Libratone ZIPP-speaker heeft AirPlay 2.

Libratone ZIPP-speakers nu bij Apple verkrijgbaar, maar nog zonder AirPlay 2

Bij de Apple Store kun je vanaf vandaag terecht voor twee nieuwe draadloze speakers. Apple heeft namelijk de Libratone ZIPP-speakers opgenomen in het assortiment. Het is een van de speakers die binnenkort AirPlay 2 gaat ondersteunen, maar dit komt pas later beschikbaar.

Dit voorjaar staat bij Apple in het teken van draadloze speakers. Niet alleen is de HomePod vanaf deze week in de eerste groep landen beschikbaar, ook AirPlay 2 komt eraan. Dankzij AirPlay 2 kun je muziek op meerdere speakers tegelijk afspelen, rechtstreeks vanaf je iPhone of iPad. Nog niet alle speakers werken hiermee samen, maar de ZIPP en ZIPP Mini-speakers van Libratone zijn er klaar voor. Ten minste, zodra AirPlay 2 beschikbaar komt.

Libratone ZIPP in de Apple Store

De Libratone ZIPP-speakers bestaan al langer. Het is een draadloze hoge speaker die voorzien is van een leuk kleurtje. De hoes die je over de speaker schuift kun je zelf vervangen, als je bijvoorbeeld de gekozen kleur zat bent. De standaard versie is qua formaat wat groot, maar zorgt er wel voor dat je in de hele kamer kunt genieten van je muziek. De minivariant is een stuk compacter, maar heeft met 60W ook wat minder vermogen dan de 100W van de gewone versie.

Libratone ZIPP-speaker heeft AirPlay 2.

Geschikt voor AirPlay 2, maar nu nog niet
In de omschrijving van de Libratone-speakers op de Apple-website staat vermeld dat de speakers klaar zijn voor AirPlay 2. AirPlay 2 moest in eerste instantie samen met iOS 11 verschijnen, maar werd lange tijd uitgesteld. na maanden wachten kwam AirPlay 2 voor het eerst beschikbaar in de eerste beta van iOS 11.3. Hierdoor kun je dus vanaf een iPhone of iPad je muziek in meerdere kamers in huis afspelen. Ook heeft AirPlay 2 een hogere buffering, waardoor de muziek door blijft spelen als er even geen verbinding is.

Het duurt echter nog wel even voordat AirPlay 2 beschikbaar is. iOS 11.3 verschijnt ergens dit voorjaar, waarschijnlijk in maart. Mocht je dus een Libratone ZIPP-speaker willen kopen, dan moet je het nog even zonder AirPlay 2-ondersteuning doen. Zodra AirPlay 2 beschikbaar is, weet je in ieder geval wel zeker dat deze Libratone-speakers geschikt zijn. IN totaal kun je tot zes speakers tegelijk aansluiten. Apple concurreert met de Libratone-speaker onder andere met haar eigen HomePod. Ook die werkt straks met AirPlay 2, al weten we nog niet wanneer de HomePod in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

De Libratone ZIPP kost bij Apple €299,95, terwijl je voor de kleinere Libratone ZIPP Mini €199,95 kwijt bent. De speakers zijn vanaf nu te koop in de fysieke Apple Store. Voor een online bestelling moet je bij de grote speaker nog een aantal weken geduld hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2018, 18:45
Via Via iPhone-Ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.