macOS High Sierra Publieke beta 7 nu beschikbaar

De macOS High Sierra publieke beta 7 is nu beschikbaar. In dit artikel praten we je bij over alle publieke beta's van macOS High Sierra.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vanavond macOS High Sierra Publieke beta 7 uitgebracht. Publieke testers die macOS High Sierra willen uitproberen, kunnen deze nieuwe beta nu downloaden.


macOS High Sierra Publieke beta

Over macOS High Sierra Publieke beta

Deze zomer is Apple weer druk met het testen van nieuwe software voor de Mac. Net als de afgelopen jaren kunnen zowel ontwikkelaars als publieke testers aan de slag met de beta’s van de nieuwe versie van macOS. De macOS High Sierra Publieke beta verschijnt meestal een paar dagen na de nieuwste ontwikkelaarsbeta van macOS High Sierra. In dit artikel lees je alle ins en outs over de macOS High Sierra publieke beta. In een apart artikel lees je meer over de macOS High Sierra ontwikkelaarsbeta.

Bekijk ook

macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 9 nu beschikbaar

De negende beta van macOS High Sierra is nu beschikbaar voor ontwikkelaars om te downloaden. In dit artikel lees je alles over de beta's van macOS High Sierra.

Wil je ook aan de slag met de publieke beta van macOS High Sierra, dan lees je in onze gids hoe je een publieke beta van macOS installeert. Houd ook rekening met eventueel verhoogd accuverbruik, foutmeldingen en andere ongemakken. Installeer een macOS (Publieke) Beta niet op een laptop of desktop die je dagelijks nodig hebt. Meer over de risico’s van het installeren van beta’s, lees je onderaan dit artikel.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

macOS High Sierra publieke beta 7

28 augustus 2017 – Voor Mac-gebruikers is macOS High Sierra publieke beta 8 beschikbaar. Nieuwe functies zitten er niet in.

macOS High Sierra publieke beta 6

21 augustus 2017Apple heeft op 21 augustus de zesde publieke beta van macOS High Sierra vrijgegeven. Er zitten geen nieuwe functies in.

macOS High Sierra publieke beta 5

14 augustus 2017 – Apple heeft op 14 augustus de vijfde publieke beta van macOS High Sierra vrijgegeven, een dag na de zesde beta voor ontwikkelaars. In deze nieuwe beta vind je onder ander nieuwe icoontjes voor de Mac App Store en de Kaarten-app.

macOS High Sierra publieke beta 4

8 augustus 2017 – Op 8 augustus is door Apple de vierde publieke beta van macOS High Sierra vrijgegeven. Deze nieuwe beta volgt kort na de vijfde beta van High Sierra voor ontwikkelaars. Let op het reeds bekende probleem: als je de beta installeert op een aparte partitie, kun je deze partitie niet direct opstarten bij het inschakelen van je Mac.

macOS High Sierra publieke beta 3

25 juli 2017 – De derde publieke beta van macOS High Sierra verscheen op 25 juli 2017. Je downloadt de nieuwe versie via het Updates-tabblad in de Mac App Store. Er zijn in deze beta geen nieuwe functies ontdekt.

macOS High Sierra publieke beta 2

12 juli 2017 – Op 12 juni verscheen de tweede publieke beta van macOS 10.13 High Sierra. Hierin zijn geen nieuwe functies ontdekt.

macOS High Sierra publieke beta 1

29 juni 2017 – Op 29 juni verscheen de eerste publieke beta van macOS 10.13 High Sierra. Deze is voor iedereen te downloaden. Wel moet je je eerst aanmelden voor het publieke betaprogramma van macOS. Hoe dat werkt lees je in onderstaande tip.

Om mee te kunnen doen aan publieke beta’s moet je je via deze pagina aanmelden. Vervolgens kun je de beta via de Mac App Store ophalen.

Tijdlijn macOS High Sierra Publieke beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS High Sierra Publieke beta’s:

  • macOS High Sierra publieke beta 7: 28 augustus 2017 (verschenen)
  • macOS High Sierra publieke beta 6: 21 augustus 2017 (verschenen)
  • macOS High Sierra publieke beta 5: 15 augustus 2017 (verschenen)
  • macOS High Sierra publieke beta 4: 8 augustus 2017 (verschenen)
  • macOS High Sierra publieke beta 3: 25 juli 2017 (verschenen)
  • macOS High Sierra publieke beta 2: 12 juli 2017 (verschenen)
  • macOS High Sierra publieke beta 1: 26 juni 2017 (verschenen)
  • Definitieve versie macOS High Sierra: herfst 2017 (verwacht)

Lees ook: Tijdlijn macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars

macOS High Sierra beschikbaarheid

Er zijn ondertussen beta’s voor ontwikkelaars en publieke betatesters. De definitieve versie van macOS High Sierra verschijnt vervolgens ergens deze herfst, vermoedelijk eind september. Meer over de beschikbaarheid van macOS High Sierra lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.

Over macOS High Sierra

macOS High Sierra 10.13 werd tijdens de WWDC 2017 aangekondigd en is een relatief kleine update voor de Mac. Zoals de naam al doet vermoeden is het meer een verdere uitbreiding van macOS Sierra. Dat betekent ook dat elke Mac die geschikt was voor macOS Sierra, later dit jaar kan upgraden naar macOS High Sierra. Je krijgt dan onder andere het vernieuwde bestandensysteem APFS, wat een aantal voordelen met zich mee brengt. Ook werkt je Mac dankzij macOS High Sierra met externe GPU’s en kunnen ontwikkelaars aan de slag met Virtual Reality. Ook kun je rekenen op allerlei verbeteringen in apps, zoals in Foto’s en Safari. Meer over de functies in macOS High Sierra, lees je in het dossier.

Bekijk ook

macOS High Sierra 10.13: het complete overzicht met functies en meer

macOS High Sierra verscheen in 2017 als update voor de Mac. Lees hier over nieuwe functies, versies, geschikte Macs en hoe je de update naar macOS 10.13 kunt installeren.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Nog niet alle functies zijn bijvoorbeeld direct beschikbaar. Deze worden dan gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit de publieke beta van macOS te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om de (publieke) macOS beta op een computer te installeren die je dagelijks gebruikt, omdat er nog onvoorziene problemen in de beta kunnen zitten. Je kunt ook macOS High Sierra op een aparte partitie installeren.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.
Bekijk ook

Zo installeer je macOS Sonoma beta op een aparte schijf

De nieuwste macOS beta laat je kennismaken met functies die er binnenkort aan komen. Durf je de overstap nog niet volledig aan, dan raden we aan om de macOS beta te installeren op een apart volume of op een externe schijf. Zo kan er niets misgaan.

Dit artikel zal bij nieuwe publieke beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.