macbook windows 10

Windows 10 draait beter dan OS X op nieuwe MacBook

Windows 10 draait soepeler op de nieuwe 12-inch MacBook dan OS X, dat er standaard op staat geïnstalleerd.

Een opmerkelijke constatering: Windows 10 draait beter op de nieuwe MacBook dan OS X. Het gaat hierbij om een vroege preview van Windows 10, die op de nieuwe 12-inch MacBook met retinascherm werd geïnstalleerd. Volgens computerexpert Alex King presteert Microsoft’s besturingssysteem veel beter en kun je taken veel vlotter uitvoeren dan met het standaard voorgeïnstalleerd OS X.


macbook windows 10

King heeft de nieuwe MacBook en draaide daarop met bootcamp al Windows 8.1 en OS X Yosemite. Hij besloot de preview-versie van Windows 10 erop te zetten en is dolenthousiast over de snelheid:

Here’s the real kicker: it’s fast. It’s smooth. It renders at 60FPS unless you have a lot going on. It’s unequivocally better than performance on OS X, further leading me to believe that Apple really needs to overhaul how animations are done.

Zelfs wanneer hij transparantie in OS X uitschakelt, draait Mission Control toch niet soepel. Bij Windows 10 kun je Aero Glass-transparantie inschakelen met goede performance. Helaas zijn er nog wel wat compatibiliteitsproblemen. Er is geen ondersteuning voor Bluetooth (onhandig voor muizen en toetsenborden) en sommige bootcamp-drivers worden niet automatisch herkend. Ook wordt software niet altijd goed afgestemd op de schermresolutie. Ze gebruiken niet de volledige resolutie van het retinascherm, waardoor ze er soms onscherp uitzien. Alex King was al enthousiast over de 12-inch MacBook, maar gelooft nu nog meer in Apple’s nieuwste laptop.

Iets om rekening mee te houden: het gaat hier om de beleving van één persoon, niet om benchmarks die de performance meetbaar bewijzen. Ook gaat het om een preview-versie van Windows 10. Dat die nu al zo goed presteert, is uiteraard indrukwekkend.

Nieuwe MacBook op WWDC?

Zit je te twijfelen of je de nieuwe MacBook wilt kopen, dan kun je beter even wachten tot de keynote van WWDC 2015 op 8 juni. Daar wordt namelijk een nieuwe 15-inch MacBook Pro verwacht, die ook voorzien is van Force Touch en bovendien een nieuwe mobiele processor van Intel bevat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

57 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.