Gerucht: Spotify werkt aan eigen slimme speaker

Spotify werkt aan eigen hardware-producten, waaronder een slimme speaker. Vacatures wijzen erop dat de productie op het punt staat om te beginnen.

Amazon, Google, Sonos, Apple, Facebook… en binnenkort misschien ook Spotify. De streaming muziekdienst schijnt aan een slimme speaker te werken die nogal revolutionair schijnt te zijn. Volgens vacatures van Spotify zal het product de categorie opnieuw definiëren. “Spotify is bezig om zijn eerste fysieke producten te maken en heeft een operationele organisatie opgezet voor productie, logistiek, sales en marketing”, schrijft Spotify in een van de vacatures. Het nieuws komt vlak na berichten dat ook Facebook bezig is met slimme speakers. Facebook zou aanstaande juli twee speakers met 15-inch scherm willen uitbrengen, voorzien van sociale functies, gezichtsherkenning en videochat. Ze zouden codenaam Aloha en Fiona dragen en dankzij samenwerking met Sony en Universal Music kun je er ook muziek mee afspelen.

Slimme speaker van Spotify

Misschien zit je niet te wachten op een eigen ‘gluurapparaat’ van Facebook in je huis, maar sta je wel open voor een speaker van Spotify. De muziekdienst is op zoek naar een operations manager, senior productmanager voor de hardwareproductie en een projectmanager. Zij moeten de productie en distributie van de nieuwe producten in goede banen gaan leiden. Volgens The Guardian staat Spotify op het punt om aan de productie te beginnen. Spotify beperkte onlangs nog de ondersteuning van Spotify Connect voor oudere speakers.

Bekijk ook

Beperkingen bij Spotify: maximaal 10.000 offline nummers, minder Connect-speakers

Spotify laat je 10.000 nummers offline downloaden, nadat het bedrijf eerder aangaf de limiet van 3.333 niet te willen verhogen. Ook is de ondersteuning van bepaalde speakers voor Spotify Connect beperkt. Het gaat onder andere om speakers van Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer en Yamaha.

Spotify heeft als populairste streaming muziekdienst in ieder geval een grote potentiële doelgroep van 70 miljoen betalende gebruikers. Maar tegelijk zijn er ook al tientallen speakermerken die in combinatie met Spotify te gebruiken zijn, waardoor een eigen speaker van Spotify misschien niet zo dringend nodig is. We zijn dan ook benieuwd welke slimme assistenten Spotify erop wil aanbieden. Alexa en Google Assistent liggen het meest voor de hand, terwijl Siri vanwege de gesloten werkwijze van Apple wat lastiger ligt. Ook zal Spotify nog meer in het vaarwater komen van Apple. Spotify beschuldigde Apple meermaals van oneerlijke concurrentie en het tegenhouden van app-updates. Met een slimme speaker als concurrent van de HomePod wordt de rivaliteit nog verder aangescherpt.

Zit jij te wachten op een speaker van Spotify?

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.