Concept Apple koptelefoon door Curved

Nieuw concept voor Apple’s koptelefoon is geïnspireerd op de HomePod

Combinatie van bestaande ideeën
Dit concept voor Apple's toekomstige koptelefoon maakt gebruik van enkele bestaande ideeën. Het goede nieuws is dat het niet lijkt op de Beats-koptelefoons, maar meer op producten zoals de AirPods en HomePod.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Concept van Apple-koptelefoon

Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen hoofdtelefoon, als aanvulling op de succesvolle AirPods. Het zou ook een aanvulling moeten zijn op de bestaande Beats-koptelefoons, die niet bij iedereen hoog staan aangeschreven. Eerder verscheen er al een concept van de hoofdtelefoon, waar we eerlijk gezegd niet helemaal kapot van waren. Dit nieuwe concept van Curved slaat misschien iets meer aan: het combineert ideeën die we al bij de AirPods en HomePod hebben gezien. Maar wat heb je aan een schermpje aan de buitenkant van je oorschelp, als je die niet kan zien tijdens het dragen?


Apple’s koptelefoon zou gescheiden van Beats worden ontwikkeld en krijgt misschien wel wat invloeden van de HomePod, de slimme speaker die sinds februari op de markt is. Het gaat hier dus niet om gelekte afbeeldingen, maar om de fantasie van een ontwerper. Omdat bij de HomePod de nadruk op audiokwaliteit ligt, zou dat bij de koptelefoon ook wel eens het geval kunnen zijn. Vandaar de gelijkenissen, met bijvoorbeeld dezelfde zwarte en witte textielbekleding.

Eén oorschelp bevat een scherm met daarop de gekleurde Siri-golven, die bij de HomePod duidelijk maken dat het apparaat luistert. Bij een koptelefoon is dat wat minder logisch omdat je het scherm niet kan zien als je de oorschelpen draagt. Er is ook gedacht aan een draadloze oplader, omdat je zo’n draadloze Bluetooth-koptelefoon natuurlijk wel moet kunnen opladen. Het is nog maar de vraag of de koptelefoon dit jaar nog op de markt komt. Apple is nog bezig met de AirPower-mat die vorig jaar al werd aangekondigd en het lijkt ons logischer dat ze eerst producten die nog in de pijplijn zitten afronden. Mogelijk krijgen we tijdens WWDC 2018 op 4 juni meer te horen over de AirPower en misschien is dan ook al de koptelefoon te zien.

Concept Apple koptelefoon door Curved

Aanraakbediening vor de koptelefoon is een logisch vervolg op de HomePod, die ook met touchscreen controls heeft. Sommige handelingen zoals het springen naar een volgend nummer, spelen en pauzeren zijn op de oorschelpen makkelijk na te doen. Het klassieke Apple-logo in zes kleuren gaan we waarschijnlijk niet zien. Apple gebruikt dit logo al langere tijd niet meer en ook al vernieuwde Apple in februari nog het handelsmerk op het regenbooglogo, dat is nog geen bevestiging dat ze het iconische logo weer gaan gebruiken. Het zal eerder bedoeld zijn om te voorkomen dat anderen met een soortgelijke regenboog-appel goede sier gaan maken.

Concept Apple koptelefoon door Curved

Concept Apple koptelefoon door Curved

Zoek je een hippe hoofdtelefoon dan hebben we daar een gids over. Ook helpen we je aan een hoofdtelefoon met Lightning-aansluiting.

Bekijk ook

Lightning-oordopjes en koptelefoons voor je iPhone: deze raden we aan

Nu je geen EarPods meer bij de iPhone krijgt meegeleverd ben je misschien op zoek naar een alternatief. Wie niet volledig draadloos wil gaan kan kiezen voor oordopjes en hoofdtelefoons met Lightning-aansluiting. We hebben de meest interessante voor je op een rijtje gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.