Spotify muziekspeler mockup door iCulture

Spotify werkt aan muziekspeler voor de auto

‘Hey Spotify’

Spotify lijkt plannen te hebben om een speciale muziekspeler voor de auto te maken. Dat blijkt uit een advertentie die het bedrijf liet zien aan gebruikers. De Spotify-muziekspeler kan in het ventilatierooster van het dashboard worden bevestigd.

Spotify-muziekspeler

We wisten al dat Spotify bezig is met het maken van eigen hardware. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een eigen Spotify-speaker zou gaan, maar het lijkt er nu op dat Spotify ervoor kiest om eerst een muziekspeler voor de auto te maken. Die maak je vast aan het ventilatierooster van je auto. Op een schermpje kun je zien wat er elk moment wordt afgespeeld. Spotify zou voor het apparaat in combinatie met een nieuwe bundel van $13 per maand willen aanbieden. Dat blijkt uit gelekte advertenties die per ongeluk werden getoond aan een aantal gebruikers. Verder heeft het bedrijf op 24 april een evenement gepland in New York waar ‘iets nieuws zal worden aangekondigd’. Waarschijnlijk gaat het om dit nieuwe apparaatje.

Hey Spotify

Met ‘Hey Spotify’ kun je eenvoudige spraakopdrachten geven aan de muziekspeler, die trouwens ook met de stemassistent Alexa lijkt te werken. Dat zou betekenen dat de bediening in het Engels moet plaatsvinden. Of er ook een speaker in zit, is nog even de vraag. Logischer is dat het apparaatje gebruik maakt van de speakers van de auto. De functie is dan vooral het bedienen van de muziek met je stem. Het ronde apparaat heeft fysieke knoppen om de muziek te bedienen en te shufflen. Aan de buitenkant zit een rand van ledlampjes in de kenmerkende groene kleur van Spotify.

Spotify muziekspeler

Afgelopen februari zou de advertentie al aan meerdere Spotify-gebruikers zijn getoond binnen de app, maar het komt nu pas naar buiten. Deze mensen konden gebruik maken van een speciale aanbieding, waarbij ze $13 per maand zouden betalen voor de muziekspeler en toegang tot de muziekdienst. Voor een jaar kost dit in totaal $155. De prijs lijkt nog niet helemaal definitief, want een andere gebruiker kreeg een aanbod van $15 per maand. Mogelijk is Spotify meerdere prijsmodellen aan het testen, om te kijken wat haalbaar is. Ook beloofden sommige advertenties het gebruik van 4G-data, zodat de muziekspeler ook zonder smartphone te gebruiken is.

Spotify: ‘We zijn aan het testen’
Ook op het eigen supportforum van Spotify is de muziekspeler genoemd, maar medewerkers zeiden dat het slechts om een test ging: “We zijn altijd dingen aan het testen om Spotify te verbeteren” was het antwoord. Gevolgd door een andere veelgebruikte PR-zin: “We hebben op dit moment niets nieuws aan te kondigen.” Wellicht gebeurt dat wel op 24 april, als de grote aankondiging van Spotify gepland staat. Uit vacatures blijkt dat Spotify bezig is met het maken van eigen hardware en bezig is met het testen van stemcommando’s.

Spotify muziekspeler mockup door iCulture

Een muziekspeler voor de auto is een slimme keuze van Spotify, omdat er op dat punt nog weinig concurrentie is. Zelf gebruiken we een Amazon Echo Dot in de auto (uitleg), maar die is lastig aan het dashboard vast te maken en vereist de juiste adapter voor voldoende stroomtoevoer. Alleen Garmin heeft tot nu toe een geschikt alternatief gemaakt met de Garmin Speak. Spotify maakt zelf al apps voor Apple’s CarPlay en Android Auto.

Zie jij zo’n muziekspeler zitten, ook als je er extra voor moet betalen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.