Nieuw in watchOS 4.3: dit zijn de belangrijkste nieuwe functies

Apple Watch-gebruikers kunnen uitkijken naar watchOS 4.3, de nieuwste update voor de Apple Watch. In watchOS 4.3 zit een aantal nieuwe functies, waaronder een verbeterde Nachtklokmodus. In dit artikel zetten we de belangrijkste verbeteringen op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten als je de update geïnstalleerd hebt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 4.3: dit zijn de nieuwe functies

Heb je een Apple Watch (en dus ook een iPhone), dan is er meer om naar uit te kijken dan alleen de nieuwe functies in iOS 11.3. watchOS 4.3, die nu beschikbaar is, bevat ook een aantal nieuwe functies waar iedere Apple Watch-gebruiker wat aan heeft. Of je de Apple Watch nou gebruikt als wekker of graag je muziek bedient: watchOS 4.3 bevat een aantal handige verbeteringen om naar uit te kijken. In dit artikel hebben we ze voor je opgesomd. In ons aparte artikel lees je meer over de watchOS 4.3 beta.

Bekijk ook

Verbeterde Nachtklokmodus, muziekbediening en meer: watchOS 4.3 nu beschikbaar!

watchOS 4.3 voor de Apple Watch is er! Iedereen met een Apple Watch kan deze nieuwe versie downloaden, ongeacht welk Apple Watch-model je hebt. Lees snel verder om meer te weten over alle nieuwe functies in watchOS 4.3!

#1 Nachtklokmodus nu ook in portretstand

De Nachtklokmodus, ook wel Nightstand genoemd, maakt van je Apple Watch een wekker op je nachtkastje. In plaats van de wijzerplaat, toont de Apple Watch dan met grote letters het tijdstip. Het scherm staat standaard uit om je niet uit je slaap te halen en met een tikje op je nachtkastje wordt het scherm door de trillingen geactiveerd. Voorheen werkte de Nachtklokmodus alleen als je de Apple Watch op zijn zij aan de oplader legt. Dit zorgde voor een beperking in het aantal beschikbare Apple Watch-houders, omdat een flink aantal de Apple Watch juist verticaal opladen.

Nachtklokmodus in portretweergave in watchOS 4.3 op Apple Watch.

Vanaf watchOS 4.3 hoef je je daar geen zorgen meer om te maken, want de Nachtklokmodus werkt dan ook gewoon in de portretstand. Dat wil dus zeggen dat de klok ook in beeld komt als je de Apple Watch gewoon rechtop aan de lader legt. Het uur wordt rechtsboven weergegeven, terwijl daaronder de minuten staan. Linksboven zie je hoe ver je Apple Watch opgeladen is, terwijl daaronder de wekker staat.

Bekijk ook

Zo werkt de Nachtklokmodus op de Apple Watch (Nightstand)

Je Apple Watch kun je gemakkelijk omtoveren tot een wekker dankzij de Nachtklokmodus (Nightstand). In deze tip leggen we uit hoe je dit 's nachts inschakelt en hoe je de Watch bedient in deze stand.

#2 Bladeren door je iPhone-muziekbibliotheek

Muziekfans met een Apple Watch werden nogal teleurgesteld door watchOS 4. Het was namelijk niet meer mogelijk om door je iPhone-muziekbibliotheek op je Apple Watch te bladeren. Alleen muziek die gesynchroniseerd was met je Apple Watch kon je nog bekijken. Gelukkig is dat in watchOS 4.3 opgelost, want Apple heeft in de Muziek-app op de Apple Watch de knop Op iPhone toegevoegd. Je bladert dan rechtstreeks door de muziekbibliotheek op je iPhone, zonder dat de nummers gesynchroniseerd hoeven te zijn met de Apple Watch. Tik je een nummer aan, dan wordt deze keurig afgespeeld op je iPhone.

