Thinking Cleaner

Thinking Cleaner geeft Roomba-stofzuigers iPhone-ondersteuning

De Thinking Cleaner maakt je huidige Roomba-stofzuiger slimmer, zodat hij met een iOS-app kan verbinden.

Thinking CleanerJe robotstofzuiger bedienen vanuit een iPhone-app? Het kan in een aantal gevallen, maar meestal moet je hiervoor een dure, nieuwe stofzuiger aanschaffen. Daar wil Kickstarter-project Thinking Cleaner een einde aan maken. Dit apparaat kun je bovenop je bestaande Roomba-stofzuiger bevestigen, zodat je hem via Wi-Fi met de iPhone verbindt.

Vanuit de iPhone-app van Thinking Cleaner bedien je de stofzuiger met directe besturingsknoppen. Het is ook mogelijk om in een schema aan te geven wanneer de stofzuiger moet starten en stoppen. Kun je hem nergens vinden? Dan speelt de Roomba met een knop in de app een speciaal geluid af.

Omdat de iPhone via je gps-signaal ziet wanneer je de deur uitgaat, is het ook mogelijk om te beginnen met stofzuigen zodra je de deur uitloopt. De stofzuiger ziet binnen een bereik van 500 meter of je thuis bent. Hierdoor maakt hij het huis automatisch schoon als je bijvoorbeeld op kantoor zit. Je krijgt een pushntoficiatie als de stofzuiger start, stopt, een lage batterij heeft of tegen problemen aanloopt.

Het Nederlandse HomeWizard biedt ook ondersteuning voor de Thinking Cleaner. Je Roomba-stofzuiger kan hierdoor communiceren met sensoren in huis, zodat je bijvoorbeeld tegelijkertijd het licht uitschakelt en de stofzuiger aanzet.

De Thinking Cleaner werkt met de Roomba 500 en Roomba 600. Je bestelt hem op Kickstarter voor 99 euro. Voor datzelfde bedrag is hij echter ook verkrijgbaar bij HomeWizard. Via Kickstarter krijg je hem op zijn vroegst in januari, terwijl HomeWizard hem direct zegt te leveren. In juni 2015 wordt er een model voor de Roomba 700 en Roomba 800 verzonden, die op het moment alleen tussen de Kickstarter-opties staat.

Tipgever: Tim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2014, 20:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen homewizard, kickstarter, stofzuiger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.