Nieuwe functies in watchOS 4.3.

Nieuw in watchOS 4.3: dit zijn de belangrijkste nieuwe functies

Apple Watch-gebruikers kunnen uitkijken naar watchOS 4.3, de nieuwste update voor de Apple Watch. In watchOS 4.3 zit een aantal nieuwe functies, waaronder een verbeterde Nachtklokmodus. In dit artikel zetten we de belangrijkste verbeteringen op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten als je de update geïnstalleerd hebt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 4.3: dit zijn de nieuwe functies

Heb je een Apple Watch (en dus ook een iPhone), dan is er meer om naar uit te kijken dan alleen de nieuwe functies in iOS 11.3. watchOS 4.3, die nu beschikbaar is, bevat ook een aantal nieuwe functies waar iedere Apple Watch-gebruiker wat aan heeft. Of je de Apple Watch nou gebruikt als wekker of graag je muziek bedient: watchOS 4.3 bevat een aantal handige verbeteringen om naar uit te kijken. In dit artikel hebben we ze voor je opgesomd. In ons aparte artikel lees je meer over de watchOS 4.3 beta.

#1 Nachtklokmodus nu ook in portretstand

De Nachtklokmodus, ook wel Nightstand genoemd, maakt van je Apple Watch een wekker op je nachtkastje. In plaats van de wijzerplaat, toont de Apple Watch dan met grote letters het tijdstip. Het scherm staat standaard uit om je niet uit je slaap te halen en met een tikje op je nachtkastje wordt het scherm door de trillingen geactiveerd. Voorheen werkte de Nachtklokmodus alleen als je de Apple Watch op zijn zij aan de oplader legt. Dit zorgde voor een beperking in het aantal beschikbare Apple Watch-houders, omdat een flink aantal de Apple Watch juist verticaal opladen.

Nachtklokmodus in portretweergave in watchOS 4.3 op Apple Watch.

Vanaf watchOS 4.3 hoef je je daar geen zorgen meer om te maken, want de Nachtklokmodus werkt dan ook gewoon in de portretstand. Dat wil dus zeggen dat de klok ook in beeld komt als je de Apple Watch gewoon rechtop aan de lader legt. Het uur wordt rechtsboven weergegeven, terwijl daaronder de minuten staan. Linksboven zie je hoe ver je Apple Watch opgeladen is, terwijl daaronder de wekker staat.

#2 Bladeren door je iPhone-muziekbibliotheek

Muziekfans met een Apple Watch werden nogal teleurgesteld door watchOS 4. Het was namelijk niet meer mogelijk om door je iPhone-muziekbibliotheek op je Apple Watch te bladeren. Alleen muziek die gesynchroniseerd was met je Apple Watch kon je nog bekijken. Gelukkig is dat in watchOS 4.3 opgelost, want Apple heeft in de Muziek-app op de Apple Watch de knop Op iPhone toegevoegd. Je bladert dan rechtstreeks door de muziekbibliotheek op je iPhone, zonder dat de nummers gesynchroniseerd hoeven te zijn met de Apple Watch. Tik je een nummer aan, dan wordt deze keurig afgespeeld op je iPhone.

#3 AirPlay gebruiken vanaf je Apple Watch

De Apple Watch doet ook meer met AirPlay. Nu je weer bij je iPhone-muziekbibliotheek kan, kan je ook meteen vanaf je Apple Watch een AirPlay-speaker selecteren. Je kiest daarmee dus via welke speaker een muzieknummer van je iPhone afgespeeld wordt. Je hoeft dan dus niet meer je iPhone uit je zak te halen, want je kan dit allemaal rechtstreeks vanaf je Apple Watch doen. Je vindt de benodigde AirPlay-knop linksonder zodra je een nummer afspeelt. Als er geschikte speakers in de buurt zijn, dan selecteer je deze in het volgende scherm. Geschikte speakers zijn onder andere een Apple TV en een HomePod.

AirPlay en muziekbediening in watchOS 4.3 op Apple Watch.

#4 Activiteit op je Siri-wijzerplaat

De Siri-wijzerplaat is nieuw in watchOS 4. Deze wijzerplaat kijkt naar welke functies van je Apple Watch je op bepaalde momenten nodig hebt. Ben je actief bezig met het vullen van de Activiteit-ringen, dan kan deze wijzerplaat met watchOS 4.3 ook goed van pas komen. De wijzerplaat houdt je nu ook op de hoogte van de status van je activiteiten. Je ziet precies hoe je ringen ervoor staan en hoeveel calorieën, trainingsminuten en sta-uren je er al op hebt zitten. Wie weet dat deze wijzerplaat je nog net dat extra duwtje in de rug kan geven.

Siri-wijzerplaat in watchOS 4.3 op Apple Watch.

Overige verbeteringen in watchOS 4.3

Naast bovenstaande verbeteringen, zitten er in watchOS 4.3 nog een aantal kleine aanpassingen:

  • Er is een nieuwe oplaadanimatie zodra je de Apple Watch aan de lader legt.
  • De Berichten-app werkt samen met iMessage in iCloud, dat in iOS 11.3 geïntroduceerd wordt.
  • In de AirPlay-sectie van het Bedieningspaneel wordt de Apple Watch nu weergegeven als ‘Luidspreker’.

watchOS 4.3 is nu voor iedereen beschikbaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 29 maart: watchOS 4.3 is nu beschikbaar. Het artikel is aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2018, 19:32
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.