire, Engeland. In hun glamoureuze leven proberen zij de balans te vinden tussen hun veeleisende carrières, het moederschap en bovenal: een overvolle sociale agenda.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Mean Girls (2024)

Cady Heron is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George en haar volgelingen Gretchen en Karen. Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels, waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis en Damian. Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is. Direct naar de film.

Neem Me Mee (2023)

Voor fans van Nederlandse films: Neem Me Mee. Een komedie van regisseur Will Koopman, die bekend is van onder meer Gooische Vrouwen en Oogappels. Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid met elkaar en met de jonge reisleider Thijs, die de organisatie zwaar onderschat heeft. Met onder andere Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk, Olga zuiderhoek en Kees Hulst. Direct naar de film.

De Tatta’s 2 (2023)

Nog meer Nederlandse films. De van Kampens hebben zich net lekker gesetteld tussen hun nieuwe vrienden, als ze het bericht krijgen dat de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Tot overmaat van ramp komt Eriks vader bij hen wonen en raakt alles uit balans. Het veelbelovende vervolg op de hitfilm uit 2022. Direct naar de film.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.