watchOS 4.3 laat je weer door je iPhone-muziekbibliotheek bladeren op Apple Watch

Goed nieuws voor iedereen met een Apple Watch: het is weer mogelijk om door de iPhone-muziekbibliotheek te bladeren vanaf je Apple Watch. Hierdoor hoef je dus niet meer je iPhone erbij te pakken om naar een muziekje te luisteren.

Muziek op iPhone selecteren via Apple Watch

In de eerste drie versies van watchOS was het mogelijk om je Apple Watch te gebruiken als een soort afstandsbediening voor de muziek op je iPhone. Dat betekent dat je rechtstreeks vanaf je Apple Watch door je muziekbibliotheek uit de Muziek-app op je iPhone kon bladeren. Alle albums, artiesten en nummers waren te zien in de Muziek-app op je Apple Watch. Hierdoor was het niet nodig om je iPhone uit je zak te halen om een liedje te starten, want met een paar tikken op je Apple Watch werd er een afspeellijst of liedje op je iPhone afgespeeld. In watchOS 4 werd deze mogelijkheid verwijderd, tot ongenoegen van veel Apple Watch-gebruikers.


Apple Watch-bezitters die vanwege het verwijderen van deze functie nog niet overgestapt zijn naar watchOS 4, kunnen nu opgelucht ademhalen. In de beta van watchOS 4.3 is deze functie namelijk weer teruggekeerd. Alle muziek die op je iPhone staat is daardoor weer zichtbaar op je Apple Watch. Als je de Muziek-app op je horloge opent, staat er bovenaan een optie Op iPhone. Als je dit selecteert, kom je in een apart gedeelte waar je door de volledige muziekbibliotheek op je iPhone kan bladeren.

Bladeren door muziek op je iPhone via Apple Watch met watchOS 4.3.

Tijdens het afspelen van een nummer kun je zelfs stevig op het scherm drukken om deze uit je iPhone-muziekbibliotheek te verwijderen, terwijl je ze ook kan liken. Linksonder vind je bovendien een AirPlay-knop, zodat je kunt kiezen vanaf welke speaker je een nummer af wil spelen. Dit heeft mogelijk ook te maken met de komst van AirPlay 2.

Bekijk ook

Op de Apple Watch door je iPhone-muziekbibliotheek bladeren is niet meer mogelijk

De Apple Watch kun je niet meer gebruiken als afstandsbediening voor muziek op je Apple Watch. Het is nu vereist om muziek lokaal te synchroniseren om nog door je muziekbibliotheek te bladeren.

Overige verbeteringen in watchOS 4.3 zijn een nieuwe laadanimatie en de ondersteuning voor de Nachtklokmodus in portretstand. Dat wil zeggen dat je Nightstand ook kunt gebruiken als het beeld van je Apple Watch verticaal is. Dat is dus goed nieuws voor mensen met een Apple Watch-houder waarbij het horloge verticaal geplaatst wordt. Ook zorgt dit ervoor dat je Nightstand kunt gebruiken in combinatie met de AirPower, Apple’s draadloze oplader die binnenkort moet verschijnen.

Bekijk ook

watchOS 4.3 beta 6 voor de Apple Watch nu beschikbaar

Apple heeft de vijfde beta van watchOS 4.3 uitgebracht. In deze nieuwe versie zit een aantal aardige verbeteringen voor de Apple Watch verwerkt. In dit artikel praten we je bij over alle beta's van deze nieuwe watchOS-versie.

Screenshots: 9to5Mac

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.