iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Streetography, Buienradar België, Wire en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Streetography, Buienradar België, Wire en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Streetography

Deze week verscheen de nieuwe iPhone-app Streetography. Die maakt grote wereldsteden een stuk visueler door foto’s rechtstreeks op de kaart te plaatsen. Zo bekijk je op verschillende niveau’s – stad, wijk en straat – wat een stad te bieden heeft. Handig als je meer wilt weten over een (potentiële) vakantiebestemming. In ons artikel over Streetography lees je er alles over.

Duet Pro

Duet kennen we als app om je iPad als tweede scherm te gebruiken. Nu is er ook Duet Pro, gericht op creatieve professionals. Daarmee willen ze de grafische tekentablet vervangen door een iPad Pro met Apple Pencil. Het idee ontstond dankzij een Japanse illustratrice, die in ons ons artikel over Duet Pro in een video te zien is.

Op de website van de makers kun je meer informatie vinden.

Buienradar België

Nadat de Nederlandse versie van weer-app Buienradar eerder al een grote metamorfose onderging, was het deze week de beurt aan de Belgische variant. Hierbij maakt het zijmenu plaats voor menuknoppen onderin de app. Qua functies loopt Buienradar België nu dan ook bijna gelijk met de Nederlandse variant. Wel is de widget van Buienradar België al aangepast voor iOS 10. De vernieuwde Buienradar-app is alleen verkrijgbaar in de Belgische App Store. In ons artikel over Buienradar België lees je er alles over.

Wire

De minder bekende chat-app Wire bracht deze week een opvallende update uit. De veilige chat-app gaat mee in de trend van berichten-apps die berichten automatisch laten verdwijnen, zoals Snapchat ooit pionierde. In Wire werkt de functionaliteit overigens altijd, terwijl je in Facebook Messenger specifiek moet kiezen voor een geheime chat. Lees ons artikel over Wire.

Civilization VI

De nieuwste editie van de populaire stratiegame Civilization VI kwam eerder deze week pas officieel uit, maar maakte meteen al de stap naar de Mac. In het spel zet bouw je je eigen samenleving. In de zesde editie staat het uitbreiden van je keizerrijk en het bouwen aan de cultuur centraal. Het spel is verkrijgbaar via Steam en in de Mac App Store. Lees ons artikel over Civilization VI.

Pokémon Go

Dit weekend is het Halloween. In de rest van de wereld althans, in Nederland en België wordt het niet actief gevierd. Pokémon Go viert dit door je van woensdag 26 oktober tot en met dinsdag 1 november twee keer zoveel Candy te laten verdienen. Daarnaast kom je in deze periode meer spook-Pokémon tegen dan normaal. Ook kreeg de app deze week een update die je helpt om beter onderscheid te maken tussen de verschillende Pokémon. Lees ons artikel over Pokémon Go.

Twitter

In Twitter heb je slechts 140 tekens voor berichten, maar door allerlei conventies gaan er al snel veel tekens verloren. Sinds kort tellen linkjes en afbeeldingen niet meer mee voor het limiet in een tweet. Twitter test nu een volgende stap waarbij ook mentions (vermeldingen) niet meer meetellen. Gebruikers die je vermeldt, worden zelfs niet meer in de tweet zelf genoemd. Lees er alles over in ons artikel over Twitter.

Nike+ Run Club

De Nike+ Run Club-app heeft weer een update gekregen. De app werkt nu samen met Apple Music en ondersteunt ook de Apple Watch Series 2. Lees ons artikel over Nike+ Run Club.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2016, 14:42
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.