Sonic CD voor iPhone, iPad en Apple TV

Klassiek spelletje Sonic CD is Apple’s gratis App van de Week

Het klassieke SEGA-spel Sonic CD is Apple's gratis App van de Week. Het spel, waarin je de blauwe egel Sonic speelt, is geschikt voor iPhone, iPad en Apple TV. Je downloadt het gratis in de App Store.

Apple heeft de klassieke platformgame Sonic CD (link) uitgeroepen tot App van de Week. Het spel voor iPhone, iPad en Apple TV download je tot volgende week donderdag gratis in de App Store.

Sonic CD voor iPhone, iPad en Apple TV

Sonic CD voor iPhone, iPad en Apple TV

In het populaire spel van de Japanse gamemaker SEGA speel je als Sonic the hedgehog, de blauwe egel. Sonic moet tijdreizen om te voorkomen dat aartsvijand Dr. Eggman de Time Stones in bezit krijgt. In het spel verzamel je zo veel mogelijk gouden ringen om de verschillende levels te halen en vecht je met eindbazen, zoals in onderstaande video te zien is. Tijdens het spelen kun je kiezen voor de bekende Amerikaanse soundtrack of de Japanse variant.

Hoewel SEGA het klassieke Sonic-spel uit 1993 al in 2011 naar iOS heeft gebracht, is het spel geoptimaliseerd voor Retina-schermen en ook voor de hogere resolutie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Al blijft het spel zelf even gepixeleerd als het origineel. Naast de iOS-app, kun je Sonic CD vanaf begin dit jaar ook op de Apple TV spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2016, 13:00
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.