Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Apple TV 4K Siri Remote

Met iOS 17 en tvOS 17 kun je eindelijk je kwijtgeraakte afstandsbediening terugvinden

Een frustratie van veel Apple TV-gebruikers: de afstandsbediening die je regelmatig kwijt bent. Later dit jaar is het zoeken naar de afstandsbediening verleden tijd, want in tvOS 17 en iOS 17 voegt Apple een zoekfunctie toe voor de Siri Remote.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de aanloop naar de aankondiging van de vernieuwde Siri Remote in voorjaar 2021, gingen er geruchten dat Apple een speciale zoekfunctie toe zou voegen. Maar toen de Apple TV 2021 en bijbehorende afstandsbediening aangekondigd werden, was de zoekfunctie in geen velden of wegen te bekennen. Apple’s redenering? De nieuwe afstandsbediening is dikker dan de eerste generatie, waardoor je hem minder snel kwijt zult raken. Blijkbaar heeft Apple zich nu toch bedacht, want dankzij tvOS 17 en iOS 17 kun je straks eindelijk die zoekgeraakte afstandsbediening terugvinden.

Zoekfunctie Apple TV afstandsbediening in tvOS 17

De zoekfunctie is vergelijkbaar met de zoekfunctie van de AirPods. Het Bluetooth-signaal wordt gebruikt om de nabijheid van de afstandsbediening te bepalen. Een blauw scherm met een witte stip op je iPhone geeft aan hoe dichtbij je bent. Hoe groter de stip en het blauwe vlak, hoe dichter in de buurt je bij de afstandsbediening bent. Omdat de Siri Remote geen U1-chip of speaker heeft, werkt het zoeken niet zo nauwkeurig als bij bijvoorbeeld de nieuwste generatie AirPods Pro. Je kan dus ook geen geluidje af laten spelen op de afstandsbediening, waardoor je puur afhankelijk bent van de sterkte van het Bluetooth signaal en de visuele indicatie.

Siri Remote zoeken in tvOS 17

De functie werkt vanaf tvOS 17 en iOS 17 en alleen in combinatie met de tweede generatie Siri Remote of nieuwer. Dat is de zilverkleurige Siri Remote met ronde aanraakgevoelige knop bovenaan. Het werkt dus helaas niet met de vorige zwarte Siri Remote. De functie zit verstopt in de Apple TV-afstandsbediening op je iPhone, die je opent via het Bedieningspaneel. Je gebruikt de functie dus niet via de Zoek mijn-app.

Kun je je Siri Remote helemaal niet meer terugvinden, dan kun je een nieuwe kopen: hij kost €69,- bij Apple maar je kunt ook bij andere winkels terecht.

Prijzen Siri Remote

tvOS 17 en iOS 17 verschijnen later dit jaar, vermoedelijk in september. Op dit moment is de beta van iOS 17 en de tvOS 17 beta beschikbaar voor ontwikkelaars. Op een later moment zijn ook publieke testers aan de beurt.

tvOS 17

tvOS 17 is de grote software-update voor de Apple TV in 2023. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2023 in juni en uitgebracht in september 2023. In tvOS 17 zitten diverse grote verbeteringen. Zo is er FaceTime op de Apple TV, is het beginscherm vernieuwd, heeft de afstandsbediening een zoekfunctie en nog veel meer. De update is beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K (alle generaties), al werken niet alle functies op elk model.

tvOS 17

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.