Bekijk ook

watchOS 4.3 laat je weer door je iPhone-muziekbibliotheek bladeren op Apple Watch

Goed nieuws voor iedereen met een Apple Watch: het is weer mogelijk om door de iPhone-muziekbibliotheek te bladeren vanaf je Apple Watch. Hierdoor hoef je dus niet meer je iPhone erbij te pakken om naar een muziekje te luisteren.

#3 AirPlay gebruiken vanaf je Apple Watch

De Apple Watch doet ook meer met AirPlay. Nu je weer bij je iPhone-muziekbibliotheek kan, kan je ook meteen vanaf je Apple Watch een AirPlay-speaker selecteren. Je kiest daarmee dus via welke speaker een muzieknummer van je iPhone afgespeeld wordt. Je hoeft dan dus niet meer je iPhone uit je zak te halen, want je kan dit allemaal rechtstreeks vanaf je Apple Watch doen. Je vindt de benodigde AirPlay-knop linksonder zodra je een nummer afspeelt. Als er geschikte speakers in de buurt zijn, dan selecteer je deze in het volgende scherm. Geschikte speakers zijn onder andere een Apple TV en een HomePod.

AirPlay en muziekbediening in watchOS 4.3 op Apple Watch.

Bekijk ook

AirPlay en AirPlay 2: alles over draadloos afspelen op iPhone, iPad en Mac

AirPlay betekent draadloos muziek, foto's en video's afspelen vanaf een iOS-apparaat of Mac naar een Apple TV, speaker of televisie. En met AirPlay 2 is er nog meer mogelijk, zoals muziek op meerdere speakers afspelen. In deze uitleg lees je alles over AirPlay en AirPlay 2.

#4 Activiteit op je Siri-wijzerplaat

De Siri-wijzerplaat is nieuw in watchOS 4. Deze wijzerplaat kijkt naar welke functies van je Apple Watch je op bepaalde momenten nodig hebt. Ben je actief bezig met het vullen van de Activiteit-ringen, dan kan deze wijzerplaat met watchOS 4.3 ook goed van pas komen. De wijzerplaat houdt je nu ook op de hoogte van de status van je activiteiten. Je ziet precies hoe je ringen ervoor staan en hoeveel calorieën, trainingsminuten en sta-uren je er al op hebt zitten. Wie weet dat deze wijzerplaat je nog net dat extra duwtje in de rug kan geven.

Siri-wijzerplaat in watchOS 4.3 op Apple Watch.

Bekijk ook

Siri-wijzerplaat op de Apple Watch: aanpassen en gebruiken doe je zo

Op de Apple Watch heeft Siri een eigen wijzerplaat. Hoe werkt de Siri-wijzerplaat op de Apple Watch en hoe kun je hem aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren? Kies zelf de items op de wijzerplaat en de gegevensbronnen van de informatiekaarten die in beeld verschijnen. Deze tip legt uit hoe je dat kunt doen.

Overige verbeteringen in watchOS 4.3

Naast bovenstaande verbeteringen, zitten er in watchOS 4.3 nog een aantal kleine aanpassingen:

  • Er is een nieuwe oplaadanimatie zodra je de Apple Watch aan de lader legt.
  • De Berichten-app werkt samen met iMessage in iCloud, dat in iOS 11.3 geïntroduceerd wordt.
  • In de AirPlay-sectie van het Bedieningspaneel wordt de Apple Watch nu weergegeven als ‘Luidspreker’.

watchOS 4.3 is nu voor iedereen beschikbaar.

Bekijk ook

Verbeterde Nachtklokmodus, muziekbediening en meer: watchOS 4.3 nu beschikbaar!

watchOS 4.3 voor de Apple Watch is er! Iedereen met een Apple Watch kan deze nieuwe versie downloaden, ongeacht welk Apple Watch-model je hebt. Lees snel verder om meer te weten over alle nieuwe functies in watchOS 4.3!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 29 maart: watchOS 4.3 is nu beschikbaar. Het artikel is aangepast.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.