Mac: Bootcamp met Windows

Touch Bar werkt ook als je Windows via Bootcamp draait

De Touch Bar werkt ook als je Windows via Boot Camp gebruikt op de nieuwste MacBook Pro-modellen. Dat heeft Apple-topman Craig Federighi bevestigd.

De Touch Bar in de nieuwe MacBook Pro is handig als je veel verschillende apps gebruikt. Maar wat als je fanatiek Windows-gebruiker bent en de laptops van Apple het mooist vindt? Of als je Mac-gebruiker bent, maar regelmatig een app nodig hebt die alleen voor Windows beschikbaar is? Ook dat kan: in combinatie met Boot Camp werken de virtuele knoppen gewoon. Je hebt dus nog steeds toegang tot alle functies.

Mac: Bootcamp met Windows

Touch Bar werkt ook met Windows

Een verontruste gebruiker stuurde een mailtje naar Apple’s software engineering-baas Craig Federighi. Hij wilde weten of het mogelijk is om de functietoetsen van Windows te gebruiken in combinatie met Boot Camp:

Craig, am I correct in assuming that the Touch Bar becomes a row of visual function keys when using Windows with Boot Camp?

Hij kreeg al snel antwoord terug van Federighi, die bevestigde dat hij het bij het juiste eind had: “You are indeed!” De Touch Bar dient als een rij virtuele functietoetsen van F1 tot en met F12. Ook is de Escape-toets aanwezig. Het is nog wel de vraag of er speciale toetsen aanwezig zijn voor systeemfuncties zoals geluidsvolume, afspelen van muziek en aanpassen van de helderheid. De virtuele aan/uitknop werkt ook, maar Touch ID niet. Om in te loggen bij apps en online diensten zul je je wachtwoord moeten invoeren. Je hoeft er bovendien niet op te rekenen dat de rij toetsen voor elk programma verschillend is, zoals bij macOS.

Overigens is het nog de vraag of externe ontwikkelaars apps kunnen maken die gebruik maken van de Touch ID-knop. De software-ontwikkelaar van 1Password is nog aan het onderzoeken wat er mogelijk is, maar we vermoeden dat Apple het nog niet vrijgeeft.

Boot Camp is een oplossing van Apple waarmee je een partitie van je SSD of harddisk kunt gebruiken voor een Windows-installatie. Je kunt dan macOS en Windows naast elkaar gebruiken. Het werkt iets anders dan de virtualisatiesoftware van Parallels en VMWare Fusion, waarbij Windows als een app binnen macOS draait. Het voordeel is dat Windows via Boot Camp beter presteert dan bij een virtuele machine. Op de website van Apple vind je meer informatie erover.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2016, 15:00
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen bootcamp, touch bar, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.