Billie Eilish in Beats-reclame

Geen Beats meer op de Apple-website

Apple heeft de speciale webpagina voor Beats-producten verwijderd, in aanloop naar het evenement van 13 oktober. Dat wijst erop dat we de AirPods Studio te zien krijgen.

Update 12 oktober: De pagina is inmiddels weer terug. Het lijkt te gaan om een tijdelijke verwijdering.

Apple heeft de ‘Beats by Dre’-pagina stilletjes verwijderd van de (Amerikaanse) website, in afwachting van de verwachte HomePod mini speaker en de AirPods Studio hoofdtelefoon. De pagina was begin oktober nog aanwezig. Ook op andere plekken op de website van Apple zijn gaandeweg steeds meer verwijzingen en supportpagina’s over Beats-producten weggehaald. De Beats Updater-tool waarmee je de firmware van je hoofdtelefoons en oortjes kunt bijwerken, verdween eveneens. Je kunt nu alleen nog over-the-air updaten. De Beats-producten zijn overigens nog wel in de Nederlandse Apple Store te vinden en ook de Nederlandse pagina is er nog, maar dit loopt meestal iets achter op de VS. Eerder haalde Apple al audioproducten van andere merken weg uit de Apple Store.

Het gebeurt wel vaker dat Apple concurrerende producten weghaalt. Vlak voor de aankondiging van de Apple Watch werden bijvoorbeeld fitnessproducten en activiteitentrackers zoals Fitbit weggehaald. Beats-producten zijn nog wel te bekijken op de website beatsbydre.com. Apple nam het bedrijf in 2014 over voor een bedrag van 3 miljard dollar.

Beats Studio 3

De timing is opvallend, zo vlak voor een groot Apple-event, waar volgens geruchten een kleinere en betaalbaardere HomePod mini wordt verwacht. Ook zou Apple plannen hebben om een over-ear hoofdtelefoon met de naam AirPods Studio aan te kondigen. Deze zijn nieuw in het assortiment en liggen nog dit jaar in de winkel. Mogelijk worden ze al op het ‘Hi, Speed’-evenement aangekondigd.

Met dank aan alle tipgevers.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 12 oktober: Verduidelijkt dat het om de Amerikaanse pagina gaat. Aanpassingen aan de pagina's in andere landen volgen vaak wat later.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2020, 17:51
Bron Bron MacRumors
Categorie Accessoires
Onderwerp beats

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.